Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

ΤΖΕΦΡΙ ΠΑΪΑΤ Και με τη ΝΔ θα συνεχιστεί η καλή δουλειά που έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ


  Πηγή: Eurokinissi

Βέβαιος ότι η ΝΔ θα συνεχίσει την πολιτική εξυπηρέτησης των συμφερόντων των ΗΠΑ όπως έγινε με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Δήλωσε χαρακτηριστικά πως «είμαι πεπεισμένος πως αν η αντιπολίτευση αναδειχθεί νικήτρια (στις εκλογές), αν οι Έλληνες πολίτες επιλέξουν τη ΝΔ θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε και να συνεχίσουμε με πολύ δυναμικό τρόπο τη μεγάλη πρόοδο που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια μεταξύ των δύο χωρών μας, συμπεριλαμβανομένου του στρατηγικού διαλόγου, που είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε στη βάση των κατευθυντήριων που δόθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο».


Για τα Ελληνοτουρκικά και υπό τη λογική της συνδιαχείρισης του Αιγαίου, υπό την αμερικανική εποπτεία, προκρίνει το διάλογο έναντι της τουρκικής επιθετικότητας, λέγοντας πως «το μήνυμά μας είναι μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα και τις ενέργειες που έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση για τη μείωση της έντασης και την προώθηση του διαλόγου», και ότι «εκτιμούμε πολύ τα βήματα που έχουν γίνει τόσο από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών όσο και από το υπουργείο Άμυνας, τις τελευταίες ημέρες, προκειμένου να συνεχιστεί ο διάλογος για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και άλλα σχετικά (μέτρα)».

Δείχνει την ικανοποίηση της Ουάσιγκτον για την παραχώρηση των δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην Κρήτη, κάνοντας λόγο για «μεγάλο βήμα προόδου». Επαναλαμβάνει τον ιδιαίτερο ρόλο που επιφυλάσσουν οι ΗΠΑ για τη Βόρεια Ελλάδα σε ό,τι αφορά τα ενεργειακά, αναφέροντας πως «η Βόρεια Ελλάδα είναι στο επίκεντρο αυτής της διαδικασίας με τον αγωγό TAP, τον IGB που ξεκινάει τώρα, την πρόοδο του FSRU (σ.σ. πλωτή μονάδα αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου) στην Αλεξανδρούπολη και τις ενεργειακές υποδομές διασύνδεσης μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Μακεδονίας».

Σημειώνει ότι η σχέση Ελλάδας - ΗΠΑ είναι «είναι σταθερή 100%» και ειδικά λόγω της ΝΑΤΟικής συμφωνίας των Πρεσπών και αναφέρεται στο «όραμα που οι Ηνωμένες Πολιτείες προωθούν, τη Θεσσαλονίκη ως περιφερειακό σταυροδρόμι, ως πύλη και ιδιαίτερα τον ρόλο που η ελληνική Μακεδονία παίζει ως εταίρος για να βοηθήσει τη Βόρεια Μακεδονία να προχωρήσει με τις ευρωπαϊκές μεταρρυθμίσεις και να εδραιώσει τη θέση της στην ευρωατλαντική οικογένεια, στους ευρωατλαντικούς θεσμούς, ξεκινώντας από το ΝΑΤΟ». 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου