Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

Κλιμάκωση του αγώνα για να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο και για κατάργηση των αντεργατικών νόμων (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ


Πρόταση για πραγματοποίηση συλλαλητηρίου την επόμενη μέρα δημοσιοποίησης του νομοσχεδίου
 
 


Tα επόμενα βήματα οργάνωσης του αγώνα απέναντι στο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης που ξεθεμελιώνει το 8ωρο, επιβάλλει την απλήρωτη εργασία, θέτει νέους περιορισμούς στο δικαίωμα της απεργίας, στο περιεχόμενο της πάλης των συνδικάτων και των αγώνων των εργαζομένων συζητούν αυτή την ώρα εργαζόμενοι από δεκάδες χώρους δουλειάς στη σύσκεψη Ομοσπονδιών και Συνδικάτων που πραγματοποιείται στο Πεδίον του Άρεως.

«Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας. Κάτω τα χέρια από το 8ωρο. Το νομοσχέδιο να μην κατατεθεί», τονίζουν εργαζόμενοι από πολλούς χώρους δουλειάς προσθέτοντας ότι στόχος της σύσκεψης είναι να αποφασισθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης που θα απαντάει στο μέγεθος της επίθεσης που δέχονται.

Εισηγητικά, ο Γιάννης Τασιούλας πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων πρότεινε την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου, άμεσα, την επόμενη μέρα δημοσιοποίησης του νομοσχεδίου με αίτημα «Να μην κατατεθεί, να αποσυρθεί άμεσα», ενώ επιβεβαιώθηκε η απόφασή για απάντηση στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης με νέα πανελλαδική Πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση.

Ακόμα προτάθηκε η επαναφορά του επικαιροποιημένου σχέδιο νόμου στη βάση της απόφασης των 530 Σωματείων που αφορούσε συλλογικές συμβάσεις, μισθό, ωράριο, εργασιακές σχέσεις. Σε αυτή τη βάση προστίθενται τα εξής: Η κατάργηση των νόμων διευθέτησης του χρόνου εργασίας. Η κατάργηση του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών. Η κατάργηση των νόμων που περιορίζουν το δικαίωμα της απεργίας και των διαδηλώσεων. Η κατάργηση του «μίνι Εργασιακού» του Χατζηδάκη που πέρασε εν μέσω πανδημίας με το χαρακτήρα του προσωρινού, αλλά με στόχο να μείνει μόνιμα. Αυτό το σχέδιο νόμου στη συνέχεια θα κατατεθεί στα πολιτικά κόμματα με την απαίτηση να συζητηθεί και να γίνει νόμος. (Δείτε ένα απόσπασμα εδώ)

«Το κύριο ετούτη τη στιγμή είναι να μη χαθεί χρόνος στην οργάνωση του αγώνα. Υπάρχουν δυνατότητες να βάλουμε σοβαρά εμπόδια στο νέο αντεργατικό έκτρωμα. Μπορεί ο Χατζηδάκης να λέει ότι οι εργαζόμενοι θα είναι ευχαριστημένοι να μένουν απλήρωτοι, να κερδίζουν ρεπό και άδειες για να "μαζεύουν ελιές", αλλά εμείς ξέρουμε ότι δεν υπάρχει ούτε ένας τέτοιος εργαζόμενος. Ξέρουμε ότι υπάρχει οργή και αγανάκτηση. Αυτή η οργή και η αγανάκτηση πρέπει να στραφεί στον αγώνα για να γίνει πράξη το δίκιο του εργάτη», τόνισε ο Γ. Τασιούλας. (Διαβάστε αναλυτικά εδώ).

 







902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου