Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Με συγκέντρωση στην Αστυνομική Διεύθυνση ξεκαθάρισαν ότι η καταστολή δεν θα περάσει (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

  Πηγή: Eurokinissi

Το αίτημα για την άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων μετά την άγρια επίθεση της αστυνομίας στην σημερινή κινητοποίηση στην Πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κυριάρχησε στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 22/2 έξω από το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Το κλίμα αστυνομοκρατίας ήταν και πάλι έντονο, με την αστυνομία να έχει αποκλείσει το δρόμο που οδηγεί στη ΓΑΔΘ και να αρνείται στους φοιτητές οποιαδήποτε ενημέρωση για την κατάσταση των προσαχθέντων. Μάλιστα, όπως κατήγγειλαν οι συγκεντρωμένοι, η αστυνομία αρνήθηκε σε έναν προσαχθέντα, τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, παρότι είχε τραυματιστεί.


Επιπλέον, οι φοιτητές κατήγγειλαν ότι εντός της αστυνομικής διεύθυνσης βρέθηκε και ο ίδιος ο πρύτανης προκειμένου να υποδείξει το ποιοι φοιτητές πρέπει να συλληφθούν!

Οι καταγγελίες αυτές έρχονται να προστεθούν σε άλλες μαρτυρίες που περιγράφουν ένα πραγματικό όργιο καταστολής και τρομοκρατίας που εκτυλίχθηκε το πρωί. Σύμφωνα με αυτές τις μαρτυρίες οι αστυνομία όχι μόνο έκανε προαγωγές στο σωρό, αλλά επιπλέον προσήγαγε και άτομα που βρίσκονταν σε πέριξ του ΑΠΘ χώρους.

Αδιάψευστος μάρτυρας είναι η κάμερα που καταγράφει άνδρες των ΜΑΤ να έχουν περικυκλώσει έναν νεαρό, να τον ψεκάζουν με χημικά ενώ είναι πεσμένος και να τον σέρνουν σαν τσουβάλι, ενώ το κεφάλι του χτυπάει στο οδόστρωμα. Σε άλλο βίντεο εμφανίζεται φοιτητής, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Αρχιτεκτονικής να είναι εμφανώς χτυπημένος κατά την ώρα της προσαγωγής του. Μάλιστα, σε φωτογραφία εμφανίζεται  αστυνομικός στην κυριολεξία «με το δάκτυλο στη σκανδάλη» του όπλου του! (Δείτε τις φωτογραφίες παρακάτω).

 



1 / 2

 

 

 

 

Στην κινητοποίηση καλούσαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του ΑΠΘ, ενώ την αλληλεγγύη τους εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των εργατικών σωματείων αλλά και των μαθητών που έδωσαν το παρών στην κινητοποίηση.

Μεταξύ άλλων τη στήριξή τους εξέφρασαν εκπρόσωποι των Συνδικάτων Επισιτισμού Τουρισμού (ΣΕΤΕΠΕ), Οικοδόμων, Βιομηχανικού Επισιτισμού Κ. Μακεδονίας καθώς η η Συντονιστική Επιτροπή των μαθητών της πόλης.


1 / 10












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου