Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

Μέτρα ατομικής ευθύνης για τον λαό, μέτρα κερδοφορίας για το κεφάλαιο



Μπορεί να ξεκινά από σήμερα η ισχύς των νέων αποσπασματικών και αντιφατικών μέτρων της κυβέρνησης για την πανδημία, όμως φαινόμενα συνωστισμού εξακολουθούν να καταγράφονται, αναδεικνύοντας την ταξικότητα της πολιτικής που συστήνει ατομική ευθύνη στους πολίτες και κανένα μέτρο για το μονοπωλιακό κεφάλαιο που δραστηριοποιείται κυρίως στον τουρισμό - επισιτισμό και μεταφορές. 

Η απόφαση της κυβέρνησης να επιτρέψει την πληρότητα των πλοίων στο 85% έχει σαν αποτέλεσμα τον συνωστισμό του κόσμου στα πλοία στα δρομολόγια προς τα νησιά. 


Είναι χαρακτηριστικό, όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες που έρχονται στο πόρταλ από αναγνώστες, ότι οι επιβάτες διατηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας με χρήση μάσκας και γαντιών, ωστόσο, η πληρότητα που έχει επιτραπεί, δεν αφήνει αρκετό χώρο στα πλοία για να τηρηθεί η απόσταση των δύο μέτρων μεταξύ των επιβατών, δημιουργώντας ασφυκτική κατάσταση. Επίσης, σύμφωνα με καταγγελίες κανένας έλεγχος δεν γίνεται σε πλοία και λιμάνια. 

Τα μέτρα που έρχονται από σήμερα να ισχύσουν μεταξύ άλλων αφορούν τον περιορισμό των ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις έως 50 άτομα, τη διακοπή της λειτουργίας των καταστημάτων τις ώρες 12 τα μεσάνυχτα με 7 το πρωί κ.α.
Η κυβέρνηση συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο να κουνάει το δάχτυλο στους εργαζομένους και στη νεολαία, προτάσσοντας την «ατομική ευθύνη». Με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να μεταθέσει και να καλύψει τις δικές της ευθύνες και του κράτους, να συγκαλύψει το γεγονός ότι όλο αυτό το διάστημα δεν έκανε απολύτως τίποτα για να ενισχύσει ουσιαστικά το ήδη απαξιωμένο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Σήμερα, εξάλλου αναμένεται να γίνει νέα έκτακτη τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με τους αρμόδιους Υπουργούς ένεκα της συνεχούς αύξησης των κρουσμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται μέσα στην εβδομάδα αν δεν τηρηθούν τα υπάρχοντα μέτρα, να υιοθετηθούν νέα πιο αυστηρά στα επίπεδα εκείνων του περασμένου Μάη.

Ούτε λόγος να γίνεται εκ μέρους της κυβέρνησης, για μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας με στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μέτρα και μέσα προστασίας στους τόπους δουλειάς, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους στην υγεία και την πρόνοια, στην εστίαση, στον τουρισμό, στο εμπόριο, στους μεγάλους χώρους δουλείας, προσλήψεις στα ΜΜΜ για να αυξηθούν τα δρομολόγια, για να μειωθεί ο συγχρωτισμός, με ταυτόχρονη μείωση στην πληρότητα των πλοίων και των αεροπλάνων, όπως ζητά μεταξύ άλλων το ΚΚΕ.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου