Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

“Ποια κανονικότητα; Όταν ήταν ο Ομπάμα διαδήλωνα για τον Τρέιβον Μάρτιν” – Νεαρή διαδηλώτρια χαλάει το πανηγύρι για την εκλογή Μπάιντεν (VIDEO)

 



“Διώξαμε έναν φανερά μισαλλόδοξο και ρατσιστή, αλλά ακόμα έχουμε δουλειά να κάνουμε για να αποσαθρώσουμε το σύστημα. Όλοι εδώ θα συνεχίσουν να προσπαθούν να παλεύουν. Αν δεν αγωνίζεσαι κι αν σταμάτησες να αγωνίζεσαι, πρέπει να αναρωτηθείς γιατί”. 

Aν κανείς μείνει στην εικόνα των κυρίαρχων μίντια στις ΗΠΑ και διεθνώς, θα πειστεί ότι η ολόκληρη η χώρα ζει στους ρυθμούς ενός ξέφρενου πανηγυρισμού για την εκλογή του Τζο Μπάιντεν. Μια εικόνα εντελώς αποσπασματική, αφού υποβαθμίζει τόσο το γεγονός ότι ο ηττημένος Τραμπ αύξησε κατά εκατομμύρια τους ψηφοφόρους του σε σχέση με το 2016, ενισχυόμενος σημαντικά μεταξύ γυναικών και μειονοτήτων που του είχαν γυρίσει την πλάτη στην πρώτη αναμέτρηση, όσο και πως δεν είναι όλοι όσοι αποστρέφονται τον νυν πρόεδρο ενθουσιασμένοι με την προοπτική του διδύμου Μπάιντεν – Χάρις.

Αυτό έγινε χθες φανερό σε συγκέντρωση του κινήματος Black Lives Matter στην Ουάσινγκτον, στα πλαίσια πανηγυρισμών για την “αποχώρηση” Τραμπ από το Λευκό Οίκο. Οι συγκεκριμένοι διαδηλωτές όμως δεν ήρθαν απλά για να αποδοκιμάσουν τον Τραμπ και να εκφράσουν τον ενθουσιασμό τους για το Μπάιντεν, αλλά για να υπενθυμίσουν ότι τα αιτήματα του BLM παραμένουν ζωντανά και επίκαιρα, καλώντας σε συνέχιση του αγώνα κι όχι σε επανάπαυση μπροστά στις φρούδες ελπίδες μιας “αλλαγής” από τη νέα προεδρία των ΗΠΑ.

Πολύ χαρακτηριστικά είναι τα όσα ανέφερε νεαρή διαδηλώτρια στην κάμερα, που δήλωσε πως: “Ένας σχολιαστής του CNN είπε “ίσως μπορούμε να γυρίσουμε στην κανονικότητα”. Μα ποια είναι η κανονικότητα; Όταν ο Ομπάμα ήταν πρόεδρος, έκανα διαδήλωση για τον Τρέιβον Μάρτιν (17χρονος Αφροαμερικανός που δολοφονήθηκε από αστυνομικό το 2012) και μόλις είχα βγει από το κολέγιο”. Συνεχίζοντας τη χειμαρώδη παρέμβασή της, η κοπέλα πρόσθεσε πως “Αυτές οι εκλογές δείχνουν την πραγματικότητα. Θέλατε μόνο κάποιον να είναι ρατσιστής στα κρυφά. Δε θέλετε να είναι απροσχημάτιστο και φάτσα φόρα. Ο Τραμπ ήταν φάτσα φόρα και σας ανάγκασε να αντιμετωπίσετε το γεγονός πως η Αμερική τα πάει σκατά”. Μη μασώντας τα λόγια της, η διαδηλώτρια απευθύνθηκε και σε όλους όσοι κατέβαιναν στους δρόμους το προηγούμενο διάστημα και δείχνουν διατεθειμένοι να επαναπαυθούν σε μια νίκη Μπάιντεν: “Διώξαμε έναν φανερά μισαλλόδοξο και ρατσιστή, αλλά ακόμα έχουμε δουλειά να κάνουμε για να αποσαθρώσουμε το σύστημα. Όλοι εδώ θα συνεχίσουν να προσπαθούν να παλεύουν. Αν δεν αγωνίζεσαι κι αν σταμάτησες να αγωνίζεσαι, πρέπει να αναρωτηθείς γιατί”.

 

A CNN commentator said ‘maybe we can get back to normal’. But what’s normal? When Obama was President, I was marching for Trayvon Martin fresh out of college” #DCProtests on #Election2020
of #BidenHarris2020
2,2 εκ. προβολές
0:11 / 0:52

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου