Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

ΙΣΡΑΗΛ Επέβαλε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα στην Αχέντ Ταμίμι και την οικογένειά της


  Πηγή: Associated Press

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα επέβαλαν οι ισραηλινές αρχές στην 16χρονη Παλαιστίνια αγωνίστρια Αχέντ Ταμίμι και την οικογένειά της, η οποία γνωστοποιήθηκε παραμονές ενός προγραμματισμένου ταξιδιού της Αχέντ στην Ευρώπη, για να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.

Οπως ανέφερε ο πατέρας της Αχέντ, Μπάσεμ Ταμίμι, η οικογένεια ενημερώθηκε από το παλαιστινιακό υπουργείο Πολιτικών Υποθέσεων ότι οι ισραηλινές αρχές δεν επιτρέπουν την έξοδο από τη χώρα σε όλη την οικογένεια.


Υπενθυμίζεται ότι η Αχέντ αποφυλακίστηκε από τις ισραηλινές φυλακές τον περασμένο Ιούλη, μετά από φυλάκιση 8 μηνών, επειδή χαστούκισε έναν στρατιώτη των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων. Η Αχέντ έγινε διεθνές σύμβολο της αντίστασης του Παλαιστινιακού λαού, όπως και του διεθνούς κινήματος αλληλεγγύης στον αγώνα για την ανεξαρτησία του Παλαιστινιακού κράτους και την απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων από τις φυλακές του Ισραήλ.

Να σημειωθεί ότι μετά την αποφυλάκιση της Αχέντ, τον περασμένο Αύγουστο ακολούθησε η καταδίκη του αδερφού της Ουάεντ σε 14μηνη φυλάκιση, επειδή πετούσε πέτρες σε όχημα της ισραηλινής «συνοριακής αστυνομίας», ενώ εξίσου χαρακτηριστικό είναι ότι τον Ιούλη συνελήφθησαν δύο Ιταλοί καλλιτέχνες και στη συνέχεια διατάχθηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα εντός 72 ωρών επειδή ζωγράφισαν την εικόνα της Αχέντ πάνω στο κατοχικό ισραηλινό τείχος στη Δυτική Όχθη...
Από τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στην Αχέντ που οργανώθηκαν από τη Γραμματεία Νέων της ΠΣΟ 
 
Από τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στην Αχέντ που οργανώθηκαν από τη Γραμματεία Νέων της ΠΣΟ 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου