Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Συνυφασμένο με τη χειραγώγηση των λαών και τον αντικομμουνισμό το μέλλον της ΕΕ

 

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ


Eurokinissi

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, ανήμερα της επετείου της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, μέρα που επέλεξε η ΕΕ για να γιορτάζει σαν «μέρα της Ευρώπης», στο Στρασβούργο, η εναρκτήρια εκδήλωση της λεγόμενης Διάσκεψης για το μέλλον της Ευρώπης, η χρυσοπληρωμένη εκστρατεία της ΕΕ με στόχο τον προκλητικό εξωραϊσμό του συστήματος και της ΕΕ, τη χειραγώγηση και τον αντικομμουνισμό.

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μίλησαν ο Εμ. Μακρόν, οι επικεφαλής των τριών ευρωπαϊκών θεσμών που συνδιοργανώνουν τη Διάσκεψη, του Ευρωκοινοβουλίου Ντ. Σασόλι, της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και εκ μέρους του Συμβουλίου ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αν. Κόστα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Διάσκεψης ενέκρινε τον εσωτερικό κανονισμό για τη σύνθεση της Ολομέλειας της Διάσκεψης για το μέλλον της Ευρώπης και τον τρόπο λειτουργίας της, ενώ θα ορίσει σύντομα την ημερομηνία της πρώτης συνεδρίασης της Ολομέλειας που αποτελείται από 108 ευρωβουλευτές, 54 μέλη κυβερνήσεων (δύο ανά κράτος - μέλος), τρία μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς και 108 εκπρόσωπους των εθνικών κοινοβουλίων.

Η προσπάθεια επίδρασης στις λαϊκές συνειδήσεις είναι εξόφθαλμη, με τις εκκλήσεις της ΕΕ προς τους λαούς των κρατών - μελών να τη «συνδιαμορφώσουν», πρόταση που ισοδυναμεί με προκλητικό εμπαιγμό, καθώς οι λαοί έχουν από πρώτο χέρι γνωρίσει την αντιλαϊκή της φύση, που δεν μένει απλά αναλλοίωτη, αλλά αντιδραστικοποιείται ολοένα, όπως ξέρουν και τη σημασία που δίνει η ΕΕ στην άποψή τους, που όταν δεν της είναι αρεστή πετιέται στο καλάθι των αχρήστων. Δηλωτικό της σημασίας που δίνει η ΕΕ στη χειραγώγηση ιδίως των νεολαιίστικων συνειδήσεων είναι η ειδική στόχευση στους νέους, για τους οποίους μάλιστα θα πραγματοποιηθεί και ξεχωριστή εκδήλωση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Οκτώβριο. Συνολικά πάντως άφθονο χρήμα φαίνεται να στηρίζει την εκστρατεία εξωραϊσμού της λυκοσυμμαχίας, το τελικό αποτέλεσμα της οποίας θα παρουσιαστεί σε έκθεση προς την Κοινή Προεδρία.

Οπως τόνιζε σε ανακοίνωσή της η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Στόχος τους είναι να αξιοποιηθεί προπαγανδιστικά η "Διάσκεψη" με μια επίφαση λαϊκής συμμετοχής, ενώ οξύνονται οι εσωτερικές αντιθέσεις της ΕΕ, με επίκεντρο το "Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας" και τους εντεινόμενους γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς ακόμα και για τα εμβόλια, σε ένα διεθνές περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από τη σκληρή διαπάλη ΗΠΑ - Κίνας για την πρωτοκαθεδρία στο ιμπεριαλιστικό σύστημα και την επιδίωξη της ΕΕ να κερδίσει έδαφος.

Η "Διάσκεψη", ανεξάρτητα από το αν θα έχει σαν αποτέλεσμα αλλαγές στις ευρωπαϊκές Συνθήκες και Συμφωνίες ή όχι, επιδιώκεται να αξιοποιηθεί ως μηχανισμός ενσωμάτωσης της δίκαιης αγανάκτησης και οργής που εκφράζουν οι εργαζόμενοι σε ολόκληρη την ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση, ως ένωση καπιταλιστικών κρατών, δεν υπηρέτησε και δεν μπορεί να υπηρετήσει τις λαϊκές ανάγκες.

Το μέλλον των λαών βρίσκεται στην ισχυροποίηση της πάλης σε κάθε χώρα ενάντια στην ΕΕ και την εξουσία των μονοπωλίων, για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, με την εξουσία και την οικονομία στα δικά τους χέρια, με επίκεντρο τις σύγχρονες εργατικές - λαϊκές ανάγκες και όχι το καπιταλιστικό κέρδος».

Ριζοσπάστης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου