Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Θρασύδειλοι νάνοι εργατοπατέρες μήνυσαν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ για την υπεράπισπιση του πενθήμερου 8ωρου



Τα ανθρωπάκια των ξενοδόχων, ο απερχόμενος και ο τωρινός πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επισιτισμού Τουρισμού, αυτοί που είναι βουτηγμένοι μέχρι το λαιμό στη νοθεία και στην παράδοση των κατακτήσεων των εργαζομένων στους εργοδότες, είναι εκτός όλων των άλλων, πρωταθλητές στη θρασυδειλία.

Φάμπρικα δικαστικών διώξεων προσπαθούν να στήσουν οι εργατοπατέρες στην Ομοσπονδία Επισιτισμού – Τουρισμού σε βάρος του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Πιο συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από ανακοίνωση του ΠΑΜΕ στον κλάδο, ο νυν και ο απερχόμενος πρόεδρος της Ομοσπονδίας υπέβαλαν μήνυση σε βάρος του Νίκου Παπαγεωργίου, του Γιώργου Στεφανάκη, της Λίνας Ράλλη και άλλων στελεχών του ΠΑΜΕ, επειδή έκαναν το “έγκλημα” πέρσι το Φλεβάρη να παρεμποδίσουν την υπογραφή μιας κατάπτυστης σύμβασης που καταργούσε το πενθήμερο, την οποία είχαν μεθοδεύσει από κοινού αφεντικά κι εργατοπατέρες.
Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, δίνει ένα αναλυτικό χρονικό των “κατορθωμάτων” των εργοδοτικών συνδικαλιστών, που προσπαθούν τώρα να βγουν κι από πάνω, και δηλώνει πως δε θα πτοηθεί από μηνύσεις, καλώντας τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν για τσακιστούν από τα συνδικάτα τα τσιράκια της εργοδοσίας:

«Τα ανθρωπάκια των ξενοδόχων, ο απερχόμενος και ο τωρινός πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επισιτισμού Τουρισμού, αυτοί που είναι βουτηγμένοι μέχρι το λαιμό στη νοθεία και στην παράδοση των κατακτήσεων των εργαζομένων στους εργοδότες, είναι εκτός όλων των άλλων, πρωταθλητές στη θρασυδειλία.

Την ημέρα που ετοιμαζόντουσαν να υπογράψουν την κατάργηση του 5θημερου με τα αφεντικά τους, 21 Φλεβάρη 2018, δεκάδες συνδικαλιστές του κλάδου στην Αττική, με παρέμβασή τους στα γραφεία της Ομοσπονδίας απαίτησαν να μην μπει καμιά υπογραφή σε μια τέτοια άθλια μεθόδευση. Κανείς εργαζόμενος του κλάδου δεν τους εξουσιοδότησε ποτέ να καταργήσουν δικαιώματα για τα οποία ποτέ δεν αγωνίστηκαν, τα οποία η εργατική τάξη κατάκτησε μέσα από σκληρούς αιματηρούς αγώνες.

Τελικά, όχι μονάχα έβαλαν την υπογραφή τους, αλλά μετά από όργιο νοθειών και παρατυπιών φρόντισαν να εξασφαλίσουν για λογαριασμό της εργοδοσίας ξανά την πλειοψηφία στην Ομοσπονδία, για να πάρουν σειρά κι άλλα δικαιώματα από τα οποία οι ξενοδόχοι επιθυμούν να απαλλαγούν εδώ και δεκαετίες.

Αντί λοιπόν να ξαναθαφτούν στα λαγούμια τους μέχρι να κάνουν το επόμενο έγκλημα, μάθαμε ενάμιση χρόνο μετά ότι έχουν καταθέσει μήνυση σε στελέχη του ΠΑΜΕ στον κλάδο, ζητώντας την ποινική τους δίωξη γιατί απαίτησαν να δουλεύουν οι σημερινοί εργαζόμενοι -και ιδιαίτερα οι νέοι- όπως οι παππούδες τους: με 8ωρο και 5θημερο!

Το γεγονός ότι έχουν μπερδέψει τη σκιά τους με το μπόι τους, δεν τους δικαιολογεί. Η σφραγίδα της Ομοσπονδίας δεν τους δίνει ούτε εκατοστό παραπάνω από αυτό που πραγματικά είναι: θρασύδειλοι νάνοι, που δίχως την εργοδοσία, δεν θα είχαν εκλεγεί ούτε σε χορευτικό όμιλο. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι τον απερχόμενο πρόεδρο της Ομοσπονδίας, που πρωτοστάτησε στη μήνυση, δεν τον εξέλεξαν ούτε οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου που δούλευε, ενώ ο σημερινός πρόεδρος χρειάστηκε στο χώρο που δουλεύει τη συνδρομή άλλης πολιτικής-συνδικαλιστικής δύναμης για να εκλεγεί αντιπρόσωπος.

Επειδή κι δυο τους ακολουθούν πιστά την τακτική των εργατοπατέρων στη ΓΣΕΕ, νομίζοντας ότι με μηνύσεις θα ξεμπερδέψουν από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, τους ενημερώνουμε ότι οι πρόγονοί τους, Μακρής, Λυκιαρδόπουλος και Αντωνάτος κ.ά. δεν το κατάφεραν ούτε με τη συνδρομή του δολοφονικού κράτους της δεκαετίας του ’60.

Ο τρόπος που επιλέγουν να αντιπαρατεθούν δείχνει και το αδιέξοδό τους, την απομόνωσή τους από τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους. Ας μείνουν λοιπόν κλεισμένοι στα γραφεία τους, όταν δεν συναγελάζονται σε αυτά των ξενοδόχων και των πολιτικών τους εκπροσώπων.

Καλούμε τα σωματεία του κλάδου να καταδικάσουν τη βιομηχανία διώξεων ενάντια σε αγωνιστές συνδικαλιστές από τους ανθρώπους της εργοδοσίας, στελέχη των κομμάτων που έβαλαν πλάτη να περάσουν τα μνημόνια και το τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου