Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

Το 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», ξεκινά το ταξίδι του σε όλη τη χώρα.


«Σοσιαλισμός, για να μπορούμε να "ανασαίνουμε", για να νικήσει η ζωή»
 
 
«Σοσιαλισμός, για να μπορούμε να "ανασαίνουμε", για να νικήσει η ζωή». Αυτό είναι το σύνθημα του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που ξεκινά το ταξίδι του σε όλη τη χώρα. Οι εκδηλώσεις του θα κορυφωθούν την Πέμπτη 17, την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Σεπτέμβρη στην Αθήνα, στον γνώριμο χώρο του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης». Το Σάββατο 21 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Νωρίτερα την ίδια μέρα θα απευθύνει χαιρετισμό ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος.
 
 Η προετοιμασία του Φεστιβάλ έχει ήδη ξεκινήσει και οι «μηχανές» δουλεύουν στο φουλ! Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να φτάσει το σύνθημα παντού, αλλά και να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προσαρμογή του Φεστιβάλ στις ιδιαίτερες φετινές συνθήκες. Με μεράκι και εφευρετικότητα θα «χτιστούν» οι όμορφες κόκκινες πολιτείες, για να φωτίσουν την ανάγκη η νέα γενιά να βγει στην αντεπίθεση, να γίνει η γενιά της πάλης για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που δεν μας αφήνει να πάρουμε «ανάσα», για το πραγματικό σύγχρονο, καινοτόμο και νέο, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό!


Και τις τρεις μέρες των κεντρικών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ στην Αθήνα θα λειτουργήσει μεγάλη έκθεση αφιερωμένη στα 150 χρόνια από τη γέννηση του Λένιν. Στον χώρο θα λειτουργούν επίσης, Μαθητικό Στέκι, το «Κόκκινο Αερόστατο» (χώρος για τις μικρότερες ηλικίες της νεολαίας), Παιδότοπος για τα πιο μικρά παιδιά, Χώρος για τους φοιτητές και σπουδαστές, Χώρος για τους νέους εργαζόμενους και ανέργους, Χώρος κατά των ναρκωτικών, Στέκι Πολιτισμού, Βιβλιοπωλείο και πολλά ακόμα, το αναλυτικό πρόγραμμα και οι δραστηριότητες των οποίων θα δημοσιευτούν σε επόμενα φύλλα.

Το Φεστιβάλ «μένει δυνατό» και προσαρμόζεται στις ιδιαίτερες συνθήκες
 
 
 
Το Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» φέτος θα προσαρμοστεί για την προστασία της υγείας των επισκεπτών σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους, ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός σε όλες του τις εκδηλώσεις και δραστηριότητες.Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ όλο το προηγούμενο διάστημα μπήκαν μπροστά ώστε ο λαός και η νεολαία να μείνουν «όρθιοι και δυνατοί» στην περίοδο της πανδημίας, για να μπορούμε να δυναμώνουμε τον αγώνα μας ενάντια σε κυβερνήσεις, ΕΕ και αστικά κόμματα που έχουν δώσει δείγματα γραφής, βάζοντας την υγεία του λαού στη λογική «κόστους - οφέλους». Με όλες τους τις δυνάμεις οργανώνουν την πάλη για να μην πληρώσει ο λαός ξανά την καπιταλιστική κρίση. Ολοι όσοι ήθελαν το λαό να μείνει «σιωπηλός» στην περίοδο της καραντίνας και επέρριπταν τα πάντα στην αναγκαία, προφανώς, «ατομική ευθύνη» είναι αυτοί που συμφωνούν με την κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι είναι μειωμένος ο κίνδυνος διασποράς του ιού στους χώρους δουλειάς, που έκαναν τα υγειονομικά πρωτόκολλα κουρελόχαρτο για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των μεγάλων ομίλων σε Μεταφορές και Τουρισμό.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έχουν αποδείξει την υπεύθυνη στάση τους, την ικανότητά τους οργανωμένα και συλλογικά να μπαίνουν μπροστά, ώστε να δυναμώνει η αγωνιστική διεκδίκηση και να τηρούνται ταυτόχρονα όλα τα μέτρα προστασίας.


 
Γι' αυτό φέτος, σε όλα τα Φεστιβάλ, θα παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, για να προστατευτεί η υγεία του κάθε επισκέπτη. Οι χώροι θα είναι μεγαλύτεροι και αναδιαμορφωμένοι για να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός. Θα παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την τήρηση των αποστάσεων τόσο κατά τις εκδηλώσεις όσο και τις συναυλίες. Με ευθύνη των διοργανωτών θα εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής (σταθμοί αντισηπτικών, επαρκείς τουαλέτες, νιπτήρες κ.λπ.), με τον απαραίτητο τακτικό καθαρισμό κατά τη διάρκεια όλων των λειτουργιών και δραστηριοτήτων του Φεστιβάλ.
 

Οι εκδηλώσεις στις μεγάλες πόλεις

Δημοσιεύουμε σήμερα ημερομηνίες Φεστιβάλ και ομιλητές σε μια σειρά από μεγάλες πόλεις της χώρας. Αναλυτικά θα επανέλθουμε σε επόμενα φύλλα του «Ριζοσπάστη».

Θεσσαλονίκη 10 - 11 - 12 Σεπτέμβρη, θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

Δυτική Ελλάδα
Πάτρα 11 - 12 Σεπτέμβρη, θα μιλήσει ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αγρίνιο 5 Σεπτέμβρη, θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ηπειρος
Γιάννενα 11 - 12 Σεπτέμβρη, θα μιλήσει η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Θεσσαλία
Λάρισα 11 - 12 Σεπτέμβρη, θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Βόλος 11 - 12 Σεπτέμβρη, θα μιλήσει ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τρίκαλα 5 Σεπτέμβρη, θα μιλήσει ο Κώστα Αβραμόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Καρδίτσα 4 Σεπτέμβρη, θα μιλήσει ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Κρήτη
Ηράκλειο 5 - 6 Σεπτέμβρη, θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Πελοπόννησος
Καλαμάτα 4 - 5 Σεπτέμβρη, θα μιλήσει ο Δημήτρης Τζαβάρας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ανατ. Στερεά και Εύβοια
Χαλκίδα 12 Σεπτέμβρη, θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Δυτική Μακεδονία
Κοζάνη 4 - 5 Σεπτέμβρη, θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ανατολική Μακεδονία - Θράκη
Καβάλα 13 Σεπτέμβρη, θα μιλήσει η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αιγαίο
Μυτιλήνη 5 Σεπτέμβρη, θα μιλήσει ο Παναγιώτης Μεντρέκας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου