Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

“Στην ΕΣΣΔ θα καταλήγανε στη Σιβηρία” – Βιτριολικός ο Μάρκο Ρίτσο κατά των Ιταλών βουλευτών που ζήτησαν επίδομα από την πρόνοια “λόγω πανδημίας”




 

Με ιδιαίτερα οξύ τρόπο σχολίασε ο γγ του ΚΚ της Ιταλίας, Μάρκο Ρίτσο, το σάλο που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες στην Ιταλία, με αφορμή την αποκάλυψη ότι πέντε βουλευτές ζήτησαν και τρεις εξ αυτών έλαβαν ειδικό επίδομα από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας, που προορίζεται για ελεύθερους επαγγελματίας πληγέντες από τις συνέπειες του κορονοϊού:

Από τις πρώτες έρευνες προκύπτει ότι οι πέντε βουλευτές που ζήτησαν από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας μπόνους 600 ευρώ το μήνα, που μετά αυξήθηκε σε 1000 φέρονται να είναι ένας βουλευτής του Κινήματος 5 Αστέρων, ένας του Italia Viva (σ.σ κόμμα του πρώην πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι) και τρεις από τη Λέγκα. Στην ΕΣΣΔ θα καταλήγανε στη Σιβηρία.


Dalle prime indagini sarebbe emerso che i cinque deputati che hanno chiesto all'Inps il #bonus da 600 euro mensili poi elevato a 1000 sarebbero un deputato del Movimento 5 Stelle, uno di Italia Viva e tre della Lega. In URSS sarebbero finiti diritti in Siberia.
901 people are Tweeting about this


Τα ονόματα των βουλευτών δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, καθώς η Υπηρεσία Κοινωνικής Πρόνοιας επικαλείται λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Τα αστικά κόμματα της χώρας επιχειρούν με κάθε τρόπο να δηλώσουν την … αθωότητά τους, είτε υποστηρίζοντας ότι κανένας δικός τους βουλευτής δεν εμπλέκεται, είτε με κορώνες περί κάθαρσης, παραδειγματικής τιμωρίας των υπεύθυνων “που ντροπιάζουν την ιταλική σημαία” κι άλλες τέτοιες μεγαλοστομίες επικοινωνιακού και ηθικολογικού χαρακτήρα, αφήνοντας στο απυρόβλητο το ίδιο το σύστημα- τροφοδότη της διαφθοράς.

Η ανάρτηση του Ρίτσο προκάλεσε πολλές, αντιδράσεις, άλλες από αυτές επιδοκιμαστικές κι άλλες γεμάτες αντικομμουνιστική χολή, θεωρία των δύο άκρων και στερεότυπα. Φαίνεται ότι όσοι κηρύσσουν τον ανένδοτο κατά της διαφθοράς στα λόγια, παθαίνουν αλλεργία όταν κάποιους του υποδεικνύει – έστω και με καθ’υπερβολή σχήματα – ποιο είναι το μοναδικό κοινωνικό σύστημα όπου αυτή δεν εξαλείφεται μαγικά φυσικά, αλλά δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την πραγματική τιμωρία των υπευθύνων και κυρίως για την εξάλειψη της μήτρας που τη γεννά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου