Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Α. Αναστασιώτης (ΚΚΕ): Επικίνδυνη η προσπάθεια να δικαιωθούν απαράδεκτες πρακτικές στο όνομα της αυτοάμυνας






Από atexnos

Για «πράξη βαρβαρότητας» έκανε λόγο ο Αντώνης Αντανασιώτης, υπεύθυνος του Τμήματος Λαϊκών Ελευθεριών και Δικαιοσύνης της ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή το «λιντσάρισμα» του Ζαχαρία (Ζακ) Κωστόπουλου, ενώ σχολίασε και τη συζήτηση περί «βίας» και «ανασφάλειας» που συντηρείται από τα υπόλοιπα κόμματα.

“Είναι πολύ επικίνδυνη και πρέπει να καταδικαστεί αποφασιστικά από το λαό μας η προσπάθεια που γίνεται από διάφορους κύκλους -κυρίως φασιστοειδή- να δικαιωθούν στη συνείδηση του κόσμου τέτοιες απαράδεκτες πρακτικές στο όνομα της αυτοάμυνας”, δήλωσε ο υπεύθυνος του Τμήματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Λαϊκών Ελευθεριών και Δικαιοσύνης του ΚΚΕ, Αντώνης Αναστασιώτης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, με αφορμή τον θάνατο του Ζαχαρία Κωστόπουλου.


“Ήταν σοκαριστικές οι εικόνες που είδαμε, κατά τη γνώμη μας δεν είναι απλώς ένα γεγονός ανεπίτρεπτο και καταδικαστέο, αλλά συνιστά πραγματικά μία πράξη βαρβαρότητας”, είπε ο κ. Αναστασιώτης, ενώ αναφερόμενος στην επίθεση που δέχτηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας σημείωσε: “Το καταδικάσαμε το περιστατικό όπως και μια σειρά από άλλα, που προφανώς προέρχονται από φασιστικούς κύκλους”.

Το στέλεχος του ΚΚΕ παρατήρησε ότι “υπάρχει βία διαφόρων ειδών και το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που ζούμε στηρίζεται στη βία”.
 “Υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες για τη βία τη φασιστική, που προέρχεται κυρίως από τη Χρυσή Αυγή, όχι όμως μόνο από αυτήν αλλά και από ευρύτερους κύκλους του χώρου. Υπάρχουν ευθύνες και στη σημερινή κυβέρνηση και στις προηγούμενες που με την αντεργατική και αντιλαϊκή της πολιτική στρώνει το έδαφος στο φασισμό, στο ρατσισμό και βεβαίως συχνά νομιμοποιεί την παρουσία της Χρυσής αυγής και άλλων φασιστικών ομάδων στο πολιτικό σκηνικό”, σημείωσε ο κ. Αναστασιώτης.

“Δεν ανακαλύπτουμε εμείς ούτε κανείς άλλος τη βία. Είναι στη φύση του συστήματος, το ίδιο το κράτος, η ίδια εργοδοσία, ασκούν ωμή βία στους εργαζόμενους στα λαϊκά στρώματα. Άραγε δεν είναι η εργοδοτική τρομοκρατία η πιο αποκρουστική μορφή βίας, ο εργαζόμενος επειδή δεν σκύβει το κεφάλι και δεν δέχεται τη μείωση του μισθού ή των άλλων δικαιωμάτων του, την εντατικοποίηση της εργασίας, να απολύεται και να οδηγείται με τη βία στην ανεργία; Δεν είναι ωμή βία ο εργαζόμενος ο νέος άνθρωπος που διεκδικεί τα δικαιώματά του στο δρόμο, στο χώρο της δουλειάς να δέχεται την επίθεση των δυνάμεων καταστολής επειδή διεκδίκησε τα δικαιώματά του; Αυτή είναι η βασική μορφή βίας που υπάρχει και πρέπει να αντιταχθεί ο λαός”, κατέληξε.

Πρόσθεσε πως όταν η ΝΔ, η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα μιλούν για ασφάλεια, δεν ενδιαφέρονται για την ασφάλεια του απλού πολίτη, μη του συμβεί κάποιο περιστατικό. «Θέλουν να δημιουργήσουν ένα κλίμα τρομοκρατίας απέναντι στο λαό και τη νεολαία που αμφισβητούν, που αγωνίζονται ενάντια σε αυτό το άδικο σύστημα», διευκρίνισε.

Ερωτηθείς σχετικά με τις δράσεις του «Ρουβίκωνα» ή άλλων τέτοιων ομάδων, ανέφερε πως συντηρούν και εξυπηρετούν μια τέτοια πολιτική τρομοκρατίας του λαϊκού κινήματος, «λειτουργούν, δηλαδή, αντικειμενικά προβοκατόρικα, ανεξάρτητα από το τι δηλώνουν, απέναντι στο εργατικό – λαϊκό κίνημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου