Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Πραγματοποιήθηκε δια ζώσης μάθημα με πρωτοβουλία του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής (ΦΩΤΟ)

 

 

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι δια ζώσης μάθημα για τους φοιτητές στο χώρο του ΑΠΘ, στα γρασίδια της Φιλοσοφικής.

Οι φοιτητές μπήκαν μέσα στο αστυνομοκρατούμενο πανεπιστήμιο, όπου συνεχίζουν να υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και έσπασαν στην πράξη το κλίμα τρομοκρατίας. Με σύνθημα της πρωτοβουλίας «ζωντανεύουμε τη σχολή μας, διεκδικούμε άμεση επιστροφή στα πανεπιστήμιά μας με όλα τα μέτρα προστασίας», ο φοιτητικός σύλλογος οργάνωσε το πρώτο αυτό δια ζώσης μάθημα, με τη συμμετοχή δεκάδων φοιτητών της Νομικής και ακολούθησε ξενάγηση των φοιτητών στη Σχολή.

Οι φοιτητές παρακολούθησαν διάλεξη του Δημήτρη Νταφόπουλου, υποψήφιου διδάκτορα Ποινικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ με θέμα «Εισαγωγή στο Ποινικό Δίκαιο και στη θεωρία της Ποινής» και αρκετοί ήταν αυτοί που σχολίασαν πως πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική πρωτοβουλία του Συλλόγου Φοιτητών, και πως ανάλογες δράσεις θα πρέπει να συνεχιστούν το επόμενο διάστημα.

Εκλεγμένος με την «Πανσπουδαστική ΚΣ», τόνισε λίγο πριν αρχίσει το μάθημα πως δράσεις όπως η σημερινή, που δίνουν ζωντάνια στις σχολές και το πανεπιστήμιο, είναι αυτές που δημιουργούν πραγματικό εμπόδιο στην καταστολή που η κυβέρνηση εντείνει και σημείωσε πως το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα να φροντίσει να δοθεί συνέχεια και διάρκεια στην πάλη των φοιτητών για το ασφαλές άνοιγμα των σχολών και τη μη εφαρμογή του απαράδεκτου νόμου Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη, ενώ επίσης, κατήγγειλε την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στο Πανεπιστήμιο και απαίτησε την άμεση αποχώρησή τους.






 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου