Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

“Τα μέτρα που παίρνουν oι μαθητές μέσα στα σχολεία είναι πολύ καλύτερα από τον χαβαλέ της κυβέρνησης” – Ο Ν. Αμπατιέλος αποστομώνει το Γ. Πρετεντέρη (AUDIO)


Βάζοντας στη θέση του τον εριστικό αρχιπαπαγάλο της εξουσίας, επισήμανε πως “Όσες φορές κι αν το πείτε, δεν μπορείτε να κρύψετε τη μεγάλη εικόνα που ζει ο κόσμος”.

 

 

 

Το να προσπαθεί κάποιος με διαφορετικές απόψεις να συνομιλήσει με το Γιάννη Πρετεντέρη θα έπρεπε να είναι από μόνο του Ολυμπιακό Άθλημα. Αν τυγχάνει δε αυτός ο κάποιος να είναι και κομμουνιστής, θα του άξιζε απευθείας το χρυσό μετάλλιο. Το οποίο εν προκειμένω “κέρδισε” με το σπαθί του ο Νίκος Αμπατιέλος, γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, που κλήθηκε στην εκπομπή του δημοσιογράφου στο Θέμα Radio.

O Πρετεντέρης δεν έχασε στιγμή πριν αρχίσει το σφυροκόπημα κατά του καλεσμένου του, προσπαθώντας μάταια επανειλημμένα να αποσπάσει “δήλωση αποκήρυξης” των μαθητικών καταλήψεων και γενικότερα των κινητοποιήσεων των μαθητών και χαρακτηρίζοντας τις καταλήψεις “υγειονομικές βόμβες”. Ο Πρετεντέρης δε δίστασε ακόμα και να ειρωνευτεί τον Ν. Αμπατιέλο λέγοντάς του “γραμματέας της ΚΝΕ είστε, δεν είστε γιατρός”, ρωτώντας επιθετικά “έχετε καταλάβει τι έχει να γίνει αν προκύψει κρούσμα κορονοϊού σε κατάληψη” προσπαθώντας διαρκώς να βγάλει λάδι την κυβέρνηση και να απαξιώσει τους μαθητές και τα αιτήματά τους.

Απέναντι σε όλο αυτό το μπαράζ λάσπης και διακοπών, ο Ν. Αμπατιέλος δεν έχασε στιγμή την ψυχραιμία του, προβάλλοντας αταλάντευτα το πραγματικό περιεχόμενο των μαθητικών κινητοποιήσεων και στηρίζοντας το δικαίωμά τους να αποφασίζουν μόνοι τους τον τρόπο με τον οποίο θα αγωνιστούν για την ανάδειξη των διεκδικήσεών τους: “Υποστηρίζουμε τα αιτήματα των μαθητών που είναι πάρα πολύ σοβαρά και υποστηρίζουμε τη δυνατότητά τους να συζητούν συλλογικά και να αποφασίζουν τις μορφές που θα αγωνιστούν, για να τα κάνουν γνωστά στην κοινωνία, που θα παλέψουν για να υλοποιηθούν”, σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ απάντησε αποφασιστικά στη συκοφαντία ότι δήθεν τα υπό κατάληψη σχολεία είναι εκκολαπτήρια κορονοϊου, λέγοντας πως “Η ασφάλεια και τα μέτρα που παίρνουν μέσα στα σχολεία είναι πολύ καλύτερα από τον χαβαλέ της κυβέρνησης αντιμετωπίζοντας τα αιτήματά τους. Γιατί είναι χαβαλές τον Ιούνιο να ανοίγουν τμήματα με 15 μαθητές ανά τάξη και μετά να βγαίνουν επιστημονικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης και να λένε στους 25 δεν κολλάει, αλλά στους 15 μαθητές κολλάει.” Δεν παρέλειψε επίσης να αναδείξει τον πραγματικό ένοχο για την έξαρση της πανδημίας εδώ και σχεδόν δύο μήνες, δηλαδή το άνοιγμα του τουρισμού με πρωτόκολλα προσαρμοσμένα στα επιχειρηματικά κέρδη, την παντελή απουσία ελέγχων στους χώρους δουλειάς όπου υπάρχουν εκατοντάδες κρούσματα, την κατάσταση συνωστισμού στα ΜΜΜ.

Βάζοντας στη θέση του τον εριστικό αρχιπαπαγάλο της εξουσίας, επισήμανε πως “Όσες φορές κι αν το πείτε, δεν μπορείτε να κρύψετε τη μεγάλη εικόνα που ζει ο κόσμος”, προσθέτοντας πως “Τα σχολεία ανοίγουν, άνοιξαν και πριν και έχουν κρούσματα. Τι θα κάνουν οι μαθητές; Θα αφήσουν τα σχολεία να  τα θερίσει ο κορονοϊός; Πρέπει να το αποτρέψουν αυτό. Γι’ αυτό αγωνίζονται”.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου