Κυριακή 14 Απριλίου 2019

Απευθυνόμαστε σε ανθρώπους του μόχθου.




ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΟΥ





           
             Απευθυνόμαστε σε ανθρώπους του μόχθου. Σε όλους αυτούς που γνωρίζουν τους ένοχους για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο τόπος μας και η χώρα.

            Ο δήμος Ωραιοκάστρου, για πολλά χρόνια, συνέβαλε στον περιορισμό των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, στην υποβάθμιση των περιφερειακών κοινοτήτων.  Συντέλεσε στο να μεταφέρονται σε αυτόν κρατικές αρμοδιότητες, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της Παιδείας, Υγείας, Πρόνοιας και την ενίσχυση της εμπορευματοποίησης. Δεν πρέπει τα προγράμματα διαχείρισης της φτώχειας να κρύψουν τις ευθύνες για την έλλειψη μέτρων αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής και περιβαλλοντικής προστασίας.

            Στην πολιτική αυτή συμφωνούν όλοι οι άλλοι συνδυασμοί. Όπως συμφωνούν στην «οικονομική αυτοτέλεια» του δήμου που θα φέρει και άλλα χαράτσια για το λαό, όπως συμφωνούν στη στήριξη της «επιχειρηματικότητας» με τα λεφτά των δημοτών και με τις ιδιωτικοποιήσεις. Η μόνη τους διαφορά είναι οι καρέκλες.

            Αντίθετα, η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εναντιώθηκε σε όλες τις πλευρές της αντιλαϊκής πολιτικής. Πάλεψε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και στο δρόμο, δίπλα σε συλλογικούς φορείς που διεκδίκησαν μέτρα ανακούφισης και δικαιώματα. 

            'Έχουμε σαν οδηγό τους δήμους που άσκησαν διοίκηση οι κομμουνιστές. Αγωνίστηκαν και πέτυχαν δικαιώματα για τους εργαζόμενους, ανακούφισαν τα νοικοκυριά από την καταβολή υψηλών δημοτικών τελών, εμπόδισαν τις κατασχέσεις για χρέη των λαϊκών οικογενειών. Στήριξαν τα σχολεία, διεύρυναν το δίκτυο των παιδικών - βρεφικών σταθμών. Δημιούργησαν δομές αλληλεγγύης. Συγκρούστηκαν με επιχειρηματικά συμφέροντα και αξιοποίησαν δημόσιους χώρους για να τους χρησιμοποιεί δωρεάν ο λαός.

            Ενιαία πρέπει να είναι η απάντηση του λαού και της νεολαίας στην ενιαία επίθεση που δεχόμαστε από τις ελληνικές κυβερνήσεις, την Ε.Ε., τα κόμματα της πλουτοκρατίας και τους τοπικούς τους εκπρόσωπους. Αυτό μπορεί να γίνει στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές μόνο με το ψηφοδέλτιο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ. Η ισχυροποίησή της θα δείξει το δρόμο για μία ζωή με δικαιώματα, θα δυναμώσει τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων του δήμου για έργα και υπηρεσίες που θα καλύπτουν κοινωνικές ανάγκες και όχι τη κερδοφορία δήμου - επιχειρηματιών. Για μία ανάπτυξη υπέρ των πολλών, χωρίς ανεργία και υποαπασχόληση, μία ανάπτυξη ανάλογη των δυνατοτήτων του τόπου και της εποχής μας.


ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ, ΝΑ ΜΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου