Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΣΤΗΝ 26η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

 



1.     Εν όψει της αναγκαιότητας να ανοίξουν ξανά τα σχολεία τι έχει κάνει και τι προτίθεται να κάνει η δημοτική αρχή για τη σωστή λειτουργία της Προσχολικής Αγωγής, για τα επιβαλλόμενα μαζική τεστ κορονοϊού στα σχολεία, την εξεύρεση νέων σχολικών αιθουσών για τους λόγους υγειονομικής και παιδαγωγικής αποσυμφόρησης των σχολείων και στην ανάγκη για τον εφοδιασμό των μαθητών με τάμπλετ (όπως έκαναν άλλοι δήμοι).

2.     Υπάρχει στη σκέψη της δημοτικής αρχής η απαλλαγή από όλα τα δημοτικά τέλη για όλους τους επαγγελματίες με κλειστά καταστήματα κατά τη διάρκεια του lockdown, καθώς και των ξενοδοχείων;

3.     Ο κ. δήμαρχος, αλλά και άλλοι τοπικοί παράγοντες, με αφορμή το απαράδεκτο γεγονός της εισβολής ακροδεξιών στοιχείων που καθοδηγούσαν και ανήλικα στη δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανήλικων στο Παλαιόκαστρο δήλωσαν, ως σύγχρονοι Πόντιοι Πιλάτοι: «…. Καταδικάζουμε τη βία από όπου και αν προέρχεται». Μήπως στο ενδιάμεσο διάστημα κατανόησε ο κ. δήμαρχος ότι η βία στο δήμο του εδώ και πολλά χρόνια ασκείται από μία δράκα ατόμων που εκθέτουν τον τόπο και τους κατοίκους του, οι οποίοι έχουν συγκεκριμένες ρατσιστικές και ξενοφοβικές απόψεις και τακτικές που πρόσφατα εκφράστηκαν στη γνωστή επιστολή των «αγανακτισμένων» κατοίκων; Υφαρπάζοντας μάλιστα τις υπογραφές κατοίκων που δεν είχαν τη σωστή ενημέρωση;

Η νυχτερινή εισβολή σε χώρο φιλοξενίας, μέρα Χριστουγέννων,  το σπάσιμο  περίφραξης (δεν το είδε ο δήμαρχος;), τα οπλισμένα χέρια, οι βρισιές και το χτύπημα φιλοξενούμενων ανήλικων,ποια άραγε βία εκφράζει παρά μόνον αυτήν των φασιστών, την οποία αποφεύγει να κατονομάσει και να καταγγείλει ο δήμαρχος. Μιλάω για τους ενήλικους και μη ψυχασθενείς δράστες.

Υπήρξαν και προηγούμενοι παράγοντες του τόπου που έδειξαν ανοχή ή χάϊδεψαν ακροδεξιούςψηφοφόρους, για να οδηγηθούμε σε επαναλαμβανόμενα επεισόδια που διακινδύνεψαν την ασφάλεια ανθρώπων, δημόσιων και ιδιωτικών περιουσιών. Δεν τα θυμάται αυτά ο κ. δήμαρχος;

Τελικά, καταδικάζει ειλικρινά τη συγκεκριμένη βία αυτός και η παράταξή του, ή άλλα λόγια να αγαπιόμαστε ….

Σε αυτή τη λογική αναμένουμε να προταθεί από τη δημοτική αρχή και σχετικό ψήφισμα καταδίκης στο δημοτικό συμβούλιο.

4.     Χωρίς καμία απόφαση δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου (ως να είναι περιουσία του), παραχωρεί, επικαλούμενοςλόγους δημόσιας ασφάλειας την οποία δεν εξασφαλίζει η κυβέρνησή του, 300 τ.μ στο κτήριο του Παύλου Μελά. Παραχωρεί, το υπόγειο αυτού και το απέναντι πάρκινγκ στις αστυνομικές δυνάμεις, εφόσον το θελήσει το αρμόδιο Υπουργείο. Ποιόν ρώτησε, σε ποιες δημοτικές υπηρεσίες και συλλογικούς φορείς θα κάνει έξωση, ποιες από τις ανάγκες στέγασης που τέθηκαν εδώ και πολύ καιρό δεν θα καλύψει; Πώς θα εξηγήσει στους πολίτες ότι ενώ πληρώνουν φόρους για το Υπουργείο «Προστασίας του Πολίτη», επιπλέον να συνεισφέρουν και ως δημότες και κάτοικοι; Γιατί να μην διεκδικήσει με κάθε τρόπο η δημοτική αρχή την εξασφάλιση της «δημόσιας τάξης» από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς και όχι από την δημοτική περιουσία;

Τέλος, γιατί πρόσχημα για όλα αυτά βρήκε ο κ. Τσακίρης τη φασιστική επίθεση στη δομή της Εκκλησίας; Εκμεταλλεύεται τους «χρήσιμους ηλίθιους»;

Θεμελής Αγγελος

 

ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 26ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.

          

  ΄Οσον αφορά στα θέματα Εκτός Ημερήσιας Διάταξης:

           

 Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θεωρεί επείγον μόνο το πρώτο θέμα. 

 

            Για το 1ο θέμα: λέμε ΟΧΙ στη συγκεκριμένη πρόταση περιορισμού της ταφής για μη δημότες. Τα προβλήματα που προκύπτουν πρέπει να επιταχύνουν τις διαδικασίες για τη ίδρυση αποτεφρωτήρα νεκρών. Ψηφίζω ΚΑΤΑ.

            Για το 2ο θέμα: εφόσον συζητηθεί, δηλαδή το Ψήφισμα εβδομάδας βιώσιμων στόχων και Υιοθέτησης ηρώων καθημερινότητας (!) όπως περιγράφεται, χωρίς καμία δήλωση στήριξης των διεκδικήσεων των ηρώων και για τους λοιπούς λόγους που ανέλυσα στο προηγούμενο δ. σ., δηλώνω ΠΑΡΩΝ και γιατί πρόκειται περί υποκρισίας.

           

            Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ συμμετέχει στη σημερινή δια περιφοράς συνεδρίαση του Δ.Σ. βασικά για να υποβάλλει ερωτήματα και προτάσεις που αφορούν σοβαρά προβλήματα του δήμου.

            ΄Οσον αφορά στα Θέματα Ημερήσιας Διάταξης του συμβουλίου:

            Για το 1ο θέμα: το οποίο αφορά την 23η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού. Διαφωνούμε (περίπτωση 1) με τη μεταφορά 40.000 ευρώ από τις «Εργοδοτικές εισφορές μονίμων υπέρ ΕΦΚΑ» στο λογαριασμό «Εισφορά υπέρ Συνδέσμου ΟΤΑ …». Το ίδιο για τις 3.000 που μεταφέρονται από το Αποθεματικό στις «Λοιπές υποχρεωτικές εισφορές» εφόσον δεν καθορίζονται οι τελευταίες. Στην περίπτωση 2 δεν έχουμε αντίρρηση για τις συγκεκριμένες λογιστικές τακτοποιήσεις. Για την περίπτωση 3 συμφωνούμε για τη μεταφορά από το Αποθεματικό στις αποδοχές τακτικών υπαλλήλων 2.800 ευρώ και για έξοδα παράστασης της Προέδρου 160 ευρώ. Τέλος για την 4η περίπτωση ομοίως δεν έχουμε αντίρρηση για τη λογιστική τακτοποίηση.

            Λόγω της αντίθεσής μας στην 1η περίπτωση, δηλώνω ΠΑΡΩΝ.

            Για το 2ο θέμα: που αφορά την 24η Αναμόρφωση Πρ/σμού. Θα ψήφιζα υπέρ, όμως με συμπληρωματική σας εισήγηση πριν από λίγο, στις 4.49 μ.μ. σήμερα, την μπερδεύεται με την προηγούμενη αναμόρφωση, γι αυτό ψηφίζω ΠΑΡΩΝ.

            Σχετικά με τα θέματα 3, 4, 5 και 6: που αφορούν αντίστοιχα τις Επιτροπές Εκτίμησης ακινήτων προς μίσθωση ή εκποίηση, Καθορισμού τιμήματος των παραπάνω ενεργειών, Διεξαγωγής δημοπρασιών και Επιτροπής επίλυσης φορολογικών διαφορών. Σημειώνω την σταθερή διαφωνία της Λ.Σ. για την διενέργεια οποιασδήποτε εκποίησης περιουσιακού στοιχείου του δήμου. ΄Οσον αφορά στα προτεινόμενα πρόσωπα στελέχωσης των Επιτροπών αυτών έχω αντιρρήσεις ή επιφυλάξεις για ορισμένα εξ αυτών και για το λόγο αυτόν ψηφίζω ΚΑΤΑ.

            Για το 7ο θέμα: που αφορά την Επιτροπή ελέγχου σταυλισμών κλπ. Ψηφίζω ΥΠΕΡ.

            Στο 8ο θέμα: για την Επιτροπή ηλεκτρονικών κληρώσεων, δηλώνω ΠΑΡΩΝ γιατί δεν γνωρίζω τα πρόσωπα. Τέλος

            Για το 9ο θέμα:, την Επιτροπή μητρώου αρρένων ψηφίζω ΥΠΕΡ γιατί συμμετέχουν οι αρμόδιοι υπάλληλοι.

                                                                                                                   30-12-2020

ΘεμελήςΑγγελος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου