Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Δεν είναι ο ιμπεριαλισμός ανίκητος. Ανίκητοι είναι οι λαοί όταν αγωνίζονται για το δίκιο τους!

 

Αποσπάσματα από τους χαιρετισμούς και την κεντρική ομιλία της συγκέντρωσης

 

Μιλώντας στη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Αμυνας, ο Νίκος Παπαναστάσης, σημείωσε πως «το νέο έγκλημα σε βάρος των Παλαιστινίων από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ είναι ένα έγκλημα που γίνεται με τις πλάτες των ΗΠΑ και της ΕΕ. Η ελληνική κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα καλύπτουν ανοιχτά την επιθετικότητα του Ισραήλ. Εχουν ευθύνη αλλά και συμβολή σ' αυτήν την εξέλιξη», τονίζοντας ότι «πάνω απ' όλα βάζουν τους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς».

Απευθυνόμενος ειδικά προς τα στελέχη και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, που «γνωρίζουμε ότι ανησυχούν για τις εξελίξεις», τόνισε ότι αποστολή των ΕΔ «είναι η υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων. Τελεία και παύλα. Γι' αυτό αντιτασσόμαστε σε κάθε πολιτική, που για την εκπλήρωση ΝΑΤΟικών και ευρωενωσιακών "συμβατικών υποχρεώσεων", τους αναγκάζουν να συμμετέχουν σε ιμπεριαλιστικές ληστρικές επιδρομές, αντί να είναι σε μονάδες που υπερασπίζονται τα σύνορά μας».

«Καλούμε τους νέους της χώρας μας να καταδικάσουν το έγκλημα που στηρίζεται φαρδιά - πλατιά από το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις τους. Να καταδικάσουν την κυβέρνηση της ΝΔ, που μιλάει για "δικαίωμα στην αυτοάμυνα". Να καταδικάσουν τον υποκριτή ΣΥΡΙΖΑ, που ως αριστερή κυβέρνηση του ΝΑΤΟ απογείωσε την οικονομική, πολιτική και στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ», τόνισε στον χαιρετισμό του ο Χρήστος Χαλκιαδάκης, απευθύνοντας το κάλεσμα:


«Νέες και νέοι, μην επιτρέψετε να περάσει η μαύρη προπαγάνδα των κυβερνήσεων, που ταυτίζει τα συμφέροντα του λαού μας, με τις ανάγκες των λίγων, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Που λέει πως η αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ ενισχύει τη σταθερότητα και την ασφάλεια της χώρας, ότι συμβάλει στην ευημερία του λαού μας. Σας καλούμε να σκεφτείτε και να κρίνετε με βάση τη ζωή σας. Οι αποδείξεις είναι πλέον πολλές και ακλόνητες, ακόμα και για τους πιο δύσπιστους».
 
Συνένοχοι στο έγκλημα ΗΠΑ - ΕΕ

Στην κεντρική ομιλία της συγκέντρωσης, ο Γιώργος Λαμπράκης, αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ καταδίκασε τη νέα σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ και κατήγγειλε «την εγκληματική στάση των ΗΠΑ και της ΕΕ, που μιλάνε για το "δικαίωμα στην αυτοάμυνα" του Ισραήλ, αβαντάροντας την επιθετικότητά του. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, που στην ουσία καλύπτει τις δολοφονικές επιχειρήσεις του Ισραήλ, επιχειρώντας να εξισώσει προκλητικά τον θύτη και το θύμα, συνεχίζοντας την πολιτική των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ και αναβαθμίζοντας διαρκώς τις πολιτικές, οικονομικές και στρατιωτικές συνεργασίες, τις στρατιωτικές ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις με το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ».


Πρόσθεσε ότι «βρισκόμαστε σήμερα εδώ, έξω από το υπουργείο Αμυνας, για να καταδικάσουμε μαζικά την επικίνδυνη πολιτική που εμπλέκει ολοένα βαθύτερα τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, που σπέρνει απ' άκρη σ' άκρη σε όλη τη χώρα αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και υποδομές, μετατρέποντάς την σε πολεμικό προγεφύρωμα για τα συμφέροντα ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, αλλά ταυτόχρονα και σε μαγνήτη - στόχο επιθέσεων. Εμείς το δηλώνουμε ξεκάθαρα και σήμερα: Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!».

«Αυτή η επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής αποτελεί συνέχεια της πολιτικής που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου στο εσωτερικό της χώρας μας και κλιμακώνει την επίθεση στα δικαιώματα της εργατικής - λαϊκής οικογένειας, όπως δείχνουν τα αβάσταχτα αντιλαϊκά μέτρα και τονίζει το νομοσχέδιο - έκτρωμα που καταργεί το 8ωρο και την κυριακάτικη αργία», συμπλήρωσε.

Η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι

Συνεχίζοντας επεσήμανε πως «η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι. Το μαρτυρούν η τεράστια συγκέντρωση δύναμης πυρός στη Μαύρη Θάλασσα, στη συνοριογραμμή Ρωσίας - Ουκρανίας, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, στη Βόρεια Αφρική.

Σε μια περίοδο που κλιμακώνονται οι ανταγωνισμοί των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ με τη Ρωσία και την Κίνα, με την εμπλοκή δεκάδων κρατών, που δεκάδες εστίες πολέμου καίνε στην υδρόγειο και στη γειτονιά μας και προειδοποιούν ακόμα και για γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, η κυβέρνηση αναλαμβάνει επιθετικές πρωτοβουλίες για λογαριασμό της αστικής τάξης και των συμμάχων της, οδηγώντας τον λαό μας στο πολεμικό σφαγείο», προχωρώντας μεταξύ άλλων στην ανανέωση και επέκταση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Βάσεις, συμμετέχοντας σε δεκάδες ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις που αποτελούν πρόβες πολέμου, στέλνοντας εκτός συνόρων τις Ενοπλες Δυνάμεις.

Ξεχωριστή η παρουσία των Συνδικάτων
Ξεχωριστή η παρουσία των Συνδικάτων
«Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει ακόμα πιο αποφασιστικά η λαϊκή πάλη σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σχολείο και πανεπιστήμιο, σε κάθε γειτονιά. Καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της ΝΔ, στα αστικά κόμματα και στην πολιτική τους, που ματώνει καθημερινά τον λαό μας, τον βάζει σε μεγάλους κινδύνους. Σύγκρουση με τις δυνάμεις αυτές, σύγκρουση με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, με την πολιτική της εμπλοκής», τόνισε.

«Προετοιμαζόμαστε τώρα, οργανωμένα και μαχητικά, για να αντιμετωπίσουμε την Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις. Αντιστεκόμαστε μαζικά, διεκδικούμε, δυναμώνουμε τον αγώνα για τις εργατικές - λαϊκές ανάγκες, για να γίνουν η εργατική τάξη, ο λαός νοικοκύρηδες στον τόπο μας. Να καταργηθεί η εκμετάλλευση και να εξαλειφθούν οι αιτίες που γεννούν τους πολέμους, την ανεργία και τη φτώχεια, για να ζήσουν οι λαοί ειρηνικά, με φιλία και αλληλεγγύη, με σχέσεις αμοιβαίου οφέλους».

Κλιμακώνουμε τον αγώνα

«Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας και συμβάλλουμε αποφασιστικά στην ανάπτυξη της κοινής πάλης των λαών στην περιοχή μας. Δεν είναι ο ιμπεριαλισμός ανίκητος. Ανίκητοι είναι οι λαοί όταν αγωνίζονται για το δίκιο τους», κατέληξε, μεταφέροντας τα αιτήματα της κινητοποίησης για:

Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.


Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις. Να κλείσει η βάση της Σούδας. Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας. Να μη δημιουργηθεί καμία νέα ευρωατλαντική βάση και στρατιωτική υποδομή.

ΟΧΙ στην εγκατάσταση πυρηνικών στον Αραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.

Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών.

Να σταματήσουν η ΝΑΤΟική άσκηση «Defender Europe» και όλες οι ασκήσεις που στοχεύουν στην περικύκλωση της Ρωσίας και σημαδεύουν άλλους λαούς.

Οχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και στη διάταξη των Ενόπλων Δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ, ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης για την αύξηση της θητείας στον Στρατό Ξηράς.

Καμία αλλαγή των συνόρων και των Συνθηκών που τα καθορίζουν.

Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.



Η πορεία φτάνει έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία
Η πορεία φτάνει έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία
 

   

                                                                                                                                                                     

Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου