Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Οι τοποθετήσεις των υποψήφιων με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στη σύσκεψη του Ωραιοκάστρου



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 17/03 η σύσκεψη της λαϊκής συσπείρωσης στο Ωραιόκαστρο. Την συζήτηση άνοιξε ο υποψήφιος στην Περιφερειακή Διοίκηση Κεντρικής Μακεδονίας Θεόδωρος Ιγνατιάδης ο οποίος αναφέρθηκε στη συμφωνία των αστικών κομμάτων πάνω στα βασικά ζητήματα που είναι η στήριξη με κάθε τρόπο της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων με τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, τις αναθέσεις έργων και τις επιχορηγήσεις. Πρόσθεσε ότι από τους προϋπολογισμούς της Περιφέρειας απουσιάζουν οι παρεμβάσεις σε κρίσιμους κοινωνικούς τομείς, όπως είναι ο αντισεισμικός έλεγχος και θωράκιση, τα αντιπλημμυρικά έργα, η αντιπυρική προστασία, ενώ προωθούνται υποδομές που στηρίζουν διάφορα επιχειρηματικά σχέδια.

Ο απερχόμενος περιφερειάρχης της Ν.Δ. πανηγυρίζει μεν για την επιτυχία της απορρόφησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων, αποσιωπά δε ότι αυτά βασικά εξυπηρέτησαν μεγάλες επιχειρήσεις, μπάλωσαν ορισμένες τρύπες και ελάχιστα δόθηκαν για την ενίσχυση της φτώχειας που δημιουργεί η πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων και της Ε.Ε. Επισήμανε ότι η μετατροπή της Κεντρικής Μακεδονίας σε τουριστικό - διαμετακομιστικό κέντρο και τόπο διέλευσης αγωγών φυσικού αερίου, δεν βελτίωσε την απασχόληση και τους μισθούς.


Οι παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου που στηρίζονται από Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, Χ.Α. κλπ στήριξαν όλους τους αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς στην περιοχή μας, από τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις και τη χρήση του λιμανιού, μέχρι την απόκρυψη της πραγματικής σημασίας της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Κάλεσε σε ενίσχυση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ώστε να δοθεί νέα δυναμική στη μάχη για μια καλύτερη ζωή, με έργα και υπηρεσίες που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.

-          Για την προστασία του περιβάλλοντος, την ολοκλήρωση των αναγκαίων υποδομών ύδρευσης, αποχετευτικού δικτύου, συνδυασμένη διαχείριση των απορριμμάτων και ολική ανακύκλωση.

-          Για ολοκληρωμένο σχέδιο και πρόγραμμα πολιτικής προστασίας.

-          Για άμεση βελτίωση της κατάστασης στις αστικές συγκοινωνίες.

-          Για αναβάθμιση των υποδομών παιδείας και υγείας με κρατική ευθύνη. 

-          Για χώρους πολιτισμού, αθλητισμού, αναψυχής χωρίς ανταποδοτικότητα, που να μπορούν να καλύψουν τις μεγάλες ανάγκες.

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο υποψήφιος δήμαρχος Άγγελος Θεμελής. Αναφέρθηκε στη πολιτική σημασία των τοπικών εκλογών επισημαίνοντας ότι όλοι οι συνδυασμοί και οι υποψήφιοί τους είναι ενταγμένοι σε συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους. Κύριος συνδετικός κρίκος στα προγράμματα όλων των άλλων παρατάξεων είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με τα χρήματα των δημοτών.

Έθεσε ζητήματα διαχείρισης του δήμου που αφορούν τη λειτουργία των υπηρεσιών του, τις δημοτικές επιχειρήσεις, την ανακύκλωση, τις δαπάνες για μελέτες που δεν μετατρέπονται σε έργα, την αναβάθμιση της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Ο Άγγελος Θεμελής στάθηκε στο γεγονός ότι οι δημοτικοί Προϋπολογισμοί είναι πλασματικοί και στην πραγματικότητα δεν εκτελούνται. Για παράδειγμα, ο Προϋπολογισμός του 2017 ύψους 26 εκ. εκτελέστηκε 69,3% στα έσοδα και 48,2% στα έξοδα. Του 2018, ύψους 37 εκ., εκτελέστηκε 68% στα έσοδα και 48,2% στα έξοδα. Σημείωσε ότι η υπερβολική αύξηση των δημοτικών τελών κράτησε τα έσοδα σε κάποιο ύψος, ωστόσο η εξέλιξη των εξόδων απόδειξε την πολιτική λιτότητας που ακολουθεί ο δήμος και την ανυπαρξία έργων.

Όλες οι "αντιπολιτευόμενες" παρατάξεις λίγο πολύ έχουν ίδιες θέσεις και στόχους, αναμασούν φράσεις όπως «καθαρή πόλη», «χρηστή διαχείριση», «έξυπνη πόλη», «καινοτομία» κλπ. Όλοι μαζί όμως στο όνομα της "οικονομικής αυτοτέλειας" του δήμου, αποδέχθηκαν τη μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων και τη μετατροπή του δήμου σε φορομπηχτικό μηχανισμό. Οι παρατάξεις αυτές έχουν επικεφαλείς επιχειρηματίες που δοκιμάστηκαν σε προηγούμενες διοικήσεις του δήμου ενώ οι πιο πρόσφατοι ήταν παντελώς αδιάφοροι για τα δημοτικά και τα γενικότερα προβλήματα.

Ο δε απερχόμενος δήμαρχος ενώ απουσίαζε όλη την 5ετία από τις γειτονιές τα προβλήματα και τις όποιες διεκδικήσεις έγιναν, ανέχθηκε σε πολλές περιπτώσεις ακροδεξιές αθλιότητες.

Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα σημαντικά ζητήματα ακολούθησε τη πολιτική του κόμματός της, όπως για τον έλεγχο των ταμειακών διαθέσιμων, την δέσμευση 62 δημοτικών ακινήτων από το Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, αδιαφόρησε για τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και τις απολύσεις συμβασιούχων.

Όλες οι παρατάξεις είναι υπέρ της μεταφοράς κρατικών αρμοδιοτήτων και ευθυνών στη Τοπική Διοίκηση, με αποτέλεσμα τη διάσπαση του ενιαίου χαρακτήρα τους, την υποβάθμιση των υπηρεσιών και την ενίσχυση της εμπορευματοποίησης.

Τόνισε ότι οι ακροδεξιοί δεν συγκρότησαν μεν ψηφοδέλτιο, υπάρχουν όμως διάσπαρτοι σε κάποιους συνδυασμούς και κάλεσε τους εργαζόμενους να τους απομονώσουν με την ψήφο τους. Δεν έχουν καμία θέση ούτε στο δήμο ούτε πουθενά ρατσιστικές αντιλήψεις όπως εκφράστηκαν με το προσφυγόπουλα και πρόσφατα με την παρέμβασή τους ώστε να εμποδίσουν την κατασκευή παιδικής χαράς για ΑμΕΑ στο Ωραιόκαστρο.

Στο κλείσιμο των ομιλιών τους οι υποψήφιοι απηύθυναν κάλεσμα στους εργαζόμενους τους νέους τους συνταξιούχους του Ωραιοκάστρου να στηρίξουν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης καθώς και τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στην Ευρωβουλή δίνοντας δύναμη στην δύναμή τους. Να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική κυβερνήσεων, ΕΕ, περιφέρειας και δήμων, να περάσουν στην αντεπίθεση να διεκδικήσουν την ικανοποίηση λαϊκών αναγκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου