Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

«Κάναν το λιμάνι στρατόπεδό τους και ο λαός μας γίνεται στόχος των εχθρών τους»


Συγκέντρωση στο δημαρχείο και πορεία στους δρόμους της πόλης χτες από την ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ

 

Σε συμβολική συγκέντρωση, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, προχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης η ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ, στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, συνεχίζοντας έτσι τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες ενάντια στη μετατροπή της πόλης σε ορμητήριο πολέμου μέσα και από την αξιοποίηση των υποδομών, όπως το λιμάνι, το αεροδρόμιο και το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο της περιοχής, στη γιγαντιαία «πρόβα πολέμου» των ΑμερικανοΝΑΤΟικών.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Γραμματέας της ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ, Σιδέρης Μιχαηλίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως η συμμετοχή της πόλης στη ΝΑΤΟική άσκηση «DEFENDER 2021» και η εμπλοκή της χώρας συνολικά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς δημιουργούν νέους μεγαλύτερους κινδύνους για τον λαό της περιοχής, καθώς τον μετατρέπουν σε στόχο αντιποίνων. Κάλεσε τον λαό και τη νεολαία μέσα από τους μαζικούς φορείς και τα σωματεία της περιοχής «να πάρουν θέση, να τοποθετηθούν, να κινητοποιηθούν και να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αντίθεσή τους» στους επικίνδυνους αυτούς σχεδιασμούς που υλοποιούνται στην περιοχή και τη συμμετοχή της χώρας σε αυτούς.

Σε δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης, ο Γραμματέας της ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ, Διονύσης Κλάδης, σημείωσε πως η απόβαση των χιλιάδων ΑμερικανοΝΑΤΟικών πραγματοποιείται με φόντο τα αντιτιθέμενα συμφέροντα μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων που συγκρούονται και στην περιοχή, ενώ σχολίασε πως η πείρα διαψεύδει όσους προσπαθούν να πείσουν τον λαό ότι αυτή η άσκηση και η συμμετοχή της χώρα μας προσφέρουν τάχα «ασφάλεια» στον λαό. «Το ΝΑΤΟ δεν είναι δύναμη ασφάλειας και ειρήνης, αλλά όπου έχει βρεθεί φέρνει τον πόλεμο, την καταστροφή και τους διαμελισμούς κρατών», υπογράμμισε.

Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ συνέχισαν με μαχητική πορεία, που πέρασε από αρκετούς κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπως και από τις πύλες του λιμανιού όπου βρίσκεται δεμένο το γιγαντιαίο μεταγωγικό «ARC ENDURANCE», στέλνοντας στον λαό της περιοχής μήνυμα με τα συνθήματα «κάναν το λιμάνι στρατόπεδό τους και ο λαός μας γίνεται στόχος των εχθρών τους» και «στους αγωγούς κυλάει το αίμα των λαών, αυτές είναι οι επενδύσεις των ιμπεριαλιστών».

  • Αργότερα χτες βράδυ, πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση - σύσκεψη της Επιτροπής Ειρήνης Αλεξανδρούπολης, με θέμα «ΝΑΤΟική άσκηση "Defender 2021". Πρόβα πολέμου με επίκεντρο την περιοχή μας - Η απάντηση του λαϊκού κινήματος», στην οποία κεντρικός ομιλητής ήταν ο οργανωτικός γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Ειρήνης Ελλάδας, Γρηγόρης Αναγνώστου. Αναλυτικό ρεπορτάζ από τη συζήτηση και τις αποφάσεις της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχε πλήθος σωματείων και φορέων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε επόμενο φύλλο του «Ριζοσπάστη».

 Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου