Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

Δ.ΚΟΥΜΠΟΥΡΗΣ ΣΤΟ Ρ/Σ ΑΘΗΝΑ 9,84


Απαράδεκτες οι δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη για την απεργία. Θέλουν να επιβάλλουν «άκρα του τάφου σιωπή» (AUDIO)

 



«Απαράδεκτο να λέγονται τέτοια πράγματα από έναν πρωθυπουργό, που μάλιστα εκλέγεται με λιγότερο από το 30% των εχόντων δικαίωμα ψήφου Ελλήνων πολιτών, να μιλά για μειοψηφίες στα συνδικάτα, τα οποία είναι οργανώσεις των εργαζομένων που μπορούν μόνα τους να λύνουν τα προβλήματα της εσωτερικής λειτουργίας τους και κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να παρεμβαίνει σε αυτή τη διαδικασία» τόνισε ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης 3 Οκτώβρη σε εκπομπή του ρ/σ Αθήνα 9,84, αναφορικά με τις δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη για τη χθεσινή απεργία.


«Τα συνδικάτα "σφραγίδες" είναι συνδικάτα που την πλειοψηφία τους την έχουν οι κυβερνητικές παρατάξεις. Αυτή είναι η αλήθεια, αλλά δεν την λέει ο πρωθυπουργός», συνέχισε ο Δ. Κουμπούρης αναφερόμενος στα περί αντιμετώπισης των σωματείων «σφραγίδα», που επιχειρείται με το πολυνομοσχέδιο. Αυτοί, συμπλήρωσε, θέλουν τα συνδικάτα που αντιστέκονται, που παλεύουν, τα συνδικάτα του ταξικού κινήματος, αλλά και άλλα, να τα ελέγξουν, να τα αδρανοποιήσουν, θέλουν να υπάρξει «άκρα του τάφου σιωπή», γιατί καταλαβαίνουν ότι τα προβλήματα εξαιτίας της ασκούμενης αντιλαϊκής πολιτικής θα είναι πάρα πολύ μεγάλα και προσπαθούν να επιβάλλουν σιγή.

Σχετικά με την ηλεκτρονική ψηφοφορία και διαδικασία στα συνδικάτα, ο Δ. Κουμπούρης υπογράμμισε ότι «μέσω αυτών θέλουν να ελέγξουν και να κατευθύνουν τις αποφάσεις των συνδικάτων. Δηλαδή θέλουν να πατά το κουμπί και να βλέπει ο εργοδότης τι ψήφισε ο τάδε εργαζόμενος. Θέλουν να μην υπάρχουν συλλογικές διαδικασίες, συμμετοχή, αποφάσεις και ουσιαστική ενημέρωση στα συνδικάτα και στους χώρους δουλειάς. Θέλουν όλα αυτά τα στοιχεία από την ηλεκτρονική διαδικασία να πηγαίνουν στο Υπουργείο Εργασίας και στην εργοδοσία, αλλά τότε ποιος εργαζόμενος θα σηκώσει κεφάλι για να απεργήσει;» κατέληξε ο Δ. Κουμπούρης. 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου