Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Η παρέμβαση του Άγη Μαυριδόπουλου (αγρότη από την Δημοτική ενότητα Λητής του Δήμου Ωραιοκάστρου) περιφερικού συμβούλου .



 Στην   εκδήλωση - παρουσίαση των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης.







ΜΑΥΡΙΔΟΠΟΥΛΟΣ  ΑΓΗΣ 

 Σύντροφοι και συντρόφισσες, 
Φίλοι και φιλές,Το πρόβλημα των χαμηλών τιμών παραγωγού για το σύνολο, σχεδόν, των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων τις οποίες επιβάλλουν οι εμποροβιομήχανοι που, σε συνδυασμό με το υπερδιογκωμένο κόστος παραγωγής, τις συνεχιζόμενες περικοπές στις επιδοτήσεις / ενισχύσεις,τη μείωση της παραγωγής λόγω ζημιών από την κακοκαιρία και τις αρρώστιες,τα φορολογικά, ασφαλιστικά κι άλλα χαράτσια, αποδεκατίζουν το εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων.

Είναι αυτά που έβγαλαν τους αγρότες και κτηνοτρόφους τα τελευταία χρόνια στους δρόμους στα μπλόκα.Αυτό που καταφέραμε μέσα από τους αγώνες των αγροτών όλα αυτά τα χρόνια ήταν να ξεκαθαρίσουμε τους δυο δρόμους που υπάρχουν στο αγροτικό κίνημα, να ξεδιαλύνουμε ποιος είναι ο πραγματικός μας αντίπαλος και να κατανοήσουμε από που πηγάζει αυτή η αγροτική πολιτική, της Ε.Ε τα τελευταία 40 χρόνια.  Επίσης διαπιστώσαμε με ποιους είμαστε σύμμαχοι αλλά και ποιοι βρίσκονται απέναντι μας.Γιαυτό το λόγο οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι νέοι αγρότες, που παλεύουν και αγωνίζονται για το ψωμί τους, που βασανίζονται από αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική πρέπει να σταθούν με το κεφάλι ψηλά καινα στηρίξουν το ΚΚΕ παντού, τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στην περιφέρεια και στους δήμους.Το ΚΚΕ ποτέ δεν κορόιδεψε για να ψαρέψει κάποιες ψήφους. 

Όσο πιο ισχυρό ΚΚΕ παντού τόσο πιο ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στις κυβερνήσεις, περιφερειάρχες και δημάρχους που είναι τα καλά παιδιά των κυβερνήσεων και της ΕΕ. Για να ακουστεί δυνατά η φωνή των λαϊκών διεκδικήσεων για έργα και υποδομές και στην ύπαιθρο , υπηρεσίες προς όφελος των λαϊκών αναγκών. 

Το ΚΚΕ είπε την αλήθεια για τις συνέπειες που θα έχει για τον λαό η ένταξη της χώρας στην ΕΕ και αντιπαλεύει τα μεγάλα συμφέροντα που αυτή υπηρετεί. Είπε την αλήθεια για την ΕΟΚ, την ΟΝΕ και την ΚΑΠ ,τις επιδοτήσεις και τις αναδιαρθρώσεις , τα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης τα όποια σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν από τις κυβερνήσεις και τις περιφέρειες για την ενίσχυση του ανταγωνισμού και της κερδοφορίας. Εξαιτίας αυτών των πολιτικών και εδώ στην Κ. Μακεδονία,χιλιάδες αγρότες ξεκληρίστηκαν, εγκατέλειψαν τις καλλιέργειες τους και επιδεινώθηκε η θέση μας.Χιλιάδες απειλούνται με κατασχέσεις στην περιουσία τους. Πουλάμε τζάμπα στους έμπορους για να πλουτίζουν τα μονοπώλια διάθεσης των προϊόντων μας και τα γνωστά σε όλους καρτέλ τόσο στο γάλα όσο και σε αλλά προϊόντα. Ο ανταγωνισμός τους κλείνει εργοστάσια όπως τα εργοστάσια της Ελληνικής βιομηχανίας ζάχαρης και οδηγεί στην συγκέντρωση της παράγωγης και της εμπορίας σε μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις που κάνουν κουμάντο στην οικονομία, διαθέτοντας ακριβά τα προϊόντα μας τα όποια στην τελική δεν μπορούν να τα αγοράσει ο λαός αφήνοντας ανικανοποίητες σημαντικές κοινωνικές ανάγκες . 

Το ΚΚΕ και οι υποψήφιοί του με την Λαϊκή Συσπείρωση, διαθέτουν όλες τις δυνάμεις τους για την στήριξη των αγροτικών αγώνων. Μάχεται στην παντού και στα Περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια αλλά και στους δρόμους του αγώνα όπου συναντηθήκαμε με μικρούς και μεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής για τα συμφέροντα και τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων. 

Αγωνίζεται για να διαμορφωθεί η συμμαχία ανάμεσα στους βιοπαλαιστές μικρομεσαίους αγρότες και τους εργαζόμενους, τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα για να εμποδίσουμε και να βάλουμε τέλος στην βάρβαρη αντιλαϊκή επίθεση.

 Η ψήφος στο ΚΚΕ και στην λαϊκή συσπείρωση είναι η μονή ψήφος διεξόδου. Το κρίσιμο ερώτημα λοιπόν μπροστά σε αυτήν την εκλογική μάχη είναι, θα συνεχίσουμε στον ίδιο δοκιμασμένο δρόμο ή θα βαδίσουμε σε ένα διαφορετικό δρόμο, αυτόν της αντεπίθεσης ,της πάλης με σημαία τις σύγχρονες ανάγκες του λάου.

 Ευχαριστώ πολύ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου