Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

Η κουλτούρα βιασμού με χορηγούς, παραγωγούς και μοντάζ…


Πηγή: Eurokinissi

Ο εκχυδαϊσμός και ο εκβαρβαρισμός reality show που προκαλεί ανατριχίλα.

Η κουλτούρα ρατσισμού και του σεξισμού παρουσιαζόμενη προσεκτικά σε καλογυμνασμένα κορμιά, φουσκωμένους μύες και επιδίωξη του συστήματος ο εγκέφαλος του λαού και της νεολαίας να γίνει “εγκέφαλος πτηνού”. Η σκέψη άλλωστε κουράζει και το ξέρουν καλά! 

Η κουλτούρα της ομοφοβίας και του φασισμού σ ένα απολυμασμένο από τον ιό περιβάλλον ασφαλές και πιστοποιημένο, καλοσερβιρισμένη σε μια κοινωνία που συνεχώς αντιδραστικοποιείται.

Ο ρατσιστής παίχτης, ο ομοφοβικός, ο μετανάστης και η ξανθιά κοπέλα που θα χαζογελάσει ακόμα και στην πιο τραγική σεξιστική δήλωση, είτε σε βάρος της, είτε σε βάρος άλλων γυναικών. Όσο πιο ασελγείς οι πράξεις και οι λέξεις, τόσο περισσότερο θα μείνουν στο παιχνίδι, τόσο περισσότερο θα γεμίζουν τον απόπατο που λέγεται τηλεοπτική κάμερα. Προσχεδιασμένη η επιλογή των παιχτών, ώστε να προβάλλει ρητορική μίσους. Έτσι θα οδηγήσει σε συγκρούσεις μεταξύ τους. Μόνο έτσι θα χτυπήσει τηλεθέαση. Ακριβώς έτσι, θα ικανοποιήσει και τα πιο αιμοβόρα ένστικτα. Αυτό θέλουν!


Μηχανές εξευτελισμού κάθε ανθρώπινης αξιοπρέπειας σε μια εποχή που η κοινωνική αποστασιοποίηση προτάσσεται σαν η μόνη σωτηρία, μηχανές εξευτελισμού κάθε ανθρώπινης αξιοπρέπειας, σε μια εποχή που το σύστημα στοχεύει στην εξάλειψη κάθε μορφής κοινωνικής συνοχής. Αυτός είναι ο στόχος τους!

Προσχεδιασμένη η δημιουργία μιας καταβόθρας που έχει στόχο να σκάσει μέσα στο καθιστικό κάθε τηλεθεατή, που θα πάρει τη δυσωδία για πλάκα. Στόχος τα πιο ρατσιστικά και σεξιστικά σχόλια να ακούγονται για πλάκα κι ας οδηγούν στα πιο ειδεχθή εγκλήματα. Χωρίς συστολή!

Οι αγαπημένοι καναλάρχες των πολιτικών, τους οποίους επιδότησαν με 20 εκ. ευρώ όχι μόνο για να αναδεικνύουν πολιτικά σκουπίδια, αλλά για να αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους σαν σκουπίδια και τελικά να ακούμε ό,τι μια γυναίκα αν δε συναινεί, πρέπει να βιάζεται! Η αιδώς! Ο αποτροπιασμός!

Τελικά δεν έχει σημασία αν ο παίχτης αποβλήθηκε από το παιχνίδι, δεν έχει σημασία αν ο ΣΚΑΙ ζήτησε συγνώμη, δεν έχει σημασία αν έριξε την ευθύνη της διαρροής του βόθρου σε κάποιο τεχνικό, δεν έχει σημασία αν αποχώρησαν κάποιοι χορηγοί! Σημασία έχει να μην επιτρέψουμε να πάρει κεφάλι η καφρίλα και ο κανιβαλισμός! 

Σε μια κοινωνία που δοκιμάζεται πάνω από μια δεκαετία από μνημόνια και οικονομική στέρηση, σε μια κοινωνία που κλείστηκε και κλειδώθηκε μέσα, για να μην καταρρεύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, σε μια κοινωνία που η υπεύθυνη κυβέρνηση την έδειξε άπειρες φορές με το δάχτυλο, μιλώντας της για κοινωνική ευθύνη, σε μια κοινωνία που τα σχολεία ανοίγουν απροετοίμαστα, τα τηλεοπτικά σκουπίδια κρατάνε ψηλά τη σημαία της αποχαύνωσης. 

Και δυστυχώς, δεν θέλουν άλλωστε, ούτε το ΕΣΡ, ούτε η ίδια η κυβέρνηση τόλμησε να σταματήσει αυτή την αθλιότητα. 

Αυτοί που όταν μιλάνε για πελατειακό κράτος και εννοούν την ανάγκη για δουλειά και ζωή του κάθε νέου, κρύβονται πίσω από το πραγματικό πελατειακό κράτος, που είναι η αισχρή σχέση των αστικών πολιτικών κομμάτων με τους επιχειρηματίες. Η λογική του «κράτα με να σε κρατώ»… Αυτό το πελατειακό τους κράτος δεν τολμούν να το χτυπήσουν. Έγιναν τα κανάλια το νέο όπιο του λαού. 

Να αποτοξινωθούμε, αν θέλουμε την πραγματική ζωή του αγώνα και της διεκδίκησης. Να κλείσουμε την τηλεόραση. Να ανοίξουμε βιβλία. Αλλιώς, θα γίνουμε έρμαια των αδηφάγων ορέξεών τους, που θέλει τον πολίτη εραστή του καναπέ και της τηλεοπτικής κλειδαρότρυπας. Θα γίνουμε έρμαια των πιο αδηφάγων ενστίκτων που συστηματικά μας καλλιεργούν. Θα γίνουμε έρμαια της συντονισμένης προσπάθειας ενάντια στο να μπορούμε να σκεφτόμαστε και να κρίνουμε.

Αυτό εννοούσε ο Χατζιδάκις όταν έλεγε: «Όταν συνηθίζεις το τέρας, αρχίζεις να του μοιάζεις.» 

Ρούλα Καραγιάννη

alt.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου