Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Facebook: Δυσανεξία στο σφυροδρέπανο!


 

«Η ανάρτησή σας έρχεται σε αντίθεση με τα Πρότυπα κοινότητας για επικίνδυνα άτομα και οργανισμούς…»


Αυτό ήταν το μήνυμα που πήραν κάμποσοι χρήστες του Facebook, οι οποίοι επιχείρησαν να αναρτήσουν ανήμερα της 9ης Μάη επιχρωματισμένη τη θρυλική φωτογραφία με τον Σοβιετικό στρατιώτη να υψώνει στο Ράιχσταγκ τη σημαία με το σφυροδρέπανο.
Facebook: Δυσανεξία στο σφυροδρέπανο
Facebook: Δυσανεξία στο σφυροδρέπανο!

Η πρώτη μάλιστα που μπλοκαρίστηκε από το μονοπώλιο της «κοινωνικής δικτύωσης» ήταν η καλλιτέχνης που επιμελήθηκε τη μετατροπή της κλασικής ασπρόμαυρης αυτής φωτογραφίας σε έγχρωμη, με τους «ελεγκτές» του Facebook να εξαφανίζουν την εικόνα της.


Παρόμοια τύχη είχαν όλοι όσοι επιχείρησαν να διαδώσουν την ίδια εικόνα, με τους «αλγορίθμους» του Facebook να βαράνε, όπως φαίνεται, συναγερμό…

Σημειώνεται ότι το ίδιο το μέσο σε τέτοιου είδους «απαγορεύσεις» προειδοποιεί ότι:

«Οι δημοσιεύσεις έχουν να κάνουν με τρομοκρατία και υποκίνηση μίσους και βίας»!

Σε αυτήν την κατηγορία φαίνεται ότι έβαλε ο «γίγαντας» της κοινωνικής δικτύωσης την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο και τη συντριβή του φασισμού.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η ανάκληση της λογοκρισίας έγινε πολύ αργότερα και μετά από εκατοντάδες αναφορές χρηστών, που απαιτούσαν εξηγήσεις από τους διαχειριστές.

Οι ισχυρισμοί του Facebook ότι έγινε κάποιο σφάλμα με τους …αλγορίθμους δεν πείθουν κανέναν.

Ποιος πιστεύει άλλωστε ότι ένας τέτοιος μονοπωλιακός κολοσσός δεν έχει δυσανεξία στο σφυροδρέπανο;

Facebook: Δυσανεξία στο σφυροδρέπανο

Υ/Γ.: Υπενθυμίζουμε ότι το ίδιο είχε συμβεί και στις 30 του Απρίλη, όταν αρκετοί χρήστες του Facebook, ανέβασαν αντίστοιχη ή και την ίδια εικόνα στους λογαριασμούς τους, για να τιμήσουν την επέτειο της πτώσης του Βερολίνου από τον Κόκκινο Στρατό, που σηματοδότησε την οριστική ήττα των ναζί και το τέλος του πολέμου.

Το Facebook κατέβασε τις εικόνες και ύστερα από καταγγελίες και αναφορές των χρηστών, πολλές ώρες μετά τις επανέφερε…

Μάλιστα, όπως φαίνεται και στην προηγούμνη εικόνα,από τη σελίδα του Ελληνικού Συνδέσμου Φιλίας της Κορέας, (Korean Friendship Association Greece) το Facebook εκτός της λογοκρισίας, επέβαλε κιόλας και τιμωρία αποκλεισμού και 24ωρών επειδή η συγκεκριμένη δημοσίευση προωθεί «επικίνδυνες οργανώσεις»!

Facebook: «Ρίχνει» αντιιμπεριαλιστικές σελίδες επειδή εκφράζουν ...«μίσος»

Και φυσικά δεν έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που το ίδιο Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης, είχε ρίξει αρκετές αντιιμπεριαλιστικές σελίδες, με πιο τρανταχρό παράδειγμα την σελίδα «Τρία Κόκκινα Γράμματα» εκφράζοντας ακριβώς τις ίδιες δικαιολογίες, ότι δηλαδή είναι σελίδες που «εκφράζουν μίσος»…

Facebook: «Ρίχνει» αντιιμπεριαλιστικές σελίδες επειδή εκφράζουν ...«μίσος»
Facebook: Δυσανεξία στο σφυροδρέπανο!

Όλα αυτά είναι απλά παραδείγματα πρακτικής που εκπορεύονται από την επίσημη υιοθέτηση από ΕΕ και ΗΠΑ της «θεωρίας των δύο άκρων» και της ανιστόρητης και αντιεπιστημονικής εξίσωσης Φασισμού – Κομμουνισμού…, της λογικής, δηλαδή, που εξισώνει τους θύτες με τα θύματα…

Με πληροφορίες από: Ριζοσπάστη

1 σχόλιο:

  1. Η ΠΙΟ ΩΡΑΊΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΝΔΟΞΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ-ΣΤΑΛΙΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή