Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Αντεργατική «συνέχεια» με αλλαγή προσώπου στην προεδρία



Σε αλλαγή προσώπου στη θέση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης προχώρησαν οι δυνάμεις του εργατοπατερισμού στην ηγεσία του ΕΚΘ, επιλέγοντας τον Χ. Κυπριανίδη, ο οποίος έχει τα εχέγγυα να συνεχίσει με συνέπεια το... «έργο» του προκατόχου του, καθώς, όπως καταγγέλλουν οι ταξικές δυνάμεις, χρόνια τώρα δίνει διαπιστευτήρια, υπηρετώντας τα συμφέροντα της εργοδοσίας.

Ο επί 9 χρόνια πρόεδρος του ΕΚΘ Π. Τσαραμπουλίδης παραιτήθηκε, επικαλούμενος την επικείμενη συνταξιοδότησή του. Η συνεδρίαση της ολομέλειας της διοίκησης του ΕΚΘ, το βράδυ της Τρίτης, είχε περισσότερο τυπικό χαρακτήρα, αφού ο νέος πρόεδρος είχε προαναγγελθεί και δημοσίως βδομάδες πριν, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά το πόσο σέβονται οι εργατοπατέρες τη δημοκρατική λειτουργία των συνδικάτων...


Οι συνεταίροι στο «λειτουργικό προεδρείο» του ΕΚΘ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΕΑΚ - ΣΥΡΙΖΑ) εκθείασαν τον ρόλο του απερχόμενου ΠΑΣΚίτη προέδρου στα χρόνια της θητείας του.

Οι εκλεγμένοι της «Εργατικής Ενότητας» (ο συνδυασμός των συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ) καταψήφισαν την πρόταση. Ειδικά για τον Π. Τσαραμπουλίδη, ανέδειξαν ότι «αποτελεί μελανή σελίδα στην ιστορία του ΕΚΘ, ότι πρωτοστάτησε ο ίδιος, η παράταξή του και η ΔΑΚΕ, όχι μόνο στην καταψήφιση της πρότασης για απεργία στις 24/9/19, αλλά και στην αντικομμουνιστική επίθεση, με χαρακτηρισμούς που συνήθως χρησιμοποιούν οι χρυσαυγίτες για το ΠΑΜΕ και τους συνδικαλιστές του. Σ' αυτήν την επίθεση είχαν αρωγό και την ΕΑΚ». Αναφέρθηκαν, επίσης, σε πρόσφατες συνεντεύξεις του Π. Τσαραμπουλίδη, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι «κακώς ψήφιζαν τις απεργίες κάτω από την πίεση του ΠΑΜΕ».

Για τον νέο πρόεδρο, η «Εργατική Ενότητα» τόνισε ότι «είναι γνωστός για τα έργα και τις ημέρες του και μέσα στα εργοτάξια του ΜΕΤΡΟ αλλά και στα συνέδρια της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα και αλλού. Συνεπής υπερασπιστής της γραμμής "ό,τι συμφέρει την εργοδοσία" έκανε ό,τι μπορούσε για να είναι έξω το Συνδικάτο Οικοδόμων από τα έργα του ΜΕΤΡΟ, για να συνδιαλέγεται αυτός και οι ομογάλακτοί του με την εκάστοτε εταιρεία και κυβέρνηση πόσο θα μειωθούν οι μισθοί των εργαζομένων. Τέλος, για να περάσει στη θέση του προέδρου έδωσε εξετάσεις στο θέρετρο της Καλαμάτας, παίζοντας τον γνωστό προβοκατόρικο ρόλο στην προσπάθεια να γίνει συνέδριο - "μαϊμού" ή να φανεί ότι οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ είναι οι τραμπούκοι».

Επιπλέον, η «Εργατική Ενότητα» κατήγγειλε ότι συνεχίζουν να γίνονται αρχαιρεσίες σωματείων χωρίς να τηρούνται οι βασικές προβλέψεις του ν. 1264 και όσων λένε τα καταστατικά των σωματείων. Π.χ. οι αρχαιρεσίες της Ενωσης Εκτατου Προσωπικού Αρχαιολογικής Υπηρεσίας έγιναν χωρίς να δημοσιευτούν πουθενά, με περιφερόμενες κάλπες από την Αμφίπολη μέχρι την Καρδίτσα και με σοβαρές ενδείξεις ότι ψηφίσαντες έχουν συμμετάσχει σε εκλογές πολλών σωματείων. Επίσης, στο Σωματείο Χειριστών Βορείου Ελλάδος διπλοψήφισαν εκατοντάδες χειριστές που έχουν ψηφίσει ή θα ψηφίσουν το επόμενο διάστημα και στα επιχειρησιακά τους σωματεία ή στο λιμάνι ή στο αεροδρόμιο κ.α. Εδώ υπάρχει μάλιστα και σοβαρή πιθανότητα να ψηφίζουν επαγγελματίες που κανονικά ανήκουν σε συλλόγους των αυτοαπασχολουμένων.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου