Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Ζητάει τα ρέστα για την καταστολή σε βάρος των υγειονομικών!


Προκλητικές απαντήσεις στην Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ που συζητήθηκε την Παρασκευή

 

INTIME NEWS

Την απρόκλητη βία που επέδειξε η κυβέρνηση της ΝΔ σε βάρος των κατά τ' άλλα «ηρώων» υγειονομικών, όπως τους χαρακτήριζε, επειδή διαδήλωναν στο υπουργείο Υγείας απαιτώντας προσλήψεις και μονιμοποίηση του αναγκαίου προσωπικού στο δημόσιο σύστημα Υγείας, νέες ΜΕΘ, ατομικά μέσα προστασίας και σχέδιο επίταξης του ιδιωτικού τομέα για να προστατευτεί ο λαός από την πανδημία, έφερε για συζήτηση στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης.

Με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε και συζητήθηκε την Παρασκευή, ζήτησε από την κυβέρνηση να απαντήσει αν ήταν δική της η εντολή για την επίθεση των ΜΑΤ σε βάρος των υγειονομικών «και, αν όχι, ποια πειθαρχικά μέτρα πήρατε ενάντια σε αυτούς που έδωσαν την εντολή και αν προτίθεστε να διασφαλίσετε τις ελάχιστες δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες, απαγορεύοντας την παρουσία των δυνάμεων καταστολής σε εργατικές - λαϊκές κινητοποιήσεις».

Ανέδειξε επίσης τις ευθύνες που βαραίνουν την κυβέρνηση για την επίθεση των ΜΑΤ, με σκοπό να διαλύσουν τη μεγαλειώδη λαϊκή συγκέντρωση κατά των ναζί της Χρυσής Αυγής μπροστά στο Εφετείο.

Οπως επισήμανε, «ο σχεδιασμός των Σωμάτων Ασφαλείας δεν είναι άλλος από την προστασία των επιχειρηματικών ομίλων και των υπουργείων, στα οποία απευθύνονται οι εργαζόμενοι για να διαμαρτυρηθούν για την επίθεση στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, ενάντια στις απολύσεις, στις μειώσεις μισθών, στην απληρωσιά, στην έλλειψη μέτρων υγείας και ασφάλειας στην εργασία, για να διεκδικήσουν λύσεις σε προβλήματα».

Αυτό που επιβεβαιώνεται, συνέχισε, είναι ότι «η εφαρμογή του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων με γκλομπς, χημικά και ξύλο από τα ΜΑΤ στόχο έχει το εργατικό - λαϊκό κίνημα που αγωνίζεται και διεκδικεί, όπως οι γιατροί και οι νοσηλευτές που δίνουν σε απίστευτα δύσκολες συνθήκες τη μάχη για την υγεία του λαού, και όχι τις "περιθωριακές μειοψηφίες", όπως έλεγε η κυβέρνηση για να δικαιολογήσει την ψήφιση του νόμου».

Ο Χρ. Κατσώτης τόνισε ότι ο προσανατολισμός των Σωμάτων Ασφαλείας πρέπει να είναι η καταπολέμηση του κοινού εγκλήματος «και όχι το εργατικό - λαϊκό κίνημα».

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λ. Οικονόμου, επιβεβαίωσε και με το παραπάνω τα όσα ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ, ότι ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης είναι το εργατικό - λαϊκό κίνημα. Οπως είπε, «η χώρα μας από τις αρχές Ιουλίου διαθέτει ένα νέο δημοκρατικό πλαίσιο, όπως το Σύνταγμα ορίζει, σχετικά με τη διεξαγωγή δημοσίων συγκεντρώσεων και συναθροίσεων». Στην προκειμένη περίπτωση το «έγκλημα» των υγειονομικών για την άγρια επίθεση που δέχτηκαν από τις δυνάμεις καταστολής ήταν - όπως ο ίδιος είπε - ότι «επιχειρήθηκε η κατάληψη του οδοστρώματος με στόχο τη διακοπή της κυκλοφορίας»!

Αφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι θα ζητηθούν και τα ρέστα από τους υγειονομικούς, αφού «για όσα συνέβησαν στο εν λόγω περιστατικό έξω από το υπουργείο Υγείας, όπως και για τον τραυματισμό του αστυνομικού στο πλαίσιο της προαναφερθείσας αναγκαίας παρέμβασης από την Ελληνική Αστυνομία, θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι διενεργείται ήδη προκαταρκτική διοικητική εξέταση και ενημερώθηκε άμεσα και ο Συνήγορος του Πολίτη ως αρμόδιος εθνικός μηχανισμός διερεύνησης περιστατικών αυθαιρεσίας»!

Στη συνέχεια επιχείρησε να οικειοποιηθεί για λογαριασμό της κυβέρνησης την απόφαση για τη Χρυσή Αυγή, μιλώντας για «δημοκρατικές αρχές» και «κράτος δικαίου».

Σχολιάζοντας την απάντηση του υφυπουργού, ο Χρ. Κατσώτης ανέφερε ότι η ένταση της καταστολής, «η νέα επίθεση στη συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων, μέσα από τον περιορισμό των διαδηλώσεων, την ηλεκτρονική ψηφοφορία στα σωματεία που θεσπίστηκε με νόμο της κυβέρνησης, πάνε μαζί, δίπλα δίπλα με τις διατάξεις που δίνουν "ζεστό" χρήμα στους βιομηχάνους. Για τους επιχειρηματικούς ομίλους εξασφαλίζετε ασυλία και τη διασφαλίζετε και με τις δυνάμεις καταστολής που στέλνετε. Δεν υπάρχει κινητοποίηση σε εργοστάσιο που να μην είχε απέξω δυνάμεις καταστολής, όταν οι εργαζόμενοι ενός εργοστασίου διεκδικούν».

Είναι φανερό, κατέληξε, ότι εντείνεται η καταστολή «για να περάσει αυτή η αντιλαϊκή πολιτική, αυτά τα μέτρα τα οποία είναι αναγκαία για τα κέρδη και όχι για τη ζωή του λαού μας, που υπονομεύεται, μια ζωή με ανεργία, με φτώχεια, με εξαθλίωση».

Ριζοσπάστης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου