Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

ΣΥΝΕΔΡΙΟ» - ΠΑΡΩΔΙΑ ΓΣΕΕ


«Ούτε να είχαν συνεννοηθεί» κυβέρνηση - ηγετική ομάδα ΓΣΕΕ

 
Πλήρης σύμπλευση κυβέρνησης - εργατοπατέρων 
 
 
Σχεδόν άδεια η αίθουσα κατά την ομιλία της Φώφης Γεννηματά 
Σχεδόν άδεια η αίθουσα κατά την ομιλία της Φώφης Γεννηματά

O τραγέλαφος που οργανώνει η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ στο Καβούρι συνεχίστηκε με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και των εκπροσώπων κομμάτων, οι οποίες και διεξήχθησαν σε μια σχεδόν άδεια αίθουσα, με λιγοστούς εργατοπατέρες να πασχίζουν να κρατήσουν τα προσχήματα.

Οι παρεμβάσεις που έκαναν ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Π. Πικραμμένος και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, επιβεβαίωσαν πως ο ένας κόβει και ο άλλος ράβει στην επιχείρηση στοίχισης των εργαζομένων πίσω από τους αντιλαϊκούς στόχους του κεφαλαίου.


«Ούτε να είχαμε συνεννοηθεί!», ανέφερε χαρακτηριστικά εκ μέρους της κυβέρνησης ο αντιπρόεδρός της, Π. Πικραμμένος, σχολιάζοντας την ομιλία Παναγόπουλου που είχε προηγηθεί αμέσως πριν, «δίνοντας» απροκάλυπτα την πλήρη σύμπλευση κυβέρνησης - εργατοπατέρων και αποθεώνοντας την αξία των κοινωνικών διαλόγων για το μάντρωμα των εργαζομένων στους στόχους του κεφαλαίου. 

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ δεν είπε κουβέντα για την αντιλαϊκή επίθεση κεφαλαίου - κυβέρνησης που βιώνουν οι εργαζόμενοι, βγαίνοντας μόνο να ζητήσει… την καθιέρωση ηλεκτρονικού συνδικαλιστικού βιβλιαρίου, τάχα για να φανεί ποιος πραγματικά εκπροσωπεί τους εργαζόμενους, όπως είπε μιλώντας ενώπιον λιγοστών εργατοπατέρων, την ίδια ώρα που έξω από το χώρο του συνεδρίου εξακολουθούν να διαδηλώνουν εκατοντάδες εργαζόμενοι και συνδικάτα...  

Η δε πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, πλάθοντας μια… μαγική εικόνα, εμφανίστηκε ως υπέρμαχος των εργαζομένων, διαφημίζοντας νομοθετικές προτάσεις του κόμματός της για μια σειρά πλευρές της αντιλαϊκής επίθεσης στις οποίες το κόμμα της έχει παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως το χτύπημα των ΣΣΕ και του κατώτατου μισθού, η απαξίωση του ΣΕΠΕ κ.ά. Αντίστοιχα δήλωσε υποκριτικά στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, των ναυπηγείων, των τραπεζών και άλλων χώρων δουλειάς στους οποίους οι σημερινές εξελίξεις έχουν την καθοριστική κυβερνητική σφραγίδα και του ΠΑΣΟΚ. Ζήτησε μάλιστα την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου - Βρούτση για το Ασφαλιστικό, τον οποίο η ηγεσία ΠΑΣΚΕ μαζί με την υπόλοιπη ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ έβγαλε λάδι, λέγοντας ότι «“γίνεται πολύ κακό για το τίποτα» και πολεμώντας μέχρι τέλους την απεργία των εργαζομένων...

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου