Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Ο Δ. Κουτσούμπας για τη Συμφωνία των Πρεσπών (VIDEO)





Στη συμφωνία των Πρεσπών αναφέρθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο χαιρετισμό του στην εκδήλωση της Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ενοπλες δυνάμεις και τα Σώματα ασφαλείας, το μεσημέρι της Κυριακής. 

Παρατίθεται το απόσπασμα: 

«Όσον αφορά τώρα τη συμφωνία των Πρεσπών, που αυτή την εβδομάδα θα γίνει η διαδικασία κύρωσής της στη βουλή, η κυβέρνηση, ως γνήσιος τοποτηρητής της «Pax Americana» στα Βαλκάνια, έκλεισε μια επαίσχυντη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, με απαίτηση των ΗΠΑ.


Σκοπός της να βάλει πάση θυσία άμεσα την ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, να κοπεί η φόρα στα ρωσικά, κινεζικά και άλλα ξένα κεφάλαια στα Βαλκάνια, γιατί έτσι επιτάσσουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί.

Το ΚΚΕ θα καταψηφίσει αυτή τη συμφωνία στην Βουλή, έτσι όπως έχει ενημερώσει τον ελληνικό λαό από την πρώτη στιγμή που μπήκε η υπογραφή Τσίπρα δίπλα σε αυτή του Ζάεφ.

Από εκείνη την στιγμή, έχουμε αναπτύξει μια μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης με ανακοινώσεις, αφίσες, συγκεντρώσεις, περιοδείες, ομιλίες, συλλαλητήρια, πορείες με κεντρικά συνθήματα:

ΟΧΙ στη συμφωνία των Πρεσπών Τσίπρα- Ζάεφ.

ΟΧΙ σε ΗΠΑ- ΝΑΤΟ.

ΟΧΙ στον επικίνδυνο αλυτρωτισμό και τον αντιδραστικό εθνικισμό.

ΝΑΙ στην ειρήνη και φιλία των λαών.

Με αυτό το περιεχόμενο των αιτημάτων πορευόμαστε και όχι με τις εθνικιστικές, αλυτρωτικές κραυγές, που ρίχνουν νερό στο «μύλο» του φασισμού, που εντοπίζουν το πρόβλημα μόνο στο όνομα της γειτονικής χώρας, αγνοώντας όλα τα υπόλοιπα επικίνδυνα σημεία της συμφωνίας, περί Μακεδόνα πολίτη και μακεδονικής γλώσσας, αφήνοντας δηλαδή τα σπέρματα του αλυτρωτισμού και κυρίως υποβαθμίζοντας την επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό και όλους τους λαούς πολιτική του «διαίρει και βασίλευε», που επιδιώκουν οι αμερικανονατοϊκοί δολοφόνοι των λαών, για να περνάνε τα πολεμοκάπηλα σχέδιά τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου