Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Εγκληματική οργάνωση βγαλμένη από το εγχειρίδιο του ναζιστικού κόμματος Γερμανίας


Αποσπάσματα από την αγόρευση του Θανάση Καμπαγιάννη, εκ των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής των Αιγύπτιων αλιεργατών, που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή

« (...)ο Μιχαλολιάκος λέει στις Θερμοπύλες το 2012 "Εσείς είσαστε τα τάγματα εφόδου". Εχουμε το βίντεο και ξέρουμε ότι από κάτω είναι στην πρώτη γραμμή ο Ρουπακιάς και η Νίκαια με τα ρούχα πόλεως (...) Και συνεχίζει, για να μη μείνει αμφιβολία: "Οι ξιφολόγχες θα ακονίζονται στα πεζοδρόμια", φράση που επαναλαμβάνει πολλές φορές (...) Είναι μετάφραση του ύμνου των SA, των ταγμάτων εφόδου του ναζιστικού κόμματος (σας το είπε το πρώην στέλεχος της ΧΑ Σταύρου, αλλά και σχετικά έγγραφα). Αλλο καταλαβαίνει το πλατύ κοινό, άλλο καταλαβαίνουν οι μύστες με αναφορά σε "ξιφολόγχες". Αυτός ο διπλός λόγος εκπαιδεύει τους μυημένους στη συνωμοτικότητα. Και η συνωμοτικότητα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την τέλεση εγκληματικών πράξεων και με τη συγκάλυψή τους. Η φράση "η ΧΑ δεν έχει σχέση με το ναζισμό" είναι σχολείο για τη φράση "η ΧΑ δεν έχει σχέση με τη δολοφονία στο Κερατσίνι". Απ' αυτήν την άποψη, ο εθνικοσοσιαλισμός δεν είναι απλά το κίνητρο, αλλά η συνωμοτική γλώσσα της εγκληματικής οργάνωσης».
 
Τα παραπάνω αποτελούν μία από τις πολλές σημαντικές αναφορές του Θανάση Καμπαγιάννη, εκ των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής των Αιγύπτιων αλιεργατών, στην αγόρευσή του στη δίκη της Χρυσής Αυγής που ξεκίνησε την Τετάρτη και ολοκληρώθηκε την Παρασκευή. Ο Θ. Καμπαγιάννης επισήμανε για τα τάγματα εφόδου ότι με διαφορετικές λέξεις κατηγορούμενοι και μάρτυρες κατηγορητηρίου περιέγραψαν το ίδιο πράγμα (ομάδες ασφαλείας, ομάδες κρούσης, στρατιωτικά αγήματα, τάγματα ασφάλειας, φάλαγγα, πολιτοφυλακή...). «Πάντως το συμπέρασμα είναι ότι η ύπαρξη μιας διπλής δομής - αφενός ενός κοινοβουλευτικού κόμματος αφετέρου μιας παραστρατιωτικής δομής - είναι βγαλμένη από το εγχειρίδιο του ναζιστικού κόμματος Γερμανίας. Είναι μια στρατηγική την οποία ο Μιχαλολιάκος ξεπατίκωσε από τον Χίτλερ...».



Και πρόσθεσε: «Το όπλο, το εργαλείο της βίας στην περίπτωση αυτής της οργάνωσης, η εφοδιαστική υποδομή της, είναι οι ομάδες κρούσης της. Κάθε φορά που μια τέτοια ομάδα κρούσης της ΧΑ χτυπάει, η βία πιστώνεται άμεσα σε όλη την οργάνωση (....) Οτι η ΧΑ καθάρισε! Και αυτό το ξέρουν και το καμαρώνουν τα μέλη της οργάνωσης. Γιατί καμαρώνει ο Λαγός με το "τους μακελέψαμε"; 
Γιατί ξέρει ότι αύξησε την αξία της οργάνωσης. Γιατί λέει ο Αποστόλου "ανεβασμένος τώρα ο Ρουπακιάς, έκανε κάτι καλό για το κόμμα"; Είναι τρελοί; Η βία μοχλεύει την αξία της οργάνωσης. Και η βία των ομάδων κρούσης πιστώνεται κατευθείαν, είναι επιταγή πληρωτέα επί τη εμφανίσει».

Παραχάραξη του αποδεικτικού υλικού
 
Ο συνήγορος σημείωσε για την εισαγγελική πρόταση της Αδ. Οικονόμου ότι «δεν τοποθετήθηκε επί του πυρήνα του κατηγορητηρίου, του επιχειρησιακού μηχανισμού τέλεσης των αξιόποινων πράξεων».

«Το σημαντικότερο όμως», τόνισε χαρακτηριστικά, «είναι ότι συστηματικά σε σκέψεις και συλλογισμούς της η εισαγγελέας παραχάρασσε το αποδεικτικό υλικό με αποκλειστικό σκοπό να δικαιώσει τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης. Είχαμε μια εισαγγελική πρόταση που όχι μόνο δεν διαφώτισε, αλλά ενεργητικά συσκότισε και διέστρεψε το αποδεικτικό υλικό».

Ζήτησε τέλος από το δικαστήριο την καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, λέγοντας: «Σας καλούμε να βγάλετε μια απόφαση που να αντιστοιχεί στη συντριπτική αποδεικτική διαδικασία που προηγήθηκε, μια απόφαση που να κάνει πάταγο, μια απόφαση που να μην επιτρέπει παρερμηνείες».

Ο,τι κινείται σφάζεται...
 

Eurokinissi
Μεταξύ των πολλών στοιχείων και επιχειρημάτων, «ξεδίπλωσε» τις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής από το 1992 και τις πρώτες καταδικαστικές αποφάσεις, με αποκορύφωμα την απόπειρα δολοφονίας του Δ. Κουσουρή από το στέλεχος της ΧΑ Ανδρουτσόπουλο, το 1998, και την απόπειρα δολοφονίας των μελών του «Αντίπνοια» από το στέλεχος της ΧΑ Β. Σιατούνη και τον Αθ. Στράτο, το 2008.

Για τις σχετικές δικαστικές αποφάσεις επισήμανε ότι «και οι δύο ξεκαθαρίζουν ότι ομάδες μελών της ΧΑ, με επικεφαλής στέλεχός της, τελούν επιθέσεις με ανθρωποκτόνο σκοπό σε βάρος ανθρώπων που δεν τους γνωρίζουν αλλά τους επιλέγουν με βάση την ιδεολογία της οργάνωσης».

Για τη δικαστική απόφαση σχετικά με τη δολοφονία του Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα, το 2013, όπου ξεκαθαρίζεται ότι το κίνητρο ήταν ρατσιστικό και οι δράστες βγήκαν για να σκοτώσουν, σημείωσε: «Η κυρία εισαγγελέας είπε ότι η απόφαση αναφέρει ότι βγήκαν για τη βραδινή τους έξοδο και ότι δεν είχαν σχέση με τη ΧΑ. Κυρία πρόεδρε, πουθενά δεν αναφέρει τέτοιο πράγμα η απόφαση, ότι δεν είχαν σχέση με τη ΧΑ». Επίσης αναφέρθηκε στη δικαστική απόφαση για την οργανωμένη επίθεση σε Πακιστανούς εργάτες στην Ιεράπετρα. «Το ότι η ΧΑ έκανε τέτοιου τύπου δράσεις και αυτό ήταν πανελλαδική τακτική της, το να πηγαίνει σε βιομηχανίες και να αναζητά αν δουλεύουν εκεί ξένοι, το ξέρετε από δηλώσεις στελεχών», πρόσθεσε.


Κάνοντας αναφορά σε συλλογικές δράσεις της οργάνωσης με ναζιστικά πρόσημα, τόνισε: «Είναι σημαντικό, γιατί προσφέρει το κίνητρο των εγκληματικών πράξεων σε βάρος αυτών που επιλέγονται βάσει της ιδεολογίας και στοχοποιούνται ως "υπάνθρωποι"». «Η ιδεολογία έχει προφανείς συνέπειες στην αντιμετώπιση των αλλοδαπών», πρόσθεσε, παραπέμποντας σε σχετικές δηλώσεις Μιχαλολιάκου για ρατσισμό, «και επίσης στην αντιμετώπιση των πολιτικών αντιπάλων» (σχετική ομιλία του στελέχους Μάστορα στην ορκωμοσία για το πώς πρέπει να τσακίζονται οι πολιτικοί και ιδεολογικοί αντίπαλοι).

Σχετικά με την «Αρχή του Αρχηγού», αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο εν λόγω κείμενο: «Στην κορυφή αυτής της Ιεραρχικής πυραμίδας βρίσκεται ο Ανθρωπος που όλοι σεβόμαστε και όλοι ακολουθούμε. Ο γνήσιος εκφραστής της Ιδεολογίας μας, ο Αρχηγός μας ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Η έννοια του Αρχηγού - Καθοδηγητή στην Ιδεολογία μας προσλαμβάνει μεταφυσικό περιεχόμενο. Ως μεταφυσικό περιεχόμενο ορίζουμε την ακράδαντη πίστη όλων των Χρυσαυγιτών πως ο Αρχηγός μας είναι ο Ανθρωπος που θα οδηγήσει την Ιδεολογία μας στην Τελική Νίκη εναντίον των δυνάμεων του σκότους».

Για την υποψηφιότητα του Μιχαλολιάκου στις δημοτικές εκλογές το 2010, επισήμανε ότι η εκλογή του ήταν ο στόχος, το εργαλείο ήταν οι επιθέσεις σε βάρος αλλοδαπών. Παρέπεμψε σε σχετικές δηλώσεις του Μιχαλολιάκου (21/1/2012) στα κεντρικά γραφεία: «Δεν κάνει τίποτα, λέει, η Χρυσή Αυγή για την πλατεία Αττικής, τον Αγιο Παντελεήμονα, τα Πατήσια, για την Κυψέλη. Ε, ποιοι μαχαιρωθήκανε τότε σ' αυτές τις περιοχές για να μείνουνε κάποια κομμάτια ελληνικά... Στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα ποιοι παίζανε ξύλο με τα ΜΑΤ και τρώγανε τα χημικά, οι κάτοικοι ή οι χρυσαυγίτες;».

Χαρακτήρισε το πογκρόμ του 2011 στο κέντρο της Αθήνας, μετά τη δολοφονία Καντάρη, «σημείο καμπής για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής». Αναφέρθηκε επίσης σε σχετικό ανατριχιαστικό έγγραφο του ΕΚΑΒ. «Αυτό το έγγραφο είναι το "ό,τι κινείται σφάζεται". Ποιος έσπασε όλα αυτά τα κεφάλια; Αγνωστοι δράστες. Βέβαια, εσείς ξέρετε ότι στην περιοχή εκείνη την ώρα υπήρχε ομάδα κρανοφόρων που την κίνησή της την καθόριζε ο κατηγορούμενος Κασιδιάρης», υπογράμμισε.

Η δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες
 
Για τη δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες αναφέρθηκε στην προαναγγελία της επίθεσης από τον Λαγό σε ομιλία του στο Πέραμα. «Οι δύο βασικές δράσεις των ομάδων κρούσης στο Πέραμα τίθενται ως στόχοι στις 11/6/2012. Βέβαια, το χτύπημα στο ΠΑΜΕ είναι πιο δύσκολο, γι' αυτό και χρονικά ήρθε δεύτερο». Η συγκεκριμένη επίθεση έχει προαναγγελθεί όχι μόνο από τον Λαγό, είναι κεντρική επιλογή. Καταρχάς, ο Μουλιανάκης ξεκαθαρίζει στην ομιλία του στο Πέραμα ότι «είναι προσωπική επιλογή του Αρχηγού να υπάρχει γραφείο στο Πέραμα».

Επισήμανε ότι υπάρχει «μια συγκεκριμενοποίηση της στοχοποίησης που γίνεται από τον Λαγό, όχι γενικά στους ξένους αλλά στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και ειδικότερα στο σπίτι της οικογένειας Αμπού Χάμεντ, με σκοπό να τσακίσουν, να μακελέψουν, να σφάξουν οποιονδήποτε είναι μέσα σ' αυτό». «Το έγκλημα ήταν ρατσιστικό, είναι ένα τυπικό έγκλημα απανθρωποίησης του θύματος», πρόσθεσε ο συνήγορος και σχολίασε ότι η δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους «ήταν μόνο ένα "ζέσταμα", με δεδομένη την κλιμάκωση της βίας που ακολούθησε». 
Αναφέρθηκε ακόμα στην οικονομική διάσταση: «Το να κάνει κουμάντο η ΧΑ στην ιχθυόσκαλα ήταν κρίσιμο. Τι σας είπε ο Πανταζής; Δολάρια βγάζανε τα μάτια του Πατέλη όταν ξεφόρτωναν τα ψάρια που περίσσευαν από την ιχθυόσκαλα και τα μετέφερε στον Πατέλη για διανομές...».

Στην περιγραφή της δολοφονικής επίθεσης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ότι οι δράστες δηλώνουν πολιτική ταυτότητα και προφορικά, με τη φράση «Ελα να σου δείξω τι είναι η Χρυσή Αυγή», και με τις μπλούζες που φοράνε και οι οποίες γράφουν «Χρυσή Αυγή», στο ότι ηγετικό ρόλο έχει ο Πανταζής και στο ότι επιτιθέμενοι αδειάζουν έναν πυροσβεστήρα, τον οποίο φέρουν μαζί τους εκ των προτέρων - άλλη μια απόδειξη σχεδιασμού.

Αναφερόμενος στη δολοφονική επίθεση στον Αμπουζίντ Εμπάρακ, τόνισε: «Εχουμε χτυπήματα πολλαπλά, στοχευμένα στο κεφάλι. Με ρόπαλα, σιδερένια και ξύλινα. Πολλοί δράστες. Και σε μια πάρα πολύ ιδιαίτερη περίσταση: Την ώρα που κοιμόταν, την ώρα της μεγαλύτερης αδυναμίας. Σκεφτείτε τους εαυτούς σας, κύριοι δικαστές, πώς είστε την ώρα που ξυπνάτε άγαρμπα από έναν θόρυβο, πόση δυνατότητα έχετε να αντιδράσετε σε μια τέτοιου τύπου επίθεση. Και με αυτήν την ιδιαίτερη περίσταση, του ύπνου, πρέπει εμείς να επιχειρηματολογήσουμε για τον ενδεχόμενο δόλο; Οχι, κυρία πρόεδρε». 
Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας υποστήριξε ότι οι δράστες δεν είχαν ανθρωποκτόνο δόλο, επειδή «αν ήθελαν θα είχαν αποτελειώσει το θύμα».

Ο συνήγορος αναφέρθηκε και στη βοήθεια που δέχτηκαν οι χρυσαυγίτες από την Αστυνομία στη ΓΑΔΑ και στη ΔΕΕ, και συγκεκριμένα για την αλλαγή των ρούχων τους.

«Ο Πανταζής όχι μόνο δεν εκδιώχθηκε από την οργάνωση, αλλά ανέλαβε πόστο στο 5μελές της. Οχι μόνο δεν εκδιώχθηκε μετά την επίθεση στο ΠΑΜΕ, αλλά τρεις μέρες πριν τη σύλληψή του συζητά με δικηγόρο ο οποίος του λέει ότι η συζήτηση για το τι γραμμή θα ακολουθηθεί πρέπει να γίνει με τον Λαγό», τόνισε. Υπογράμμισε δε ότι για τη Χρυσή Αυγή «μέτρο της πειθαρχικής ποινής δεν είναι η νομιμότητα ή η παρανομία της ενέργειας σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες δικαίου, αλλά το αν το μέλος υπάκουσε ή παραβίασε τις εντολές του ανώτερου οργάνου».

Πώς δινόταν το «ΟΚ» για τις επιθέσεις
 
Αναρωτήθηκε ο συνήγορος: «Σε τι είδους οργάνωση αντιστοιχεί η άρνηση της ιδιότητας του μέλους όταν βρίσκεσαι στους κόλπους της και η παραδοχή της όταν αποχωρείς; Μόνο στη μαφία ταιριάζει αυτή η περιγραφή». Ανέφερε επίσης το παράδειγμα του κατηγορούμενου Ν. Αποστόλου, που περιγράφει με ακρίβεια στην σύζυγό του το «πώς δινόταν το "ΟΚ"» μιας επίθεσης μελών της Χρυσής Αυγής σε εχθρούς της οργάνωσης: «Ναι μωρέ, αυτό είναι... Εντάξει... Η ιεραρχία πώς πήγαινε... Για να κάνεις κάτι παίρνεις πρώτα τον Γιάννη, ο Γιάννης το λέει στον Μεγάλο και αν δώσει το ΟΚ ο Μεγάλος πας...». Στην απολογία του ο Αποστόλου είπε ότι όταν λέει «Μεγάλο» εννοεί τον Μιχαλολιάκο.

«Η ασφάλεια είναι κάποια άτομα εκ των ενόντων που κάθονται στο μπαλκόνι και αν δουν κάποια απειλή κλείνουν την πόρτα και καλούν το 100. Και τι χρειάζονται τότε οι στολές παραλλαγής; Οι χωριστοί κατάλογοι; Τα διαβαθμισμένα μηνύματα; Οι ασύρματοι; Τα αλεξίσφαιρα γιλέκα; Οι στρατιωτικές εκπαιδεύσεις; Οι νυχτερινές διαβιώσεις στη Σαλαμίνα; Το έρπειν; Τα καπνογόνα για συνθήκες μάχης; Στρατιωτική δομή και δηλώσεις διευθυντών (Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Λαγός, Παναγιώταρος);», αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Η ύπαρξη αυτού του μηχανισμού είναι το διαφοροποιητικό στοιχείο. «Είμαστε στρατιώτες, είμαστε πειθαρχημένοι, είμαστε χρυσαυγίτες. Είστε σαν στρατός πειθαρχημένος. Να ευχαριστήσω τα παιδιά με τις μαύρες μπλούζες», λέει ο Μιχαλολιάκος (17/6/2012, βράδυ βουλευτικών εκλογών) και το είπε και αλλού. «Είπε ο Πουλικόγιαννης "ήταν ανατριχιαστικό, ενώ τον ξέρεις τον άλλον, είναι σαν να σε διαπερνάει το βλέμμα του, ήταν στρατιώτης". Ο Χατζηδάκης παινευόταν ότι ήταν επικεφαλής τάγματος εφόδου και το δεξί χέρι του Λαγού. Και ως τέτοιος έδρασε εκείνο το βράδυ: Ως στρατιώτης. Ως δράστης που είχε υποτάξει τη βούλησή του!», τόνισε χαρακτηριστικά ο Θ. Καμπαγιάννης.

Αγέλη λύκων που χίμηξε στον Παύλο Φύσσα
 
«Λέει σε ένα τραγούδι ο Παύλος Φύσσας», ανέφερε ο Θανάσης Καμπαγιάννης, «"Μια τέτοια μέρα είναι ωραία για να πεθαίνεις / όμορφα κι όρθιος σε δημόσια θέα / με λένε Παύλο Φύσσα από τον Περαία / Ελληνας κι ό,τι συνάδει αυτό, όχι μια σημαία". Σε μια αποδεικτική διαδικασία όπου είδαμε πολλές ελληνικές σημαίες και ακούσαμε πολλά για το έθνος, την πατρίδα κ.λπ., υπάρχει κάποιος που λέει "Ελληνας με ό,τι συνάδει αυτό, όχι μια σημαία" (...) Μια τέτοια αντίληψη για την ελληνικότητα είχε ο Φύσσας, διαμετρικά αντίθετη από τον βιολογικό εθνικισμό της ΧΑ. Κι αυτό ήταν κάτι που, πρέπει να το πούμε, ο Παύλος Φύσσας το είχε μάθει από την οικογένειά του, το έφερε σαν κληρονομιά (...) Αυτήν την εκδοχή ελληνικότητας έφερε ο Φύσσας και τη διέχεε μοριακά με τη μουσική του. Γι' αυτό ήταν επικίνδυνος για τη ΧΑ. Και ήταν οργανικά δεμένος με τη γειτονιά του, με την πόλη που τον γέννησε. Γι' αυτό υπήρξαν οι αντιδράσεις που υπήρξαν».
Τέλος, στάθηκε στη σημασία της προσέλευσης όλων των μαρτύρων σε όλες τις υποθέσεις, και ιδιαίτερα των δύο φοιτητριών για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Γιατί εκείνη την άγρια νύχτα δεν έδρασε μόνο ο κόσμος των λύκων - γιατί αγέλη λύκων ήταν αυτοί που χίμηξαν πάνω στον Παύλο Φύσσα. Αλλά έδρασε, αναδύθηκε και ο κόσμος των μελισσών, ο κόσμος της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς, ο κόσμος που βλέπει κάτω πεσμένο έναν άνθρωπο και δεν λέει "να ένας ξένος" αλλά "να ο αδελφός μου"».


Π. Καζ.
 
 
Ριζοσπάστης   Σάββατο 18 Γενάρη 2020 - Κυριακή 19 Γενάρη 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου