Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

«Όπου φτωχός και η μοίρα του»...


 
Πηγή: Associated Press

Της Κάλι Καρά

«Πολεμάμε έναν αταξικό εχθρό που δεν κάνει διακρίσεις σε φύλο, εισόδημα, φυλή και έθνος» ακούγεται από «αριστερούς» και δεξιούς» ψάλτες απόταν εμφανίστηκε ο κορονοϊός στη χώρα μας.

Ο κορονοϊός όμως τους ξεσκέπασε και αυτή την παραπλανητική εξυπνάδα, αφού την μοίρα του φτωχού την καθορίζει ο καπιταλιστικός τρόπος ανάπτυξης.

Ενδεικτικά:

-Ο κορονοϊός κατακλύζει το Νότο στις ΗΠΑ, με τους μαύρους να υποφέρουν περισσότερο. Περίπου ένας στους δέκα θανάτους έχει σημειωθεί στις γειτονικές πολιτείες Λουιζιάνα του Μισισίπι, Αλαμπάμα και Γεωργία.


-Στα νοσοκομεία της φτωχογειτονιάς του Κουίνς, όπου τα περιστατικά είναι πολύ περισσότερα από άλλες πιο πλούσιες γειτονιές της Νέας Υόρκης, οι γιατροί επιλέγουν ποιους θα σώσουν.

- Οι κρατούμενοι στη φυλακή του Ράικερς Άιλαντ πληρώνονται 6 δολάρια την ώρα για να σκάψουν μαζικούς τάφους στο νησί Χαρτ στα ανοικτά του Μπρονξ.
 Αυτό είναι το σημείο του Πότερ Φιλντ, όπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι πολύ φτωχοί για να αντέξουν μια κηδεία άφησαν τα σώματά τους πεταμένα.

-Φορτηγά-ψυγεία χρησιμεύουν ως κινητά νεκροτομεία για την αποθήκευση των πτωμάτων, ενώ το Πεντάγωνο αναζητά 100.000 σακούλες για τα σώματα.

-Στο νοσοκομείο του Έλμχερστ (ένα από τα προάστια της Νέας Υόρκης) όπου στοιβάζονται οι φτωχοί της Νέας Υόρκης, χωρητικότητας 282 κρεβατιών, φιλοξενεί πάνω από 500 ασθενείς. Οι μισοί από αυτούς είναι μετανάστες χωρίς έγγραφα παραμονής και δεν μιλούν αγγλικά – δουλεύουν σε εστιατόρια και ξενοδοχεία στη φτωχογειτονιά του Έλμχερστ.

Η ταξική εικόνα δεν αλλάζει και στις άλλες πληττόμενες χώρες.

«Μένουμε σπίτι» ,πολύ σωστό μέτρο για την αντιμετώπιση της διάδοσης του «αταξικού» κορονοϊού.

Αυτό το σπίτι, όμως, είναι ίδιο για του άστεγου, με το σπίτι του εργατάκου που ζει στα 60 τετραγωνικά, στα υπόγεια και ημιυπόγεια με φαμίλια, με παιδιά με εκείνο το σπίτι με τους 7 καμπινέδες, ενός παλαιού πολιτικού, με τα πολυτελή σπίτια στα βόρεια και στα νότια προάστεια;

Ας σοβαρευτούμε...

Ο κορονοϊός δεν κατήργησε τις τάξεις, όπως βρήκαν ευκαιρία, να πλασάρουν. 
Αντίθετα, παρακίνησε πολύ δυνατά την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, να δρομολογήσουν το κτίσιμο της κοινωνίας όπου θα καταργηθούν οι τάξεις αφού θα καταργηθεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και θα ικανοποιηθούν όλες οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου