Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕΞΙΚΟΥ Παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Ελλάδας (ΦΩΤΟ)



Παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Ελλάδας στο Μεξικό πραγματοποίησε χθες Πέμπτη το Κομμουνιστικό Κόμμα Μεξικού καταδικάζοντας το νομοθετικό τερατούργημα της κυβέρνησης της ΝΔ που επιδιώκει να απαγορεύσει τις εργατικές - λαϊκές κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες.

Τα στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος Μεξικού παρέδωσαν στην ελληνική πρεσβεία διάβημα του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΜ προς τον Έλληνα πρέσβη Αναστάσιο Πέτροβα και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στο οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα της Ελλάδας, στο ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ.

Στο διάβημα του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΜ αναφέρεται:

«Προς κ. Αναστάσιο Πέτροβα

Πρέσβη της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Μεξικό


Με το παρόν διάβημα θέλουμε να μεταφέρουμε την καταδίκη του Κομμουνιστικού Κόμματος Μεξικού στην απαράδεκτη πρωτοβουλία της Ελληνικής Κυβέρνησης, που παρουσίασε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στο Κοινοβούλιο.

Ο νόμος για την απαγόρευση των κινητοποιήσεων στρέφεται ενάντια στα δικαιώματα που κατακτήθηκαν με θυσίες και αίμα από το εργατικό - λαϊκό κίνημα, που είχε πάντα στην πρωτοπορία του το ηρωικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Η θέση της κυβέρνησης του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας εντείνει την κρατική τρομοκρατία, τον αυταρχισμό και την καταστολή, συνεχίζοντας αυτό που ξεκίνησαν προηγούμενες κυβερνήσεις, όπως αυτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα καταγγείλουμε στο Μεξικό και σε κάθε χώρο που φτάνουμε, παρεμβαίνουμε, αυτά τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα.

Το ΚΚΜ εκφράζει την αλληλεγγύη του στο ΠΑΜΕ και τις ταξικές δυνάμεις που με τη δύναμη και κινητοποίησή τους θα βάλουν ένα τέλος σε αυτή την προσπάθεια της κυβέρνησης.

Το ΚΚΜ εκφράζει την αλληλεγγύη του στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, σε όλες του τις ενέργειες για να εξασφαλίσει τα δικαιώματα της εργατικής τάξης στην κινητοποίηση, στη διαμαρτυρία, στην απειθαρχία απέναντι στην αδικία.

Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!

Το ΠΓ της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Μεξικού».




902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου