Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019

Έρη Ρίτσου: Ντροπή μας αν ανεχθούμε να διώκονται οι δάσκαλοι από μια δράκα ανεγκέφαλων ρατσιστών!Ελπίζω κατά της κατάπτυστης αυτής ενέργειας του Συλλόγου Γονέων να ξεσηκωθεί όχι μόνο η εκπαιδευτική κοινότητα αλλά σύσσωμος ο προοδευτικός κόσμος της Σάμου.

«Όταν είχα πληροφορηθεί την ιστορία της αντίθεσης των γονιών να παρακολουθήσουν μαθήματα τα προσφυγόπουλα, τις ώρες που έχουν τελειώσει τα μαθήματά τους τα ντόπια παιδιά, στο Δημοτικό στο Πάνω Βαθύ, είχα υποθέσει πως κάποιοι Χρυσαυγίτες παίζοντάς το ανεξάρτητοι θα είχαν υποδαυλίσει τους φόβους των ανενημέρωτων γονιών για την υγεία των παιδιών τους. Λάθος υπόθεση. Πρόκειται τελικά για σύλλογο που φασιστοκρατείται, όπως αποδεικνύεται από την κατάθεση αγωγής σε βάρος δασκάλας που επιθυμεί τη μόρφωση όλων των παιδιών. 
  Ελπίζω κατά της κατάπτυστης αυτής ενέργειας του Συλλόγου Γονέων να ξεσηκωθεί όχι μόνο η εκπαιδευτική κοινότητα αλλά σύσσωμος ο προοδευτικός κόσμος της Σάμου.

  Αυτό δα έλειπε, να διώκονται οι δάσκαλοι από μια δράκα ανεγκέφαλων ρατσιστών! ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ ΑΝ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.
  Παραθέτω την απόφαση του ΔΣ του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου.»

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΑΜΟΥ

Σάμος, 15 Ιουνίου 2019

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου καταδικάζει ομόφωνα και απερίφραστα το γεγονός της κατάθεσης αγωγής από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Βαθέος σε συναδέλφισσά μας, που είχε στοχοποιηθεί επειδή υπερασπίστηκε έμπρακτα τις θέσεις του Συλλόγου, της Ομοσπονδίας και του κλάδου συνολικά για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.

Ο ρόλος μας ως εκπαιδευτικοί είναι να διαπαιδαγωγούμε τους μαθητές μας έτσι ώστε πάνω απ’ όλα να αγαπούν τους ανθρώπους, να τους μάθουμε τις αξίες της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας.

Παλεύουμε για ένα σχολείο που θα μορφώνει όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά και εντείνουμε την πάλη για έναν κόσμο δίκαιο και ειρηνικό.

Ο κλάδος μας πρέπει να θωρακιστεί από αυθαίρετες και παράνομες πρακτικές μελών συλλόγων γονέων και κηδεμόνων που επιθυμούν με ταπεινά κίνητρα, που παραβιάζουν τα διεθνώς κατοχυρωμένα δικαιώματα των παιδιών, να παρεισφρήσουν στην εκπαιδευτική διαδικασία και να διαμορφώσουν σύμφωνα με τις απόψεις τους την εφαρμογή του δικαιώματος στην εκπαίδευση στην Ελλάδα.

Παρ’ όλο που η αγωγή, με απαίτηση μάλιστα αποζημίωσης 50.000 ευρώ, στρέφεται εναντίον της συναδέλφισσας, την αντιμετωπίζουμε σαν να στρέφεται ενάντια σε όλα τα μέλη του Συλλόγου.

Τέτοιες αδιανόητες για την εκπαιδευτική κοινότητα ενέργειες, με στόχο τους εκπαιδευτικούς που έμπρακτα υπερασπίζονται τις θέσεις του κλάδου, δεν μας τρομάζουν.

• Δηλώνουμε ότι υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα κάθε παιδιού να μορφωθεί, πόσο μάλλον των παιδιών θυμάτων των ιμπεριαλιστικών πολέμων.

• Ζητάμε να αποσυρθεί εδώ και τώρα η αγωγή.


• Καλούμε τα σωματεία και τους φορείς του νησιού και τα εκπαιδευτικά σωματεία όλης της χώρας να στηρίξουν τη συναδέλφισσα.


• Ζητάμε από το Υπουργείο Παιδείας και όλους τους αρμόδιους φορείς του να πάρουν θέση και να υπερασπιστούν όλους τους εκπαιδευτικούς που στοχοποιούνται ή διώκονται για το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση.


• Βρισκόμαστε στο πλευρό της συναδέλφισσάς μας, όπως και κάθε άλλου συναδέλφου που τυχόν βρεθεί στη θέση της, και καλούμε το ίδιο να πράξει και η ΔΟΕ με νομική και οικονομική κάλυψη.


Από το fb της Έρης Ρίτσου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου