Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

ΚΚΕ: Καταψηφίζει τη συνολική αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου (VIDEO)

 

.Πηγή: Eurokinissi

Συνεχίζεται για δεύτερη η μέρα η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπ. Οικονομικών με αφορμή τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα που ξεσπιτώνει χιλιάδες λαϊκές οικογένειες. Από τη συζήτηση είναι εμφανής η προσπάθεια των ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ να στήσουν ένα νέο αποπροσανατολιστικό σόου για να κρύψουν τις ευθύνες τους αλλά και τη σύμπλευσή τους συνολικά στην αντιλαϊκή πολιτική και στα πλαίσιά της στην χρόνια επίθεση στη λαϊκή κατοικία και περιουσία.

Η διαδικασία ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής και ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Κυριακής. 

Οι βουλευτές του ΚΚΕ κατήγγειλαν τη στρατηγική σύμπλευση των αστικών πολιτικών κομμάτων και των κυβερνήσεων ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που υπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και κάλεσαν τον λαό να δώσει τη δική του πρόταση μομφής με ενδυνάμωση του αγώνα και σημαία τις δικές του ανάγκες. 

Η ομιλία της Αλ. Παπαρήγα

 

 

«Από την πλευρά μας τα πράγματα είναι απλά: Οχι απλά μεμφόμαστε, καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε την κυβερνητική πολιτική με την ίδια ζέση και με την ίδια αποφασιστικότητα που το κάναμε και για τις προηγούμενες κυβερνήσεις όπου η μία ήταν προέκταση της άλλης και η κάθε επόμενη πρόσθετε κάτι σε βάρος του λαού» τόνισε στην τοποθέτηση της στη Βουλή η Αλέκα Παπαρήγα, σημειώνοντας πως και από τη διαδικασία αποδεικνύεται περίτρανα πως «οι διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση και όλα τα άλλα κόμματα, πλην ΚΚΕ, είναι υπαρκτές αλλά είναι πολύ λιγότερες και πολύ λιγότερο σημαντικές όσον αφορά τα συμφέροντα του λαού από αυτά που σας ενώνουν», και γι' αυτό  τα αστικά κόμματα καταφεύγουν στη χυδαιολογία και τις ατάκες, «αισθάνεστε την ανάγκη να χρησιμοποιήσετε τέτοια επιχειρήματα ακριβώς για να δημιουργήσετε την εντύπωση ότι ανάμεσα σας υπάρχει χάσμα, που όμως δεν υπάρχει». 

Και κάλεσε το λαό να δει πως «όταν χρησιμοποιούνται τέτοιες ατάκες και τέτοια επιχειρήματα, κρύβεται αυτό που ενώνει τα κόμματα όσον αφορά τη γενική πολιτική πίστης και δράσης», όπως και να κρίνει «από ποιά σκοπιά καταψηφίζει κανείς έναν κυβερνητικό νόμο όπως είναι αυτός ο απαίσιος, απάνθρωπος, βάρβαρος νόμος που έχει σχέση με την πτώχευση» (διαβάστε εδώ αναλυτικά).

Η ομιλία του Γ. Μαρίνου

 

 

Τη στρατηγική σύμπλευση των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που με την πολιτική τους υπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και διαχειρίζονται το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά όλο και μεγαλύτερα βάσανα για τις λαϊκές οικογένειες, κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής, ο Γιώργος Μαρίνος μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ. 

Ο Γ. Μαρίνος υπογράμμισε πως η πολιτική αυτών των κυβερνήσεων και των άλλων αστικών πολιτικών κομμάτων, φόρτωσε την περασμένη καπιταλιστική κρίση στις πλάτες του λαού και τώρα πάλι επιχειρεί να του φορτώσει τη νέα κρίση και τις συνέπειες της πανδημίας. Αυτή η πολιτική, συνέχισε, «χρεοκόπησε χιλιάδες εργάτες, αγρότες και αυτοαπασχολούμενους, που έχουν ήδη χάσει τα σπίτια τους και την περιουσία τους», σημειώνοντας πως «ο νέος πτωχευτικός κώδικας είναι η ταφόπλακα στο λάκκο που άνοιξαν αυτές οι πολιτικές δυνάμεις στον λαό, όλα τα προηγούμενα χρόνια».

Κατήγγειλε την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα κάνει ότι δεν ξέρει «κάτι για τον φόνο», ενώ η πολιτική του όταν κυβερνούσε, «στιγματίστηκε από την αντιμετώπιση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων κατά χιλιάδων πλειστηριασμών ως ιδιώνυμο αδίκημα, κάτι που δεν ξεπλένεται» (διαβάστε εδώ περισσότερα).

Η ομιλία του Ν. Καραθανασόπουλου

 

«Η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλαπλές στοχεύσεις. Πρώτον, να συσκοτίσει την αιτία των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα, την υπερχρέωση των λαϊκών νοικοκυριών, δεύτερον να συγκαλύψει τη σύμπλευση του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στις στρατηγικές επιλογές και τρίτον να χειραγωγήσει και να εγκλωβίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπολος, μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου στη Βουλή στη διαδικασία της πρότασης μομφής.

Επεσήμανε ότι στοχοποιούν τα λαϊκά νοικοκυριά για το θέμα του ιδιωτικού ληξιπρόθεσμου χρέους όταν: Από τα 233 δισ. ευρώ που είναι το ποσό στο οποίο ανέρχεται το ιδιωτικό ληξιπρόθεσμο χρέος, τα 90,5 δισ. είναι προς τις τράπεζες. Τα 105,3 δισ. είναι προς την εφορία και τα 37 δισ. προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Όσον αφορά την εφορία, το 87,3% αυτών που χρωστάνε είναι 3.549.000 ΑΦΜ και τα ποσά που οφείλουν είναι ως 5.000 ευρώ. Η συνολική τους οφειλή είναι 2,4 δισ. ευρώ. δηλαδή μόλις το 2,8% των ληξιπρόθεσμων οφειλών!

«Αυτοί είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές;» ρώτησε ο Ν. Καραθανασόπουλος την κυβέρνηση. Όσο γι αυτούς που χρωστάνε στα ασφαλιστικά ταμεία, το 80% οφείλουν ως 15 χιλιάδες και οι οφειλές τους αποτελούν μόλις το 15% του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία.

Τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά, τόνισε, φορτώθηκαν χρέη τόσο την περίοδο των «παχιών αγελάδων» για το καπιταλιστικό σύστημα, αφού και τότε οι εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες χρεώνονταν για να τα βγάλουν πέρα, αλλά και την περίοδο που φορτώθηκαν την καπιταλιστική κρίση. Δηλαδή όταν οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις με τα μνημόνια που επέβαλαν, τσάκισαν το λαό για να ανακάμψει το κεφάλαιο (διαβάστε περισσότερα εδώ)

Η ομιλία του Γ. Γκιόκα

 

«Δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση, τουλάχιστον τα τελευταία 10 χρόνια, που μία κυβέρνηση απέναντι στις δίκαιες διεκδικήσεις των εργαζομένων να μην επικαλέστηκε τις λεγόμενες "αντοχές" της οικονομίας, τη δημοσιονομική σταθερότητα, το χρέος, τα ταμειακά διαθέσιμα κ.ο.κ.» σημείωσε ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος. «Αυτές οι περιβόητες "αντοχές" είναι που απαγορεύουν σήμερα να γίνουν προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, εκπαιδευτικών, για να προστατευτεί ουσιαστικά ο λαός» επεσήμανε, όμως «την ίδια στιγμή, αυτές οι ίδιες "αντοχές" επιτρέπουν η Ελλάδα να δαπανά 4,3 δισ. το χρόνο, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ. Αυτές οι "αντοχές" είναι που απαγορεύουν να γίνονται να αναγκαία έργα υποδομής, για να προστατεύεται ο λαός από τα φυσικά φαινόμενα, όμως επιτρέπουν να εγκρίνονται, ακόμα και να επιδοτούνται με φαστ τρακ διαδικασίες τα διάφορα επενδυτικά σχέδια. Αυτές οι "αντοχές" της οικονομίας είναι που θεωρούν εξωφρενικό και ανήκουστο, σε συνθήκες μάλιστα μιας πρωτόγνωρης πανδημίας, να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας (...) όμως την ίδια στιγμή επιτρέπουν τη μόνιμη επίταξη, δηλαδή την κατάσχεση της λαϊκής περιουσίας και των λαϊκών κατοικιών».

Επισημαίνοντας ότι με το νομοσχέδιο προβλέπεται η πτώχευση φυσικού προσώπου για χρέη των λαϊκών νοικοκυριών όχι μόνο προς τις τράπεζες, αλλά και προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, ο Γ. Γκιόκας τόνισε ότι αυτή η πλευρά δεν αναδεικνύεται «γιατί είναι αυτή που αποκαλύπτει ξεκάθαρα τις διαχρονικές ευθύνες όλων σας και στην καταλήστευση του λαϊκού εισοδήματος αλλά και στην υπερφορολόγηση των λαϊκών στρωμάτων», την ώρα που προχωρούν σε αλλεπάλληλες μειώσεις φόρων και απαλλαγές για το κεφάλαιο. (διαβάστε περισσότερα εδώ)

Η ομιλία της Δ. Μανωλάκου

 

«Το νομοσχέδιο για τον πτωχευτικό κώδικα που μαζικά αρπάζει τη λαϊκή περιουσία και για το οποίο έγινε η πρόταση δυσπιστίας ήταν προδιαγεγραμμένο εδώ και χρόνια. Φροντίσατε κυβερνήσεις ΝΔ - ΚΙΝΑΛ - ΣΥΡΙΖΑ να διαμορφώσετε τους όρους και τις προϋποθέσεις χρεοκοπίας των λαϊκών στρωμάτων» τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, παρουσιάζοντας στοιχεία όπως για το ιδιωτικό χρέος που φτάνει στα 234 δισ., με το 45,2% να αφορά χρέη στην εφορία, αποτυπώνοντας τη φοροληστεία που εντάθηκε για τα λαϊκά στρώματα, το 39,3% να είναι χρέη σε τράπεζες δείχνοντας την τοκογλυφία και το 15,5% να αφορά χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία αποτυπώνοντας τις υπέρμετρες αυξήσεις και την αδυναμία πληρωμής τους.

«Στην αύξηση των χρεών συνέβαλλε και η προηγούμενη οικονομική κρίση σε συνδυασμό με τα αντιλαϊκά μέτρα που νομοθετήθηκαν απ' τις κυβερνήσεις ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ.  Έτσι δημιουργήθηκε οικονομική ασφυξία σε πολλούς, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, συσσωρεύοντας χρέη» τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ προσθέτοντας πως η πανδημία και η νέα οικονομική κρίση δημιουργούν νέα χρέη και αδιέξοδα, όπως για παράδειγμα για τη συντριπτική πλειοψηφία της αγροτιάς, τους αυτοαπασχολούμενους και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις όπου «έχουμε πογκρόμ για το θάνατο του μικρού εμποράκου και συγκέντρωση των περιουσιακών στοιχείων στους μεγάλους».  

«Τα μέτρα που παίρνονται από το νέο πτωχευτικό κώδικα σφίγγουν θηλιά στο λαιμό των λαϊκών στρωμάτων, εντείνουν αδιέξοδα, οδηγούν στη χρεοκοπία εκτεταμένα τμήματα τους. Ταυτόχρονα εκβιάζονται, απειλούνται με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που το νομικό πλαίσιο φρόντισε με μορφή ιδιώνυμου ο ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε η βουλευτής του Κόμματος και τόνισε πως υπάρχει και η συνέχεια που περιέχεται στις προτάσεις της επιτροπής Πισσαρίδη και αφορούν το ρυθμό είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών, την επιτάχυνση των αναδιαρθρώσεων και την παραπέρα επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα (διαβάστε περισσότερα εδώ)

Η ομιλία του Λ. Στολτίδη

«Αυτό που έφερε αμέτρητες χιλιάδες εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων να βρίσκονται μπροστά σε αδιέξοδα, μπροστά στη σίγουρη πλέον με αυτό το νομοσχέδιο απώλεια της κατοικίας, των περιουσιακών τους στοιχείων και του εισοδήματος τους δεν είναι η κακή τους η τύχη, αλλά εσείς και τα συμφέροντα που υπηρετείτε» υπογράμμισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Λ. Στολτίδης, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση της ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, κατά την ομιλία του στη συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών κι έφερε ως παράδειγμα το κλείσιμο εργοστασίων που έστειλε χιλιάδες στην ανεργία, τις ιδιωτικοποιήσεις που γκρέμισαν του μισθούς, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων που άνοιξε το δρόμο στους εργοδότες να συμπιέσουν το μισθό όλων, τις  ευέλικτες μορφές εργασίας κοκ. 

«Εσείς είστε το πρόβλημα και όχι η λύση και η λύση είναι να φύγει από τη μέση το πρόβλημα, εσείς και τα παράσιτα στις τσέπες των οποίων έχετε οδηγήσει τον πλούτο που παράγεται» σημείωσε ο Λ. Στολτίδης και τόνισε πως το νομοσχέδιο δεν είναι το τέλος αλλά η αρχή για να περάσει το σύνολο της λαϊκής κατοικίας στα χέρια των τραπεζιτών. 

«Το έχετε καθαρό ότι δεν θα ανεχτεί ο λαός μας να ζει σε αυτή τη μεσαιωνική βαρβαρότητα, θα αντιδράσει, και γι' αυτό παίρνετε τα μέτρα σας, με καταστολή ακριβώς εκεί που πονάνε τα αφεντικά σας, στην ταξική οργάνωση και όλες τις μορφές της» σημείωσε και τόνισε πως όσα όπλα κι αν βάλει στη φαρέτρα της εργοδοσίας η κυβέρνηση, κάτω ακόμα και από αυτές τις συνθήκες, «ο ταξικός πόλος οργανώνει, διεκδικεί, αναγκάζει εργοδοσίες να σταματήσουν την επίθεση, ετοιμάζει τη μαζική απάντηση της εργατικής τάξης, συγκεντρώνει δυνάμεις για να γίνει κάθε συνοικία κάστρο αντίστασης να μην μπορεί να πατήσει πόδι τραπεζικό κοράκι να αρπάξει λαϊκό σπίτι».

Η ομιλία του Μ. Συντυχάκη

Η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ προς τον υπουργό Οικονομικών της ΝΔ, δίνει τη βολική ευκαιρία και στους δύο να επιδοθούν σε ένα κακόγουστο σόου για να καλύψουν ότι όλοι μαζί συμφωνούν και επαυξάνουν με την εφαρμογή της βαθιάς ταξικής απάνθρωπης πολιτικής, που ξεζουμίζει το λαό για τα κέρδη του κεφαλαίου. Αυτό επισήμανε στην ομιλία του στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ.

Πρόσθεσε, πως η κυβέρνηση της ΝΔ έχει πιάσει το νήμα από εκεί που το άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, βομβαρδίζοντας με αμέτρητα αντιλαϊκά νομοσχέδια που στο επίκεντρό τους τώρα βρίσκεται ο νέος πτωχευτικός κώδικας που δίνει το πράσινο φως στις τράπεζες και τα funds να ξεσπιτώσουν το λαό, να βάλουν στο χέρι την περιουσία του, να δεσμεύσουν τα εισοδήματά του και να τον μετατρέψουν σε δούλο των τραπεζών.

Επισήμανε πως στα σκαριά βρίσκεται και το νέο χτύπημα στο σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, η παραπέρα μείωση εργοδοτικών εισφορών, η ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης και η δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης με το νέο συνδικαλιστικό νόμο.

Για τις κυβερνήσεις και τα κόμματα του κεφαλαίου υπέρτατος νόμος είναι η εξυπηρέτηση της καπιταλιστικής κερδοφορίας, δηλαδή των συμφερόντων μιας ισχνής μειοψηφίας σε βάρος μιας μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας (διαβάστε εδώ περισσότερα).

Η ομιλία του Γ. Δελή

«Ολη σας η πολιτική, τελικά, δεν είναι παρά ένας ατέλειωτος πτωχευτικός κώδικας για τις λαϊκές οικογένειες και τις σημερινές τους ανάγκες» ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, φέρνοντας ως παράδειγμα την συνεχή υποβάθμιση της Παιδείας. Η πολιτική των κυβερνήσεων των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, σημείωσε, «δεν είναι παρά ένας αδυσώπητος πτωχευτικός κώδικας για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών των λαϊκών οικογενειών, από το Νηπιαγωγείο μέχρι το Πανεπιστήμιο».

Επισήμανε ότι «όσο κι αν προσπάθησε η κυβέρνηση να πείσει για την κανονικότητα που επανήλθε δήθεν στην Παιδεία, η αμφισβήτηση ήρθε από κει που δεν το περίμενε. Από τους έφηβους μαθητές, τους νέους και τις νέες που με τον αγώνα τους, τα αιτήματά τους και την κοινωνική απήχηση αυτού του αγώνα τους, αχρήστεψαν όλη την κυβερνητική προπαγάνδα».

«Καταφύγατε στις απειλές και στον εκβιασμό των μαθητών επιστρατεύοντας εισαγγελείς, "αγανακτισμένους πολίτες" και ορισμένους πρόθυμους διευθυντάδες των σχολείων οι οποίοι έφτασαν να καταδίδουν τους ίδιους τους τους μαθητές, καλώντας την αστυνομία μέσα στα σχολεία (...) για να καταλήξετε τελικά στην άγρια καταστολή με χημικά και ξύλο έξω από την πόρτα του υπουργείου Παιδείας και στην κράτηση 14χρονων μαθητών στη ΓΑΔΑ για μέρες».

Πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ που παριστάνει τώρα τον υπερασπιστή των παιδιών, στην αρχή των κινητοποιήσεων λοιδορούσε τους μαθητές, ενώ υπενθύμισε με ημερομηνίες πόσες φορές ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση έστειλε εισαγγελείς και ΜΑΤ ενάντια στις μαθητικές κινητοποιήσεις. (διαβάστε εδώ περισσότερα)

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου