Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Βέροια: Με τις ευλογίες του μητροπολίτη επαναλειτουργεί το «Βλαχογιάννειο μουσείο» της ακροδεξιάς μισαλλοδοξίας!






Από atexnos3 στο Δεκ 11, 2018 Επικαιρότητα
 
Θυμάστε το περιβόητο «Βλαχογιάννειο Μουσείο» της Βέροιας με το μισαλλόδοξο, χυδαία αντικομμουνιστικό περιεχόμενο των εκθεμάτων του; Ως «ΑΤΕΧΝΩΣ» είχαμε αναδείξει έγκαιρα και ολοκληρωμένα τον προπαγανδιστικά ακροδεξιό, μιλιταριστικό χαρακτήρα μεγάλου μέρους της έκθεσης του «μουσείου», καθώς και τις ευθύνες της Μητρόπολης Βέροιας, Ναούσης και Καμπανίας η οποία φέρει την ευθύνη για τη λειτουργία του.
Έπειτα από την πανελλαδική έκταση που πήραν οι καταγγελίες (του ΣΦΕΑ και όχι μόνο) για το απαράδεκτο περιεχόμενο της συλλογής του υπεύθυνου του μουσείου Κανέλλου Ντόντου (ο οποίος με μισαλλόδοξα κείμενα, αλλά και αναρτήσεις στο διαδίκτυο, εξυμνούσε ως «ήρωες» γνωστούς βασανιστές της Μακρονήσου και της Χούντας), η Μητρόπολη Βέροιας είχε αποφασίσει την αναστολή της λειτουργίας του «Βλαχογιάννειου». Να τι έλεγε τότε η ανακοίνωση της Μητρόπολης

«Μετά το ζήτημα που δημιουργήθηκε, σχετικά με εκθέματα ιδιωτικής συλλογής που φιλοξενούνται στο «Βλαχογιάννειο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα», καθώς και με αφορμή πρόσφατο κείμενο με υβριστικό-εθνικιστικό περιεχόμενο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει το συγκεκριμένο Μουσείο, αποφασίζει την άμεση αναστολή της λειτουργίας του». 
Ωστόσο, όπως μαθαίνουμε σήμερα, ο μητροπολίτης Βέροιας Παντελεήμων ανακοίνωσε την επαναλειτουργία του μουσείου! Σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας – αλλά και πρόκλησης απέναντι στα δημοκρατικά αισθήματα του λαού της Ημαθίας – ο δεσπότης δήλωσε πως η λειτουργία του μουσείου είχε ανασταλεί εξαιτίας της… καλοκαιρινής περιόδου!! Για το χυδαίο, μισαλλόδοξο, ακροδεξιό-αντικομμουνιστικό περιεχόμενο της συλλογής του επονομαζόμενου «Ιστορικού συλλέκτη Βέροιας» (Ντόντος) ούτε λόγος! 




Όπως φαίνεται, ο δεσπότης Βέροιας δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα να συναγελάζεται με ακροδεξιούς, να βγάζει ανακοινώσεις και λίγους μήνες αργότερα να τις αναιρεί, να «χαιδεύει» τα αυτιά των φασιστοειδών, να προκαλεί τα δημοκρατικά-αντιφασιστικά αισθήματα του λαού της περιοχής. 

Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι το «μουσείο» της μισαλλοδοξίας και του φασισμού αποτελεί πραγματική ντροπή για την πόλη της Βέροιας. Ακόμη μεγαλύτερη όμως ντροπή αποτελεί η δημόσια παρουσία και ο λόγος όσων, καλυπτόμενοι πίσω από τον όποιο θεσμικό τους ρόλο, ποτίζουν τη ρίζα της ακροδεξιάς και του εθνικισμού. 

Την απάντηση τους θα την πάρουν από τον ίδιο το λαό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου