Κυριακή 11 Αυγούστου 2019

Με την κατάργηση του ασύλου θα μπορεί η ακροδεξιά να δίνει διαλέξεις στα πανεπιστήμια!!!


«Πανηγύρια» στο ΣΚΑΪ!

Και ξαφνικά πάνω στη συζήτηση, επί παντός επιστητού,για τα ελληνοτουρκικά στον ΣΚΑΪ (11/8/2019, 07:54), ένας των  «αναλυτών», διεθνολόγος στην ιδιότητα, ανέλυε με έκσταση την απαγόρευση της εισόδου στα αγγλικά πανεπιστήμια χωρίς φοιτητική ταυτότητα και «τεκμηρίωσε» την κατάργηση του ασύλου για την άμεση ανάγκη απαγόρευσης της πώλησης ναρκωτικών του  παραεμπορίου κλπ. Είχε προηγηθεί ανάλυση άλλου αναλυτή - καθηγητή για τη δυνατότητα με ένα τηλεφώνημα κάποιου από το πανεπιστήμιο που κατά την κρίση του βλέπει «εγκληματικές πράξεις», να μπουκάρει η αστυνομία για την αποκατάσταση της τάξης και, προφανώς, τον σεβασμό του κανονισμού πειθαρχίας, ή, με δικά μας λόγια, του κανονισμού του πανεπιστημιακού στρατοπέδου από τους πειθαρχικώς εκπαιδευόμενους φοιτητές, αλλά και καθηγητές που θα διανοηθούν να αντιδράσουν εμπράκτως σε κανόνες «αποφασίζουμε και διατάσσομεν» της διοίκησης και της κυβέρνησης!


Έλα όμως που… «θέλει… να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει»!


Δεν σταμάτησε εδώ ο διεθνολόγος που πρόβαλε την   αναγκαιότητα της κατάργησης του ασύλου. Καίγονταν από τον... «ερωτικό πόθο» επισήμανσης της… ελεύθερης διακίνησης… ακροδεξιών ιδεών!!! Έτσι συνέχισε με ύφος δικαίωσης, ρωτώντας δημόσια: «Μπορούσε κάποιος, με ακραίες δεξιές ιδέες να πάει σε ένα πανεπιστήμιο, πριν μερικούς μήνες, ελεύθερα και να διατυπώσει τις απόψεις του; Δεν μπορούσε… δεν μπορούσε, δεν μπορούσε»(!) και άφησε να εννοηθεί ότι, τώρα μπορεί!!! Εύγλωττη κατάφαση απ τους δημοσιογράφους με τη φράση «αυτό συζητάγαμε… αυτό λέγαμε και χθες»!!!!


Δεν γνωρίζουμε το τι πιστεύει μέσα του ο κ. διεθνολόγος και δεν μας αφορά, αλλά αυτά που είπε ήταν πάντα ο πόθος του βαθέως κράτους και της ταξικής δικτατορίας της αστικής τάξης και των κονδυλοφόρων της. Να επιβληθεί αυστηρός κανονισμός στρατοπέδου πειθαρχικώς εκπαιδευομένων φοιτητών, όχι μόνο  για να παράγονται αμίλητα δουλάκια για τις πολυεθνικές και τις μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά και για να μπορεί άνετα ο κάθε ακροδεξιός ή και φασίστας, να τους διδάσκει ΕΗΔ* και τον όμορφο κόσμο της «Ελλάδας των Ελλήνων Χριστιανών», της «Πατρίδος, Θρησκείας, Οικογένειας» και της σπουδαίας αρχαιοελληνικής έννοιας της σβάστικας και του φασιστικού χαιρετισμού με το χέρι του Χίτλερ, του Μεταξά και του… Μιχαλολιάκου!


Ναι, με την κατάργηση του ασύλου, η χώρα έχει,  για κάποιους, μεγάλες προοπτικές να πάει πολύ «μπροστά», σε εποχές στρατοπέδων πειθαρχικώς διαβιούντων Ελλήνων… με ελεύθερη διακίνηση «ιδεών» τύπου Σάββα Κωνσταντόπουλου (ύμνοι και διαλέξεις υπέρ της επιβολής δικτατορίας)!


*ΕΗΔ: «Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση» της νεολαίας και του ελληνικού λαού από τους δικτάτορες της χούντας.
 
 ***************



Σχόλιο από το «Ατέχνως»
 
Ψέμα 3ο. Η κατάργηση του ασύλου ενισχύει την «ακαδημαϊκή ελευθερία» και την «ελεύθερη διακίνηση των ιδεών».

Ως «ρύθμιση που υπηρετεί την ελευθερία και την απρόσκοπτη διακίνηση των ιδεών» παρουσίασε, μεταξύ άλλων, την κατάργηση του ακαδημαϊκού ασύλου ο πρωθυπουργός. Πρόκειται για άλλο ενα πρόσχημα της κυβέρνησης.

Να θυμίσουμε στην κυβέρνηση και τους λοιπούς «ασυλοφάγους» ότι στην Πολωνία, χώρα-μέλος της Ε.Ε. όπου το Κομμουνιστικό Κόμμα αντιμετωπίζει ποικίλες διώξεις και εμποδίζεται η δράση των κομμουνιστών, δεν υπάρχει ακαδημαϊκό άσυλο. Στην ίδια χώρα-μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, το Μάη του 2018, δυνάμεις της αστυνομίας εισέβαλαν σε αίθουσα διδασκαλίας του Πανεπιστημίου του Στετίνο και συνέλαβαν τον καθηγητή Γιέρζι Κόχαν με την «κατηγορία» ότι διοργάνωνε σεμινάριο για τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Μαρξ!


Άραγε, τέτοιου είδους «ακαδημαϊκή ελευθερία» και «απρόσκοπτη διακίνηση ιδεών» θέλει ο πρωθυπουργός που περιβάλλεται από στελέχη τύπου Γεωργιάδη («σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν πας και πεις ότι είσαι κομμουνιστής σε βάζουν φυλακή, στην Ελλάδα γίνεται το αντίθετο») και Κυρανάκη («Οι κομμουνιστές σκότωναν Έλληνες»);

Άραγε, ποια «ακαδημαϊκή ελευθερία» και τι είδους «ιδέες» εξυπηρετεί το «μπάσιμο» του ΝΑΤΟ στα πανεπιστήμια, όπου προκηρύσονται κατά καιρούς πολεμοκάπηλα προγράμματα «πρακτικής άσκησης” φοιτητών; Τι δουλειά έχει, παραδείγματος χάρη, ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα όπως το ΑΠΘ να συνάπτει σύμφωνα συνεργασίας με τον ειδεχθέστερο φονικό πολεμικό μηχανισμό του πλανήτη;




Αριστερά και Πολιτική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου