Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Η Μακρόνησος, η ιστορία και το ΚΚΕ



Η Μακρόνησος, η ιστορία και το ΚΚΕ

Καμία ντροπή από τους οπορτουνιστές

Μια ώρα αφιέρωσε (19-9-2018, 18:00 – 19:00) το ρ/φ Κόκκινο 105,5 για να μας πει για το βιβλίο του Θανάση Κάππου «Ενθύμια Μακρονήσου» με καλεσμένο τον συγγραφέα. 

Όχι, δεν επικεντρώθηκαν τόσο στο βιβλίο, στο περιεχόμενο, στην εποχή και στο σήμερα που εκείνη η ταξική εξουσία συνεχίζει να εξουσιάζει με διαφορετικές μορφές το λαό μας. Ασχολήθηκε με τα παραπολιτικά του βιβλίου και της ιστορίας. 

Αδύνατο είναι φαίνεται να ασχολούνται σε αυτό το ρ/φ με οποιοδήποτε θέμα, χωρίς να επιτεθούν στο ΚΚΕ.

Και τι δεν ακούσαμε ανάμεσα στα άλλα.


-Η Μακρόνησος αναδείχτηκε από την… Μ. Μερκούρη. Μέχρι τότε το ΚΚΕ την κρατούσε για τον… εαυτό του!

-Οι αγωνιστές εκεί έγραψαν σελίδες ηρωισμού, ναι τότε, το τότε ΚΚΕ, ήταν η ψυχή του αγώνα αλλά εκείνο το ΚΚΕ δεν έχει καμία σχέση με το σημερινό!
-Δεν είναι δυνατόν ένα κόμμα, το ΚΚΕ, να θεωρεί ιδιοκτησία του την ιστορία της Μακρονήσου.

-Η Μακρόνησος πρέπει να ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και πρέπει όλοι ενωμένοι να το στηρίξουμε αυτό. Δυστυχώς το ΚΚΕ απαιτεί να… του ανήκει και με την πολιτική του εμποδίζει αυτή την ανακήρυξη που οι άλλοι, καλοί αγωνιστές, προωθούν!!! Έτσι συμπαρατάσσεται, εμμέσως, με αυτούς που αντιτίθενται στην ανάδειξη της Μακρονήσου!

-Δεν μπορεί η ιστορία της Μακρονήσου να ανήκει σε ένα κόμμα (επανάληψη)… μπορεί το ΚΚΕ να ήταν τότε η ψυχή, αλλά το σημερινό ΚΚΕ δεν έχει καμία σχέση με εκείνο (νέα επανάληψη), αρνείται κάθε συνεργασία και απαιτεί να έχει οφέλη (πρωτοκαθεδρία ιδιοκτήτη!) στην αναγνώριση της Μακρονήσου!!!

Πάνω εκεί φθάνει και ο κ. Σπρίντζης και καλείται να επιβεβαιώσει τις καταγγελίες των ομιλητών κατά του ΚΚΕ!

Δυστυχώς γι αυτούς, ο Σπρίντης (παίζει ρόλο για το μέλλον της Μακρονήσου) ο οποίος προφανώς δεν ήταν «μιλημένος», ούτε άκουσε τι προηγήθηκε, τους κάρφωσε στον τοίχο και τους ξευτέλισε λέγοντας ότι στις συναντήσεις του με την Παπαρρήγα και άλλα στελέχη του ΚΚΕ και οργανώσεις που πρόσκεινται σε αυτό, ποτέ κανένας δεν έθεσε κανένα όρο και δεν απαίτησε τίποτα!!!

Κατάπιαν τη γλώσσα τους αλλά δεν το έβαλαν κάτω. Πολέμησαν να του αποσπάσουν δήλωση, ότι «όλοι ενωμένοι πρέπει να δώσουμε τη μάχη για τη Μακρόνησο» νομίζοντας ότι έτσι απομόνωναν το ΚΚΕ!

Τι να σχολιάσει κανείς; Πρόκειται για γελοιότητα.

Αν βέβαια κάποιος τους ρωτήσει ποια η άποψή τους για το ΔΣΕ, τον αγώνα του, την ηγεσία του ΚΚΕ τότε, την εποχή της Μακρονήσου, θα χύσουν δηλητήριο και θα μας πουν «ευτυχώς νικηθήκαμε σύντροφοι»! Για τη σημερινή όμως επίθεση κατά του ΚΚΕ, τότε ήταν ηρωικό το ΚΚΕ, σε αντίθεση με το σημερινό που δεν συμπαρατάσσεται με τον… ηρωικό αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ για εγκαθίδρυση του καλού καπιταλισμού του ΝΑΤΟ και της ΕΕ! Για αυτό και... δεν του ανήκει η ιστορία της Μακρονήσου!!!

Όσο για την «ιδιοκτησία» του αγώνα, της ιστορίας, του ΕΑΜ, της Μακρονήσου κλπ, ρεμάλια, ποτέ το ΚΚΕ δεν είπε πως οι αγώνες του λαού είναι ιδιοκτησία του. Είναι και θα είναι πάντα ιδιοκτησία του λαού. Αυτό που ανήκει στο ΚΚΕ είναι η οργάνωση του λαού σε αυτόν τον αγώνα, στον οποίο πρώτα μπήκαν τα στελέχη του, έδωσαν τη ζωή τους για τον αγώνα προσπαθώντας να οδηγήσουν το λαό στη νίκη. Αυτό ανήκει στο ΚΚΕ. Αυτόν τον αγώνα δεν τον οργάνωσε κανένας άλλος. Οι αγώνες αυτοί έγιναν με οργανωτή το ΚΚΕ, τα στελέχη και τα μέλη του έγραψαν τις ηρωικές σελίδες μέσα στο ΚΚΕ και όχι αλλού. Αυτούς τους αγώνες κανένας δεν μπορεί να τους πάρει από τον χώρο του ΚΚΕ, όπου και αν πάνε μετά τα πρόσωπα. 

Αυτό δεν αλλάζει. Αυτό τους εξαγριώνει και μιλάνε για «ιδιοκτησία» ιστορίας από το ΚΚΕ! 

Μια «συμβουλή». Εντάξει να πάρουν την ιστορία στον… ΣΥΡΙΖΑ! Όπως πήραν και τμήμα του Αρχείου του ΚΚΕ γιατί… η ιστορία του ΚΚΕ δεν ανήκει στο σημερινό ΚΚΕ!!! Μαγκιά! Καιρός να δούμε τον Σαράφη, τον Καραγιώργη και τον Άρη με σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, με δίκοχα πολύχρωμα όσα και τα χρώματα του ΣΥΡΙΖΑ και των σημαιών του ΝΑΤΟ!!!
Για όλα είναι ικανοί!

ΥΓ. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις μάχες που δώσαμε μαζί με τον Κώστα Κάππο κατά των αναθεωρητών οι οποίοι σήμερα δεν δίστασαν να λερώσουν και πάλι την ιστορία του ΚΚΕ. Μπροστάρης ήταν! Ευτυχώς οι αγώνες του γράφτηκαν στο ΚΚΕ και παρά τις διαφωνίες που προέκυψαν, κανένας δεν μπορεί να τους πάρει από εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου