Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Αλλεργία στο σφυροδρέπανο – Η κόκκινη σημαία σπέρνει εφιάλτες στον πρέσβη της Ουγγαρίας στις Βρυξέλλες



Η σημαία της ΕΣΣΔ μέσα στην πρωτεύουσα της ΕΕ προκάλεσε το ξέσπασμα του πρέσβη του Όρμπαν ενάντια στην “εξιδανίκευση του κομμουνισμού”, αλλά και τα μπλουζάκια του Τσε. 

Δεν είναι μόνο οι ντόπιοι φιλελέδες και ακροκεντρώοι που ωρύονται για “σοβιετίες”, “ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς” κι άλλα παρόμοια. Εις τας Ευρώπας και ειδικότερα μεταξύ των χωρών του Βίζενγκραντ εν προκειμένω κάποιοι πάνε ακόμα παραπέρα, εντοπίζονται στη δυτική Ευρώπη, ακόμα και στην καρδιά της ΕΕ, τις Βρυξέλλες, την καρδιά του (κόκκινου) τέρατος.


Αυτό τουλάχιστον έπαθε ο πρέσβης της Ουγγαρίας στο Βέλγιο, Ταμάς Ιβάν Κόβατς, εκφράζοντας με ανάρτησή του την αγανάκτησή του που δεν απαγορεύονται τα κομμουνιστικά σύμβολα όπως στην πατρίδα του. Δηλαδή δε χρησιμοποίησε ακριβώς αυτά τα λόγια, το νόημα ωστόσο δεν αφήνει πολλά περιθώρια για παρερμηνείες. Αφορμή μια σημαία της ΕΣΣΔ σε μπαλκόνι των Βρυξελλών, στη συνοικία των κεντρικών της ΕΕ, κυριολεκτικά καρφί στο μάτι του “κοινού ευρωπαϊκού μας σπιτιού”, αλλά και των ορφανών του Χόρτι και του Ίμρε Νάγκι:

Σήμερα στη συνοικία της ΕΕ των Βρυξελλών (είμαστε στο 2020(!)). Ποτέ δεν κατάλαβα την εξιδανίκευση του κομμουνισμού, ενός αποτυχημένου συστήματος υπεύθυνου μαζικών δολοφονιών και όλα αυτά τα μπλουζάκια CCCP και Τσε Γκεβάρα στη δυτική Ευρώπη… Δεν έχουν μάθει τίποτε από την Ουγγαρία το 1956 και την ιστορία της κεντρικής Ευρώπης;

Today in -quarter (we’re in 2020(!)) I never understood the glorification of , a failed system guilty of mass murder and all those and T-shirts in Western Europe...Haven't they learnt from 1956 🇭🇺 and Central European ?!?
95 people are talking about this

Η αλήθεια είναι πως από την πλευρά του, ένα δίκιο το έχει ο κύριος πρέσβης. 
Τόσα αφιερώματα στην ουγγρική (αντ)επανάσταση του ’56, τόσες μέρες μνήμης για τα “θύματα του κομμουνισμού”, τόσα ψηφίσματα εξίσωσης κομμουνισμού και φασισμού που έχουν περάσει από την ΕΕ, και κάποιοι αμετανόητοι εξακολουθούν να θαυμάζουν τη Σοβιετική Ένωση και τους μεγάλους επαναστάτες του 20ου αιώνα; Είναι να μη σκάσει ο άνθρωπος; Πολύ θα ήθελε να μπορούσε να επιβάλει σε όλες τις χώρες την απαγόρευση κάθε κομμουνιστικού συμβόλου, όπως διαρκώς επιχειρείται στην πατρίδα του, όπου πριν τρία χρόνια κινδύνευσε να βγει παράνομο ακόμα και το κόκκινο αστέρι της Heineken. Μπορεί όμως τουλάχιστον να παραδίδει μαθήματα ιστορίας και δημοκρατίας μέσω τουίτερ. Και σίγουρα δεν υπάρχει καταλληλότερος άνθρωπος για κάτι τέτοιο, από τον εκπρόσωπο της πρώτης κανονικής δικτατορίας της ΕΕ, εκείνης του Βίκτορ Όρμπαν δηλαδή.

1 σχόλιο:

  1. ΕΙΤΑΝΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ ΑΥΤΗ Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ! ΤΩΝ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ! ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ-ΣΤΑΛΙΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ!!!

    ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΣΗΜΑΙΑ ΠΟΥ ΚΑΡΦΩΘΕΙΚΕ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΤΟΥ ΤΟ 1945 ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ .....που προσπάθεισε να "ενώσει" την Ευρώπη! Το ίδιο με "ΑΛΛΗ" ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Η .... ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ!!!! ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΌΤΙ "ΒΕΡΟΛΙΝΟ" ΚΑΙ "ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ" ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΑΠΟ... "Β";;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή