Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Ομόφωνο ψήφισμα για την απονομή του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης στην Κουβανική Διεθνή Ιατρική Ταξιαρχία «Henry Reeve»

 

Πηγή: Associated Press

Ψήφισμα στήριξης της πρότασης να απονεμηθεί το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης για το 2021 στην Κουβανική Διεθνή Ιατρική Ταξιαρχία «Henry Reeve» εξέδωσε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νεάπολης - Συκεών.

Σημειώνει:

«Στις συνθήκες της πανδημίας -το δεύτερο κύμα της οποίας βρίσκεται σε εξέλιξη- είναι μεγάλης σημασίας το παράδειγμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς της προσφοράς των Κουβανών γιατρών και νοσηλευτών.

Οι Κουβανοί γιατροί και νοσηλευτές έχουν προσφέρει από το 2005 σημαντική βοήθεια σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών και σοβαρών επιδημιών σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Είναι γεγονός πως οι ομάδες των Κουβανών γιατρών δραστηριοποιούνται κυρίως σε φτωχές χώρες, συνδράμοντας και φροντίζοντας συνανθρώπους μας ανά την υφήλιο που βρίσκονται σε ανάγκη. 

Η συμβολή της ταξιαρχίας "Henry Reeve" στην παγκόσμια προσπάθεια για την καταπολέμηση της πανδημίας του COVID-19, αλλά και η δράση της όλα τα προηγούμενα χρόνια ενισχύουν το αίτημα να είναι η Ταξιαρχία "Henry Reeve" υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης 2021.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νεάπολης - Συκεών στηρίζει την παγκόσμια καμπάνια για την απονομή του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης στην Κουβανική Διεθνή Ιατρική Ταξιαρχία "Henry Reeve"».

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου