Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ Δεν χρειαζόταν τόλμη για να υπογράψει μνημόνιο η κυβέρνηση (VIDEO)





Πώς μπορεί, να μιλάς για τόλμη όταν έχεις υπογράψει μνημόνιο, διατηρούνται σε ισχύ οι μνημονικοί νόμοι και η Ελλάδα έχει γίνει ορμητήριο, αναρωτήθηκε η Αλέκα Παπαρήγα, σχολιάζοντας τις δηλώσεις των ημερών του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, σημείωσε πως για αυτά που έκανε η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δεν χρειάζονται τόλμη και θάρρος, συμφωνεί με ό,τι του λέει ο ΣΕΒ και στηρίζεται από το μεγαλύτερο μέρος των επιχειρηματιών, τις ΗΠΑ και την ΕΕ.


Πρόσθεσε πως όταν ο πρωθυπουργός λέει ότι δεν τον φοβίζει το πολιτικό κόστος, απευθύνεται στο λαό, σηκώνει το χέρι του στο λαό, δεν τον απειλεί μόνο, όπως είδαμε και πρόσφατα με τα ΜΑΤ, αλλά του λέει ότι έχει την ικανότητα να τον κοροϊδεύει, να τον τουμπάρει και τον κουμαντάρει, άρα το πολιτικό κόστος δεν του είναι και τόσο μεγάλο.

Σχολιάζοντας τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, ένα κόμμα εθνικιστικό και ακροδεξιό, σημείωσε ότι ήταν ανοχή εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ η διάδοση ακροδεξιών, ενώ για τη "στροφή" του ΣΥΡΙΖΑ -με τους ΑΝΕΛ- προς την Κεντροαριστερά, ανέφερε ότι σε πρόσφατη εκδήλωση του κυβερνώντος κόμματος συμμετείχε καθηγητής πανεπιστημίου που είχε γράψει ότι δεν ήταν απαραίτητο να γίνει το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ, διότι ήταν μεγάλα τα αντίποινα των ναζί και ότι ο δωσιλογισμός δεν ήταν άσχετος με τη δράση της Αριστεράς.

Σχολίασε επίσης την αναφορά του πρωθυπουργού πως θέλει να γίνει η Ελλάδα ηγετική δύναμη στα Βαλκάνια, λέγοντας ότι θέλει να γίνει η Ελλάδα, οι ΗΠΑ και η Γερμανία στην περιοχή. Τόνισε ότι το ΚΚΕ δεν θέλει τον ηγετικό ρόλο της Ελλάδας, διότι τη θέλει παράγοντα πάλης κατά του εθνικισμού και του ιμπεριαλισμού, κατά όσων τσακώνονται για το αν θα έχουν το νότιο ή το βόρειο αγωγό.

Ασκώντας κριτική στο κυβερνητικό επιχείρημα ότι οι βάσεις φέρνουν δουλειές, υπογράμμισε ότι «η δίκαιη ανάπτυξη έχει φτηνή εργατική δύναμη και πολύ μπαρούτι».

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου