Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

«Ανένδοτη» κοροϊδία, μηνύματα και προαναγγελθέντα διαζύγια


Με φόντο τον ερχομό της συμφωνίας των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή

Eurokinissi
Ως «ευκαιρία» για επιτάχυνση του δρομολογημένου και εν πολλοίς ανακοινωμένου εδώ και καιρό «διαζυγίου» ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φαίνεται να αντιμετωπίζουν την επικείμενη κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών οι κυβερνητικοί εταίροι, με στόχο βέβαια και την προεκλογική αξιοποίησή του και από τις δύο πλευρές, που ούτε στο ελάχιστο δεν σβήνει τον κοινό τους «μνημονιακό βίο» των περασμένων τεσσάρων χρόνων που φόρτωσε στο λαό νέα βάρη και μεγάλους κινδύνους.
 Σε αυτό το πλαίσιο, νέα επεισόδια προστέθηκαν το Σαββατοκύριακο στη φαρσοκωμωδία, με διαρροές, σενάρια και «δηλώσεις προθέσεων» των κυβερνητικών εταίρων.

Τον «καβγά» τροφοδότησαν οι δηλώσεις του πρώην υπουργού Ν. Κοτζιά (στο «News 24/7») ότι ο Π. Καμμένος «σταμάτησε να λέει ότι θα ρίξει την κυβέρνηση, όταν κατάλαβε ότι δεν θα τον ακολουθήσουν πολλοί δικοί του», με τον επικεφαλής των ΑΝΕΛ να απαντάει με ανάρτησή του ότι «κάνουν τραγικό σφάλμα όσοι νομίζουν ότι θα αποδεχτώ τετελεσμένα για το εθνικό θέμα. Οι ΑΝΕΛ και ο ίδιος: Δεν εκβιαζόμαστε. Δεν απειλούμαστε. Δεν εξαγοραζόμαστε ποτέ. Ο ολετήρας της χώρας και της κυβέρνησης ομολόγησε αποστασία. Εμείς ανένδοτο».


Στον Π. Καμμένο απάντησε εμμέσως πλην σαφώς ο Αλ. Τσίπρας απ' τη Σαμοθράκη λέγοντας: «Εντός της χώρας να στείλω το μήνυμα ότι μπροστά σε αυτό που εγώ τουλάχιστον αντιλαμβάνομαι (...) ως εθνικά ωφέλιμο για τη χώρα δεν πρόκειται ούτε το έκανα τα 3,5 αυτά χρόνια ούτε θα το κάνω ποτέ ως πρωθυπουργός να δειλιάσω μπροστά στο κόστος ή στο ρίσκο».

Παράλληλα, στην άρνηση του Π. Καμμένου να στηρίξει τη συμφωνία και να παραμείνει στην κυβέρνηση εφόσον αυτή υπερψηφιστεί, η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδρίασε χτες παρουσία του Αλ. Τσίπρα, απάντησε ότι υπάρχουν οι 151 πρόθυμοι να την ψηφίσουν και να στηρίξουν συνολικά την κυβέρνηση αν ο ίδιος αποσυρθεί απ' αυτήν και ότι «για την υπερψήφιση της ιστορικής συμφωνίας των Πρεσπών υπάρχει ευθύνη σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και για τους βουλευτές ώστε να λυθεί ένα ζήτημα που έχει ταλανίσει τη χώρα από δεκαετίες».

Ανάμεσα στους «πρόθυμους» και αρκετά στελέχη των ΑΝΕΛ, νυν βουλευτές και υπουργοί, που δηλώνουν τη διαφωνία τους με τη στάση του Π. Καμμένου, όπως η Μαρίνα Χρυσοβελώνη και ο Θ. Παπαχριστόπουλος, η μυστική συνάντηση του οποίου με τον Αλ. Τσίπρα παραμονή Πρωτοχρονιάς φέρεται ότι προκάλεσε την ενόχληση του Π. Καμμένου.

Σε ένα τέτοιο φόντο, συνεδριάζουν αύριο Τετάρτη η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Εκτελεστική Γραμματεία των ΑΝΕΛ, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η φημολογούμενη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Π. Καμμένο.

Από κυβερνητικά στελέχη παράλληλα διαρρεόταν ότι το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται αυτή τη στιγμή εν αναμονή αποφάσεων που θα λάβουν άλλοι, ενώ δεν απέκλειαν να ζητήσει η κυβέρνηση ψήφο εμπιστοσύνης. Παράλληλα προέτρεπαν τη ΝΔ αν πραγματικά θέλει να διαπιστώσει ότι η κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής να καταθέσει η ίδια πρόταση δυσπιστίας.

Από το «γαϊτανάκι» δεν θα μπορούσαν να λείπουν τόσο η ΝΔ όσο και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα. Η ΝΔ έσπευσε να κατηγορήσει Τσίπρα και Καμμένο ότι βυθίζουν τη χώρα σε επικίνδυνη αστάθεια και κάλεσε τον πρωθυπουργό «είτε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή είτε να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές», προσθέτοντας ότι «κυβέρνηση μειοψηφίας δεν υπήρξε ποτέ στη Μεταπολίτευση και δεν νοείται να υπάρξει και τώρα», καθώς και ότι οδηγούν τη χώρα σε «παρατεταμένη» προεκλογική περίοδο «που δεν την αντέχει η χώρα».

Ριζοσπάστης   Τρίτη 8 Γενάρη 2019

1 σχόλιο:


  1. ... "Αυτοί" ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΆ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ! ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ "ΚΑΛΑ"!!!

    ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΜΑΣΤΕ "ΕΜΕΙΣ" (και Εγώ) το ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΩΜΑΣΤΕ το ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ "ΜΙΛΑΝΕ" ΓΙΑ ΌΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ/ΚΡΑΤΙΚΟΕΘΝΙΚΑ/ΠΑΙΔΕΙΑΣ!!!

    "ΑΥΤΟΙ" ΟΛΟΙ ... ΜΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΌΤΑΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟ "ΣΤΟΜΑ" ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΊΤΑΙ ΜΙΑ ... ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ ΑΠΙΣΤΕΥΤΩΝ ΔΙΑΣΤΆΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ!!!

    ΤΟ ΌΤΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΚΑΙ "ΜΙΛΟΥΝ" ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΙΑ ΜΑΣ!!!

    ΚΑΙ ΌΤΑΝ "ΜΙΛΟΥΝ" "ΑΥΤΟΙ" ΟΛΟΙ ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΜΟΓΕΛΩΝΤΑΣ οι ΝΑΖΙΣΤΟΦΑΣΙΣΤΕΣ (... βγήκε κρυφά ο Σιδεράς και είπε λόγια της Χαράς-στον Χάρο!!!!!!!)!

    ΚΑΙ ΌΤΑΝ "ΜΙΛΟΥΝ" "ΑΥΤΟΙ" ΟΛΟΙ ... ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΤΟΥ 21-ΤΟΥ 40- ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ- ΤΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΜΕΝΩΝ- ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!!!!!



    ..... ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΟΛΩΝ ΑΝΕΥ ΟΙΚΤΟΥ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ.....



    Για να γίνει η Χώρα ΜΑΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΞΕΠΕΣΜΕΝΗ ΑΠΟΙΚΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΈΧΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΝΑ ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή