Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Η καπιταλιστική ιδιοκτησία είναι τα ιερά και τα όσια του αστικού συντάγματος (VIDEO)





«Δεν μπορεί να υπάρξει ισότητα των πολιτών σε μια ταξική κοινωνία», τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, θέλοντας να καταδείξει ότι ακόμα και αν «στρογγυλευτούν» μερικά άρθρα του αστικού συντάγματος, αυτό θα προστατεύει τα «ιερά και τα όσια της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας».

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου γίνεται συζήτηση σχετικά με τη συνταγματική αναθεώρηση, σημείωσε πως το ΚΚΕ παλεύει να επιβάλει κάποιες θετικές τροποποιήσεις αν και δεν έχει 50 βουλευτές για να καταθέσει προτάσεις. «Αλλά δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι αυτό το Σύνταγμα είναι πολύ "ευρύχωρο" να χωρέσει από το μεγαλύτερο αυταρχισμό μέχρι το μεγαλύτερο ξεγέλασμα του λαού», πρόσθεσε.

Η Αλέκα Παπαρήγα υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και τα άλλα κόμματα, «ανεξαρτήτως επιμέρους διαφορών ή του στολίσματος στην πρόταση», θέλουν σταθερές κυβερνήσεις και πολιτική σταθερότητα. «Εμείς λέμε στο λαό, την πολιτική σταθερότητα να φοβάται», σημείωσε, επισημαίνοντας πως «ο λαός με την πάλη του πρέπει να επιβάλει ρωγμές και να έχει ένα αδύναμο πολιτικό σύστημα, αν θέλει να αποσπά κάποιες παραχωρήσεις, να εμποδίζει τα χειρότερα, αν θέλει να προχωρήσει προς τα μπρος εφόσον το αποφασίσει».

Επιπλέον, στην τοποθέτησή της στηλίτευσε την πρακτική της ΝΔ που προσπαθεί να αποδώσει κομμουνιστικά χαρακτηριστικά στον ΣΥΡΙΖΑ. «Δηλαδή, τι θέλετε να πείτε, ότι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει μια αναθεώρηση του Συντάγματος γιατί εμφορείται από τους ταξικούς αγώνες της Γαλλίας, από το "Κεφάλαιο" (του Μαρξ); Ε, έλεος», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως κάνουν αντικομμουνισμό με προοπτική να τσακίσουν το κίνημα.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου