Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Στους γιατρούς να τα δώσουν!!!



Δεν το λέω σαν κατάρα, αλλά σαν αυτονόητη πρόταση και προτροπή. Να δώσουν στους γιατρούς (σ’ όλους τους υγειονομικούς εξυπακούεται) αυτά που ζητάνε για την ενίσχυση του δημόσιου νοσοκομείου και για τη δική τους προστασία από την πανδημία.

Δεν το λέω σαν κατάρα, αλλά σαν αυτονόητη πρόταση και προτροπή. Να δώσουν στους γιατρούς (σ’ όλους τους υγειονομικούς εξυπακούεται) αυτά που ζητάνε για την ενίσχυση του δημόσιου νοσοκομείου και για τη δική τους προστασία από την πανδημία. Κατάρα γίνεται στο  στόμα του λαού, όταν αυτοί που πρέπει να δώσουν στο δημόσιο σύστημα υγείας, γενναίες ανάσες χρηματοδότησης, εξοπλισμού, επάνδρωσης, δεν δίνουν αυτά που οφείλουν, αυτά που ο λαός δικαιούται κι αυτά που οι γιατροί αξίζουν. Τους στέλνουν μαζικά να νοσήσουν, αφού τους αφήνουν άοπλους να παλεύουν ενάντια στον ιό. Για την κυβέρνηση και την ΕΕ και την πλουτοκρατία το λέω. Αυτή τη λεγεώνα των σαρκοβόρων παράσιτων που μπορούν να σκέπτονται απάνθρωπα και να αισχροκερδούν σε βάρος της υγείας και της απόγνωσης του λαού, ακόμα και την ώρα της επιδημίας.


***

Να τα δώσουν λοιπόν στους γιατρούς. Να τους δώσουν μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών και λοιπών υγειονομικών. Να τους δώσουν αμέσως, αφού τις επιτάξουν, όλες τις ιδιωτικές κλινικές και νοσοκομεία, με τις κλίνες τους, με τα κρεβάτια ΜΕΘ, με τον εξοπλισμό, τα εργαστήρια και το προσωπικό τους, για να ενταχθούν σ’ ένα ενιαίο κρατικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας. Να τους δώσουν όλα τα απαραίτητα και κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας (στολές, ιατρικές μάσκες, κλπ.), σε επάρκεια για όλους τους υγειονομικούς. Να τους δώσουν την διενέργεια test για όλους ανεξαιρέτως τους υγειονομικούς, απολύτως δωρεάν και με ευθύνη των κρατικών φορέων. Να τους δώσουν τα μέσα για να εξετάζουν και να περιθάλπουν όσους το έχουν ανάγκη. Να τους δώσουν την άνεση και τα επιπλέον μέσα, για να μπορούν να δώσουν ιδιαίτερη  φροντίδα σε ευπαθείς ομάδες, άπορους, άστεγους, φυλακισμένους, πρόσφυγες.

***

Να δώσουν δηλαδή στους γιατρούς αυτά που ζητάνε για να συνεχίζουν πάντα να είναι συνεπείς με τον όρκο τους και τη συνείδησή τους. Ο κυβερνητικός «ρεαλισμός» πάνω από τα χιλιάδες κρεβάτια των ανθρώπων που πεθαίνουν, οι ευρωπαϊκές υποκρισίες που κρύβουν εκατοντάδες θανάτους γερόντων σε ξεχασμένους οίκους ευγηρίας, η επιλογή που επιβάλλουν στους γιατρούς σε βάρος των βιολογικά πιο αδύναμων, είναι η πιο μεγάλη απόδειξη ότι ο φασισμός γεννιέται από το σύστημα που προσκυνά το κέρδος. Κι αυτές οι λογικές δεν χωράνε σε υγιή μυαλά ανθρώπων και πόσο μάλλον γιατρών.


Να δώσουν στους γιατρούς, κι αυτά που ζητάει ο λαός για λογαριασμό τους. Μαζί με τα υποκριτικά χειροκροτήματα, να δώσουν στους υγειονομικούς του ΕΣΥ αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις τους.

Να τους δώσουν ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.  Να τους δώσουν όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 για τους άνδρες και 55 για τις γυναίκες. Είναι καιρός να αρχίσουμε το ξήλωμα του κοινωνικού αυτοματισμού όπου τον βρίσκουμε. Του δηλητήριου που καλλιεργούν διαχρονικά, διακυβερνητικά και διακαναλικά όλοι οι φασιστούληδες (φασιστόμετρο που να μετρά το λίγο και το πολύ δε ξέρω να υπάρχει, αλλά λέμε τώρα…). Κι ύστερα να συνεχίσουμε το ξήλωμα του κοινωνικού αυτοματισμού με τους εργαζόμενους στα λεωφορεία και στα τρένα, στα σούπερ μάρκετ, τους πυροσβέστες κλπ.


***

Και να τα δώσουν στους γιατρούς τώρα, αμέσως. Αντί να τα δίνουν σ’ αυτούς που κανονικά έπρεπε να τους έχουν «μέσα». Τους κλινικάρχες για αισχροκέρδεια και έλλειψη μέτρων προστασίας για τους εργαζομένους τους. Τους εργολάβους των καναλιών (μαζί με πολλούς  από τα παπαγαλάκια τους που παριστάνουν το δημοσιογράφο) για απαγωγή και βασανισμό της αλήθειας και της πραγματικότητας. Τους εργοστασιάρχες και στους εργολάβους για διαρκή διασπορά του ιού. Κλπ.

***

Να τα δώσουν στους γιατρούς τώρα που «κολλάει το σίδερο», γιατί μετά θα αρχίσουν πάλι τις γελοίες θεωρίες τους για την «σημερινή διεθνή πραγματικότητα» και τις «δυσκολίες της ΕΕ και της οικονομίας», που θα τις βγάζουν βόλτα όλα τα θρασίμια της «ελεύθερης αγοράς». Όλοι αυτοί που κάνουν ότι δε βλέπουν τη χρεωκοπία των ιδεών τους μέσα στην παγκόσμια υγειονομική και οικονομική κρίση. Που παριστάνουν ότι δε φταίνε εκείνοι για το μνημόνιο που τόχουν ήδη έτοιμο.


Να τα δώσουν τώρα  στους γιατρούς, γιατί τώρα πεθαίνουν κι αυτοί κι εμείς, χωρίς αυτά τα μέτρα. Τώρα να τους τα δώσουν. Όπως μέσα στην υγειονομική κρίση ξέρουν να περνάνε άρπα κόλα όλα τα αντιδραστικά νομοσχέδιά τους για το προσφυγικό, τις ανεμογεννήτριες, τα εργασιακά, την παιδεία, κλπ. Με τον ίδιο τρόπο να περάσουν κι ένα νόμο τώρα, που να τα δίνουν όλα στους γιατρούς. Πόση προετοιμασία χρειάζεται π.χ. να περάσουν ένα άρθρο που να χαρακτηρίζει το επάγγελμα της νοσοκόμας ανθυγιεινό;

Υ.Γ. Αλλιώς, η φράση «στους γιατρούς να τα δώσουν», θα πάρει (δηλαδή… θα συνεχίσει να έχει) τη γνωστή διάσταση που του δίνει ο λαός, όταν μιλά γι’ αυτούς τους άθλιους, που συνεχίζουν να τα δίνουν…  «αλλού γι αλλού» και να αφήνουν τους νοσοκομειακούς και το λαό απροστάτευτους. Μέχρι που ο λαός να… «δικό σας»… όπως λένε και στα κέντρα οι τραγουδιστές… συμπληρώστε εσείς την πρόταση…

katiousa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου