Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΜΑΙΑ ΣΤΟ ΓΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


«Δεν αποδέχομαι τη δωρεά του ιδρύματος "Στ. Νιάρχος"»



  Πηγή: Eurokinissi

Το χρηματικό μπόνους της δωρεάς του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» αποποιείται εργαζόμενη μαία στο ΓΝ Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Σε επιστολή της σημειώνει:
«Λέγομαι Άγγου Φωτεινή, είμαι εργαζόμενη μαία στο ΓΝ Θεσσαλονίκης Ιπποκράτειο, όπως και χιλιάδες άλλοι σε όλη τη χώρα που κρατάνε ολόκληρα νοσοκομεία και κλινικές ανοιχτές και όρθιες.

Σε αυτό το τρίμηνο που πέρασε, στελεχώσαμε μονάδες και τμήματα Covid-19. Τον πρώτο καιρό, τα μέτρα προστασίας ήταν μετρημένα και ελλιπή. Δίναμε κυριολεκτικά μάχη για να εξασφαλίσουμε πως όλοι, εργαζόμενοι και ασθενείς, θα είναι ασφαλείς σε όλες τις βάρδιες. Αυτό το τρίμηνο φάνηκε ότι κανείς δεν περισσεύει.


Ζητάμε το αυτονόητο: Υγεία και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, κάλυψη όλων των κενών θέσεων, ένταξη στα ΒΑΕ, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης των νοσοκομείων και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Δεν εναντιώνομαι με τους συναδέλφους που θα πάρουν τα χρήματα της δωρεάς. Το δικαιούνται και αυτό και ακόμα περισσότερα. Κατά τη γνώμη μου, το κύριο είναι όλοι μας να ισχυροποιήσουμε την ανοσία μας απέναντι στις επιδιώξεις τέτοιου είδους “φιλάνθρωπων”. Άλλωστε, οι κατά καιρούς “δωρεές” τους δεν βελτίωσαν, αλλά αντίθετα επιδείνωσαν τη θέση μας.

Προσωπικά δηλώνω ότι δεν αποδέχομαι τη δωρεά του ιδρύματος "Νιάρχος", γιατί σκοπό έχει τη διάσπαση και χειραγώγηση των συναδέλφων, το διαχωρισμό μας σε περισσότερο ή λιγότερο "εκτεθειμένους στον ιό", σε λιγότερο ή περισσότερο παραγωγικούς, σε καλούς ή κακούς, ικανούς και ανίκανους.

Με τιμή

Άγγου Φωτεινή (Μαία)».

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου