Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Οι Ρώσοι δεν ξεχνούν την ΕΣΣΔ - Νέα "κατακόκινη" δημοσκόπηση



Ακόμα μια δημοσκόπηση στη Ρωσία έδειξε πως σε τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα με τον σοσιαλισμό. Κι αυτό γιατί για ακόμα μια φορά, οι πολίτες της αχανούς χώρας δήλωσαν πως αναπολούν τη Σοβιετική Ένωση, με ποσοστό-ρεκόρ για την τελευταία δεκαετία (66%).

Μάλιστα υπέρ της ΕΣΣΔ δεν τάχθηκαν μόνο όσοι είχαν ζήσει τον σοσιαλισμό, αλλά και πολλοί νέοι ηλικίας 18-24 ετών.

Τη δημοσκόπηση έκανε το ερευνητικό κέντρο «Levada-Centr» και ενώ λίγο καιρό πριν η ρωσική κυβέρνηση είχε αυξήσει τα όρια συνταξιοδότησης στα 65 χρόνια για τους άντρες (από 60) και στα 60 για τις γυναίκες (55). Αύξησε δηλαδή τα όρια ηλικίας που υπήρχαν ακριβώς από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης.
Βεβαίως η κοινωνιολόγος του κέντρου Καρίνα Πιπία έσπευσε να απολογηθεί εκ μέρους του καπιταλισμού και να δικαιολογήσει το ποσοστό αυτό, υποστηρίζοντας πως ο κόσμος ξεχνά τις «σταλινικές διώξεις» και τις «δημοκρατικές» μεταρρυθμίσεις που έγιναν το '90, ωστόσο η ίδια η πραγματικότητα είναι αδυσώπητη εναντίον της.

Εξαθλιωμένες συνοικίες, κόσμος που πεθαίνει από την πείνα, άστεγοι που ξεθάβονται νεκροί κάτω από το χιόνι, είναι μόνο από τα μερικά... «δημοκρατικά» που συνθέτουν το καπιταλιστικό τοπίο της Ρωσίας μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού το 1991.

Οι Ρώσοι θυμούνται, κατανοούν, βλέπουν την τεράστια διαφορά ενός εκμεταλλευτικού συστήματος που «χαντακώνει» τους λαούς με τις μεγάλες κατακτήσεις του σοσιαλισμού.

Για αυτό και η όποια σύγκριση μεταξύ τους θα είναι πάντα ανυπόφορη για τους καπιταλιστές.

Δ. ΚΑΠ. 

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου