Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Ασυνόδευτα προσφυγόπουλα...


  Πηγή: Associated Press

Της Κάλι Καρά

Αγνοούμενα είναι το 1/4 των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων που έχουν φτάσει στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Από τα 4.700 ανήλικα προσφυγόπουλα που υπάρχουν τα 1.178 «το έχουν σκάσει» από τις προσωρινές δομές και αναζητούνται από τις αστυνομικές αρχές!

Ποιος θα απαντήσει αν το «έχουν σκάσει» ή αν έχουν πέσει θύματα οργανωμένων κυκλωμάτων σωματεμπορίας ή εμπορίας οργάνων;

Η υφυπουργός ξέχασε να πει ότι αυτά τα ασυνόδευτα παιδιά, αφού γλίτωσαν από τις βόμβες των ιμπεριαλιστών στις χώρες τους, αφού γλίτωσαν μέσα στις βάρκες των διακινητών από το να γίνουν τροφή στα ψάρια του Αιγαίου, έφτασαν στη χώρα μας, για να βιώσουν την κόλαση στις Μόριες και στις παρόμοιες «δομές φιλοξενίας» και άφησε στο απυρόβλητο τον διαχρονικά βρώμικο ρόλο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, την πολιτική της ενίσχυσης των απελάσεων, της στρατιωτικοποίησης των συνόρων, της καταστολής, όλα όσα προβλέπονται και στο νέο νομοσχέδιο για το άσυλο.


Η υφυπουργός ξέχασε, επίσης, να πει ότι σε πλήρη συνεννόηση κυβέρνησης - ΕΕ χρηματοδοτούνται ΜΚΟ προκειμένου να αναλάβουν δραστηριότητες, οι οποίες θα πρέπει να καλύπτονται από κρατικές υπηρεσίες. Ξέχασε να πει ότι το ευαίσθητο κομμάτι της προστασίας των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων έχει αφεθεί στις ΜΚΟ, που «κάνουν πάρτι» με τα ευρωπαϊκά κονδύλια εκατομμυρίων ευρώ, χρήματα από τη βαριά φορολογία εργαζομένων, με το κράτος να μη βάζει ούτε ευρώ για τη δημιουργία δομών επαρκώς στελεχωμένων με επιστημονικό προσωπικό, προκειμένου να επουλωθούν τα τραύματα του πολέμου και της ορφάνιας χιλιάδων παιδιών.

Σύμφωνα με μελέτες ακόμα και του ΟΗΕ, αποδεικνύεται πως οι ΜΚΟ σε όλο τον κόσμο «τρώνε» το 80% των φιλανθρωπικών δράσεων...

Η παρουσία και η δράση των ΜΚΟ είναι ανεξέλεγκτη. Έχουν κυριολεκτικά τον απόλυτο έλεγχο μέσα στα κέντρα φιλοξενίας και κράτησης, δρουν ως «κράτος εν κράτει». Η κυβέρνηση έχει αφήσει στα χέρια τους αυτές τις δομές, ενώ από κοινού με την ΕΕ χρηματοδοτούν αδρά, με πολλά εκατομμύρια ευρώ, παίζοντας παιχνίδια σε βάρος χιλιάδων εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών και ασυνόδευτων προσφυγόπουλων.

Πάντως, έγιναν συστάσεις προς την ελληνική κυβέρνηση για την άμεση υιοθέτηση μέτρων για την προστασία των ασυνόδευτων παιδιών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Κοινωνικών Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης στην τελευταία της σύνοδο.

Όσο για το τι θα πράξει η σημερινή κυβέρνηση για το συγκεκριμένο ζήτημα, η τοποθέτηση της υφυπουργού συμπυκνώθηκε σε αοριστολογίες, συνεργασίες με υπουργεία, σκιαγραφώντας ότι θα συνεχιστεί η πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης, δηλαδή «Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι», όπως λέει ο λαός μας.

Αν δεν δυναμώσει ο λαός τον αγώνα του, για να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια, όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις από τη χώρα μας, να σταματήσει κάθε συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις, για αποδέσμευση της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με το λαό να κάνει κουμάντο στη χώρα του, τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα θα υπάρχουν, όπως και οι ΜΚΟ για να τα «προστατεύουν» με το αζημίωτο...

902.gr

1 σχόλιο:

  1. .... φωνάξτε τον Μπογιόπουλο τον Χουδαλάκη και τον Ρογκάκο να αναλάβουν δράση με τον συντονισμό του Λαβίθη! Αλλά πρώτα να ακούσουμε την voice of Amerika from BBC (ΑΓΓΛΙΑ)!!!

    Εγώ τώρα πάω να ψάξω-διότι βρήκα ήδη 5-6 γωνίες στον κύκλο- πόσες συνολικά γωνίες έχει ο κύκλος!

    Καταλάβαται δηλαδή .... πάω για Nobel στους γωνιακούς κύκλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή