Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

Φιλελέ με την τσέπη του κράτους – Ο πολυθεσίτης υφυπουργός του Μακρόν που θέλει να διαλύσει το ασφαλιστικό της Γαλλίας





Είναι εκπληκτικό πώς διάφοροι κηφήνες κουνάν το δάχτυλο στους εργαζόμενους του δημόσιου -και όχι μόνο- φωνάζοντας πως έχουν πολλά προνόμια και πρέπει να γίνουν ιδιωτικοποιήσεις, τη στιγμή που οι ίδιοι ρουφάνε ζεστό κρατικό χρήμα, καταλαμβάνοντας πολλά πόστα συγχρόνως.

 Κατιούσα

   Το σκάνδαλο με τον υφυπουργό Ντελβουά, δεν έχει τελειωμό…
Μετά από την αποκάλυψη προ ολίγων ημερών, για την θέση που καταλάμβανε στο think tank Parallexe, όπου δραστηριοποιείται στον τομέα του συνταξιοδοτικού-ασφαλιστικού, κερδίζοντας περί τα 5 χιλ € το μήνα, τα οποία δεν είχε αναφέρει στο «πόθεν έσχες» του, από την στιγμή που κατέλαβε την θέση στην κυβέρνηση, νέες αποκαλύψεις έρχονται να μας ενημερώσουν πως βρίσκεται κι ως έμμισθο μέλος στο συμβούλιο του Ιδρύματος της εταιρίας SNCF (γαλλικός ΟΣΕ), το οποίο είναι υπεύθυνο για την ιδιωτικοποίηση του γαλλικού δικτύου. Επίσης καταλαμβάνει και ένα τρίτο πόστο, το οποίο έχει να κάνει με το Παρατηρητήριο Διαφάνειας του Δημόσιου Βίου στην περιοχή Haut de Seine, που είναι υπεύθυνο για σκάνδαλα κατάχρησης δημοσίου χρήματος και άλλων δραστηριοτήτων που προσβάλουν τον κρατικό μηχανισμό της περιοχής.Η πλειοψηφία των μέσων μαζικής ενημέρωσης προσπαθεί να κρατήσει χαμηλά τους τόνους σχετικά με την υπόθεσή του, καθώς είναι ο κύριος εισηγητής του νέου ασφαλιστικού- συνταξιοδοτικού νομοθετικού πλαισίου.

Επίσης, ο αδερφός του Γάλλου υπουργού Οικονομίας, Μπρούνο Λε Μερ, είναι ένας από τους πιο γνωστούς Γάλλους επενδυτές στον κλάδο της ασφάλειας-συνταξιοδότησης. Ο Μπρούνο Λε Μερ είναι το νούμερο 3 της γαλλικής κυβέρνησης μετά τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν και τον πρωθυπουργό Φιλίπ. Οπότε απ’ ό,τι καταλαβαίνετε, δεν έχουμε καμιά σύγκρουση συμφερόντων. Να σημειωθεί πως ο Λε Μερ είναι ένας από τους ζηλωτές του νέου νομοθετικού πλαισίου.
Είναι πραγματικά εκπληκτικός ο τρόπος που διάφοροι τέτοιοι κηφήνες κουνούν το δάχτυλο σε εργαζόμενους του δημοσίου τομέα κυρίως, αλλά και στον ιδιωτικό σε ορισμένες περιπτώσεις, και τους λένε αλαλάζοντας πως έχουν πολλά προνόμια και πρέπει να προχωρήσουν καθολικά οι ιδιωτικοποιήσεις στο δημόσιο τομέα, αλλά την ίδια στιγμή, ρουφούν πακτωλό χρημάτων από το κράτος, καταλαμβάνοντας πολλά πόστα συγχρόνως.. Ενώ ισχυρίζονται επίσης πως σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα πρέπει να αλλάξουν τα κοινωνικά συμβόλαια γιατί… το επιβάλλουν οι καιροί και οι περιστάσεις, και όχι ο γαλλικός ΣΕΒ που τρίβει τα χέρια του με το νέο νομοσχέδιο, αφού μυρίζεται τεράστια κέρδη με τις ανατροπές στο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό.
*Φήμες λένε πως ο Ντελβουά είναι συνδεδεμένος ακόμα και με την γνωστή BlackRock, κάτι που μένει να επιβεβαιωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου