Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Δυναμική κινητοποίηση υγειονομικών και εργαζομένων για την προστασία της υγείας (VIDEO - ΦΩΤΟ)



Τις μάσκες τους με τα ονόματά τους και τα χρόνια εργασίας τους κρέμασαν στα κάγκελα του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης σήμερα οι υγειονομικοί κατά τη διάρκεια της απεργιακής τους συγκέντρωσης.

«Τους χαρίζουμε τα χρόνια μας, αλλά δεν τους χαρίζουμε τους αγώνες μας, δεν τους χαρίζουμε τις ζωές μας», δήλωσαν με αυτή τη συμβολική τους κίνηση, ενώ κάλεσαν την κυβέρνηση, το υπουργείο Υγείας και τις διοικήσεις των ΥΠΕ και των νοσοκομείων να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν άμεσα στην ικανοποίηση των αιτημάτων των μαχόμενων υγειονομικών, των ανθρώπων που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης.

«Η κυβέρνηση», σημείωσε ο Χρήστος Καραχρήστος γραμματέας της ΕΝΙΘ,  «όχι απλά δεν άκουσε τους υγειονομικούς, αλλά αντίθετα αντιμετωπιστήκαμε με διαψεύσεις, λοιδορία και διώξεις γιατί είπαμε την αλήθεια. Τους το λέμε για άλλη μια φορά και ας το χωνέψουν μια και καλή. Όλα αυτά δεν μας λυγίζουν. Μας πεισμώνουν ακόμα παραπάνω! Σε κάθε νοσοκομείο θα συνεχίσουμε να οργανωνόμαστε, γιατί έχουμε ευθύνη να συνεχίσουμε τον αγώνα στο πλευρό των ασθενών μας, για την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής του λαού».

Συνοδοιπόροι στον αγώνα των υγειονομικών βρέθηκαν σήμερα και οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις της Θεσσαλονίκης.

«Εμείς ως συνταξιούχοι σήμερα αλλά και όταν δουλεύαμε, παλεύαμε για να μην είναι οι άνθρωποι αριθμοί. Όσοι έχουν την αυταπάτη ότι μπορούν να σταματήσουν τη  κίνηση της ιστορίας προς τα μπροστά, προς την πρόοδο, θα μείνουν γραφικές φιγούρες στο περιθώριο της ιστορίας», σημείωσε ο Βασίλης Ρέβας, πρόεδρος των Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Θεσσαλονίκης και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Ξεκινώντας η σημερινή κινητοποίηση καταγγέλθηκε το γεγονός ότι από το υπουργείο δεν δόθηκε ρεύμα στους αγωνιζόμενους υγειονομικούς, θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο δεν θα ακουστεί η φωνή τους. «Είναι βαθιά γελασμένοι», δήλωσε η Ελένη Μπακιρλή, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο ΑΧΕΠΑ και μέλος του ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ και του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ.

Στο πλευρό των απεργών υγειονομικών βρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης.  

Οι διαδηλωτές στη συνέχεια πραγματοποίησαν δυναμική πορεία στην 3η - 4η ΥΠΕ όπου και εκεί -όπως και στο υπουργείο- ήταν έντονη η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων που μάλιστα έφτασαν στο σημείο να φράξουν την είσοδο της Υγειονομικής Περιφέρειας.

Εκεί, με τους υγειονομικούς, ενώθηκαν οι διανομείς οι οποίοι νωρίτερα πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία. «Οι διανομείς που κάθε μέρα παίζουν κορόνα - γράμματα τη ζωή τους για το μεροκάματο του τρόμου έχουν έναν λόγο παραπάνω να παλεύουν μαζί σας για νοσοκομεία ανθρώπινα με γιατρούς, νοσηλευτές, με υποδομές», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕΠΕ Κυριάκος Τσιαούσης (δείτε βίντεο εδώ).

Υγειονομικοί και διανομείς στην συνέχεια ενώθηκαν με τη μεγάλη πορεία των Φοιτητικών Συλλόγων και κατευθύνθηκαν προς τα Δικαστήρια απαιτώντας την απελευθέρωση των 31 φοιτητών, καταγγέλλοντας την είσοδο των αστυνομικών δυνάμεων στο ΑΠΘ.

















 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου