Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Δεν γελάω μ’αυτό τ’ “αστείο”!



Η κόρη του προέδρου της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος Οδικών Εμπορευματικών και Επιβατικών Μεταφορών, μόνο περήφανη πρέπει να είναι για τον πατέρα της, ο οποίος δεν έσκυψε το κεφάλι δεχόμενος να χρησιμοποιηθεί από τον οποιονδήποτε για τα νούμερα της τηλεθέασης.
Σε μία από τις εκπομπές της, η ομάδα του Ράδιο Αρβύλα, “σατίρισε” τον  πρόεδρο της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος Οδικών Εμπορευματικών και Επιβατικών Μεταφορών, Απόστολου Κενανίδη, για την χροιά της φωνής του. Είναι δυνατόν, ένας φορτηγατζής, ένας νταλικέρης, να μην έχει μπάσα φωνή, αντρίκια, όπως αρμόζει στο στερεότυπό που έχουν στο μυαλό τους;

Και να τα χάχανα και δως του τα παλαμάκια και οι ασυγκράτητοι γέλωτες από πλευράς τους. Η εκπομπή μπορεί σε εμάς που δεν την παρακολουθούμε να πέρασε και να μην ακούμπησε, όμως δεν συνέβη το ίδιο εκείνη τη βραδιά για τον κύριο Κενανίδη και την οικογένειά του. Οι συγγενείς και οι φίλοι του που παρακολουθούσαν, έσπευσαν να στείλουν μήνυμα στο κανάλι, ενημερώνοντας πως ο άνθρωπος παρουσιάζει μια φυσική αδυναμία στη φωνή εξαιτίας καρκινοπάθειας στον λάρυγγα. Καμία επανόρθωση.




Το παιδί του αρνιόταν να πάει στο σχολείο τις επόμενες μέρες καθότι φοβόταν τις αντιδράσεις των συμμαθητών του, οι οποίοι γελούσαν σε βάρος του. Βλέπετε αυτή η τηλεοπτική εκπομπή έχει αρκετό εφηβικό κοινό, το οποίο βλέπει, ακούει και δυστυχώς μιμείται.

Να πούμε σε αυτό το σημείο ότι η κόρη του προέδρου της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος Οδικών Εμπορευματικών και Επιβατικών Μεταφορών, μόνο περήφανη πρέπει να είναι για τον πατέρα της, ο οποίος δεν έσκυψε το κεφάλι δεχόμενος να χρησιμοποιηθεί από τον οποιονδήποτε για τα νούμερα της τηλεθέασης.

Δεν θα σταθώ μόνο στο γεγονός της ασθένειας του ανθρώπου. Πείτε πως αυτή ήταν απλώς η φωνή του. Καθίσταται από μόνο του ένα χαρακτηριστικό άξιο χλευασμού; Δηλαδή γελάμε το 2019 με χαρακτηριστικά ανθρώπων, παρότι δεν πηγαίνουμε ακόμη στο δημοτικό σχολείο; Τόσο ξεπεσμένο είναι το χιούμορ μας; Έπειτα κάνουμε καμπάνιες για το bullying και συνετίζουμε τα μικρά παιδιά…

Ο κύριος Κενανίδης δεν άφησε τα πράγματα στη μοίρα τους και πολύ καλά έκανε. Μέχρι να φτάσει στην κατάθεση αγωγής, την οποία και κέρδισε, έχοντας στο πλευρό του τον εξαιρετικό δικηγόρο Κώστα Παπαδάκη, έδωσε πολλές ευκαιρίες στους παρουσιαστές και στο κανάλι να επανορθώσουν την βλάβη την οποία είχε υποστεί. Στα εξώδικά του απαντούσαν πως η εκπομπή είναι σατιρική, έχει τρομερή ανθρωπιστική δράση(!) και καμία συγγνώμη δεν θα ζητηθεί στον αέρα, καμία πράξη δήλωσης μεταμέλειας και ενημέρωσης του κοινού για το σφάλμα.

Δεν ήταν σφάλμα άραγε για τους ίδιους ή δεν ήθελαν να δώσουν έκταση στο γεγονός και να το αφήσουν να περάσει δίχως να το μάθει το ευρύ κοινό και να χαλάσει η εικόνα τους; Το κανάλι  προστάτευσε τους ίδιους τόσο, όσο και τον ίδιο του τον εαυτό.

Για κακή τους τύχη, από όλους τελευταίος “γέλασε” ο κύριος Κενανίδης ο οποίος τελικά κατέθεσε αγωγή και δικαιώθηκε στο δικαστήριο, το οποίο και αποφάσισε 100.000 ευρώ για ηθική ικανοποίηση και καταδίκασε και τους τρεις παρουσιαστές.

Δεν πρόκειται περί σάτιρας και περιορισμού αυτής, πρόκειται περί απανθρωπιάς και ανηθικότητας.

Ένας άνθρωπος κρίνεται σίγουρα από αυτά με τα οποία γελά.

Πηγή: Κατιούσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου