Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Συριζέικα θρασίμια σε αντιΚΚΕ αποστολή



Κάτι θρασίμια “ΣΥΡΙΖΟπαιδα” (ξέρω μερικά ξιπασμένα στο νησί μου), κουνάν το δάχτυλο σε κάποιους ΚΚΕδες λέγοντας : “Γιατί δε ψηφίσατε το νόμο για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου;”. Και το λένε αυτό σαν να είναι δήθεν από θέση ισχύος.

Κάτι θρασίμια “ΣΥΡΙΖΟπαιδα” (ξέρω μερικά ξιπασμένα στο νησί μου), κουνάν το δάχτυλο σε κάποιους ΚΚΕδες λέγοντας: “Γιατί δε ψηφίσατε το νόμο για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου;”. Και το λένε αυτό σαν να είναι δήθεν από θέση ισχύος. Με το τουπέ αυτουνού που δεν επιδέχεται καμιάς αμφισβήτησης η ρήση του. Σα να λέει “τώρα σε τάπωσα”. Πριν λίγο καιρό έλεγαν το ίδιο για την απλή αναλογική, για τον κατώτατο μισθό κλπ. Άκου λοιπόν θρασίμι. 

Ποιος ψήφισε την αύξηση του αφορολόγητου; 

Πες μου πρώτα: Ποιος ψήφισε την αύξηση του αφορολόγητου και πότε; Ποιος φωτεινός εγκέφαλος σκέφτηκε ότι πρέπει να πληρώνουν φόρο όσοι παίρνουν 400 ευρώ το μήνα, συνταξιούχοι, άνεργοι, ή και εργαζόμενοι (του νέου είδους των 350 ευρώ); Να σε ακούσω να το λες. 


Πες μου μετά: Γιατί το ψήφισε; Από αριστεροσύνη; Από φροντίδα για τους “πολλούς”; Από “ταξικό πρόσημο”; Κι αυτό να σε ακούσω να το λες. 

Αφορολόγητο τώρα, προεκλογικά το 2019

– Το ΚΚΕ κατάθεσε πρόταση στη βουλή για αύξηση του αφορολόγητου (κατάργηση της μείωσης) στις 3 Μαΐου 2019. Την καταψήφισε η κυβέρνησή σου.
– Τώρα, μετά τις ευρωεκλογές, που σφίξανε τα γάλατα κι είναι ο καιρός των προεκλογικών παροχών (όλοι οι δεξιοί πρωθυπουργοί τα ίδια κάνουν παραμονές των εκλογών) ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε νομοσχέδιο για το ίδιο πράγμα. 

– Όμως στο νομοσχέδιο αυτό περιέχονταν και η κατάργηση κάποιων αντίμετρων που είχαν ψηφιστεί μαζί με τη μείωση του αφορολόγητου. Αποσύρεται η μείωση του αρχικού συντελεστή για μισθωτούς, συνταξιούχους κ.ά. από 22% σε 20%. Αποσύρεται η διάταξη με την οποία προβλεπόταν μείωση στο χαράτσι του ΕΝΦΙΑ κατά 30% αν το ποσό του φόρου δεν υπερέβαινε τα 700 ευρώ. Αποσύρεται η επίσης προνομοθετημένη κατάργηση της λεγόμενης «εισφοράς αλληλεγγύης» για ετήσια εισοδήματα από 12.000 έως 30.000 ευρώ. 
 
Έτσι (σύμφωνα με το ΓΛΚ) από το «αφορολόγητο»  προβλέπονται για το κράτος «απώλειες εσόδων» ύψους 2 δισ. ευρώ, αλλά αυτές αντισταθμίζονται από την κατάργηση των «αντιμέτρων», που φτάνουν τα 1,8 δισ. ευρώ. Η εισοδηματική πολιτική πρέπει να είναι ισορροπημένη και σφιχτή, με τελικό αποτέλεσμα πάντα να πληρώνει ο λαός. Ευρωπαϊκή διαταγή και τα σκυλιά (ροζ, μπλε και πράσινα) δεμένα. 


– Το ότι στην ίδια συζήτηση πέρασαν και μια διάταξη που χάριζε 48 εκατομυριάκια στον Σαββίδη για την ΣΕΚΑΠ, μόνο άσχετο δεν είναι.

– Ή το ότι σ’ αυτή τη συζήτηση αναδείχτηκε το θέμα των «γονικών παροχών» της βουλής (Ναι. Και οι νεοδημοκράτες κάνανε. Εσείς θέλετε να είστε τα σκατά ή το φτυάρι;). 

– Φυσικό ήταν το ΚΚΕ να μη ψηφίσει τις ντροπές σας και να καταθέσει πάλι τη δική του πρόταση. 

Κατάλαβες σαΐνι ; Ο καθένας έχει το δικαίωμα να μη συμφωνεί μαζί σας (ή μ’ εμάς). Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει άλλη γνώμη κι άλλη πρόταση και να ψηφίζει διαφορετικά από ότι θα επιθυμούσες. Αν δε στο μάθανε οι δάσκαλοί σου εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ, είναι γιατί ο “σοσιαλισμός” τους μοιάζει μ’ αυτόν του Μουσολίνι: “Όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας. Άρα υπέρ του εχθρού”.



Για όλα τα υπόλοιπα, μόνο δυο λόγια: 

Με την “απλή αναλογική” που ψηφίσατε, τελικά το 1% παίρνει 3 βουλευτές; Και το 40% παίρνει 120 βουλευτές; Ή παίρνει και πολλούς από αυτούς που έπρεπε να πάρουν τα κόμματα που μένουν εκτός βουλής. Εμείς πάντως προτείναμε και ψηφίσαμε την απλή και άδολη αναλογική = απλή μέθοδο των τριών. 

Ο Βούρτσης, τέως υπουργός εργασίας της ΝΔ, σας είπε ευχαριστώ που επανενεργοποιήσατε το νόμο του με την πρόταση που φέρατε για την δήθεν “κατοχύρωση του κατώτατου μισθού“. Θυμάμαι ότι όταν τον ψήφισε το νόμο Βούρτση η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ τον είχαν καταψηφίσει κι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Μη μας ρωτάς λοιπόν εμάς γιατί τον καταψηφίσαμε ξανά. (Άλλωστε καταθέσαμε και ψηφίσαμε τη δική μας πρόταση). Αναρωτήσου πώς έγινε κι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη φορά τον κατέθεσε και τον ψήφισε. Τι άλλαξε; Μήπως το … ταξικό πρόσημο; 

Πάντως δε καταλαβαίνω τη μανία σας με το ΚΚΕ. Στο κάτω κάτω όλα όσα θέλατε πέρασαν από τη βουλή και χωρίς τη δική μας ψήφο. Δεν εξηγείται λοιπόν η επικέντρωση της προσοχής σας στο τι δεν ψήφισε το ΚΚΕ. Θα ήταν προτιμότερο να αναλογιστείς με ποιων δυνάμεων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ) την ψήφο πέρασαν όλα όσα κατά καιρούς ψηφίσατε. Επίσης θα ήταν χρήσιμο για σένα να δεις ποιες ακριβώς προτάσεις νόμου του ΚΚΕ καταψήφισαν από την αρχή της θητείας τους οι «δικοί» σου στη βουλή. Μετά έλα να συζητήσουμε για “συνεργασίες” και για “ταξικά πρόσημα”. 

Όμως ρε φίλε απορώ. Αυτά, τα τόσο απλά, εσείς που είστε και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν τα ξέρετε; Πώς εξηγείτε ότι επιμένετε να πλασάρετε τις προπαγανδιστικές σας κραγμένες ψευτιές; Είστε φανατικοί βλάκες; Δε νομίζω. Είστε σκέτοι βλάκες σανοφάγοι; Ούτε αυτό είναι αλήθεια. Είστε σε διαγωνισμό αποφοίτησης, σαν καλοί διδακτορικοί φοιτητές του αντικομουνισμού, στα υγρά και σκοτεινά υπόγεια του Μαξίμου; Ή έγινε το μυαλό σας γιαούρτι από την πολύ ΑΥΓΗ, ΕΡΤ και Βαξεβάνη; Ποιος ξέρει τι από όλα είναι το κύριο.

Κάποιοι πάντως λένε ότι το μόνο ελαφρυντικό σας είναι το ότι υπερασπίζεστε καρέκλες και μισθούς. Τελικά αν το καλοσκεφτείς, είναι σοβαρό ελαφρυντικό. Αλλιώς δε φτάνει στο σημείο να λέει ένας σοβαρός άνθρωπος τέτοιες παπαριές. Μόνο που αυτή η δουλειά είναι να εξαλείψουν κάθε αριστερή σκέψη και από την Ελλάδα, κάθε κομμουνιστική φωνή, όπως το κατάφεραν οι “συνάδελφοί” σας σ’ όλη την Ευρώπη και τον κόσμο. Αλλά φίλε θρασίμι, μη φας, έχουμε γλαρόσουπα.

http://www.katiousa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου