Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

 

ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


            

        Η «Λαϊκή Συσπείρωση» του δήμου Ωραιοκάστρου - Μυγδονίας - Καλλιθέας, διεκδικεί μόνιμη και  σταθερή δουλειά, με πλήρη δικαιώματα, κατάργηση των προγραμμάτων της φτώχειας που ανακυκλώνουν την ανεργία, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο δήμο.

            Διεκδικούμε αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, παράταση του προγράμματος του ΟΑΕΔ για τους συμβασιούχους λόγω covid, μέχρι το τέλος του 2021. ΄Ολοι οι εργαζόμενοι του δήμου, ανεξάρτητα από σχέση και χρόνο εργασίας, να αμείβονται με βάση το μισθολόγιο του Δημοσίου. Με τακτικές ημερομηνίες καταβολής των μισθών. Επίδομα ανεργίας για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για όσο καιρό διαρκεί η ανεργία.

            Τα τελευταία χρόνια συμβασιούχοι και μόνιμοι εργαζόμενοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, σε αντίξοες συνθήκες, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των δημοτών. Για τις οποιεσδήποτε ελλείψεις και παραλείψεις δεν ευθύνονται αυτοί.

            Την εργασιακή ανασφάλεια την προωθούν οι πολιτικές της Ε.Ε., των ελληνικών κυβερνήσεων και των πολιτικών τους στηριγμάτων στις Περιφέρειες και τους δήμους. Θυσιάζουν τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζόμενων στο βωμό των κερδών του κεφαλαίου. Απέναντί τους χρειάζεται ένα ενιαίο μέτωπο εργατικών συνδικάτων και μαζικών φορέων, αυτοαπασχολούμενων, μικρών επαγγελματιών, αγροτών, νεολαίας. Η Ιστορία μας διδάσκει ότι τίποτα δεν χαρίστηκε στους εργαζόμενους. Όλα κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες, με συλλογική και οργανωμένη δράση. 

            Η «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι κάθετα αντίθετη σε οποιαδήποτε ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, του ηλεκτροφωτισμού και όλων των δημοτικών υπηρεσιών και εργασιών. Πανελλαδικά, όπου έγιναν ιδιωτικοποιήσεις αυτές οδήγησαν σε υποβάθμιση των υπηρεσιών, απαξίωση των εργαζόμενων των δήμων και σε ακριβότερο κόστος για τους πολίτες, αφού μοναδικό κριτήριο των εργολάβων είναι το κέρδος.

Πρόσφατα, άλλοι συνδυασμοί του δημοτικού συμβουλίου, τοποθετήθηκαν αρνητικά μόνο για τακριτήριαεπιλογής που περιείχε η σύμβαση ιδιωτικοποίησης του ηλεκτροφωτισμού. Ενώ, σε κάθε περίπτωση,η οποιαδήποτε ιδιωτικοποίηση παραχωρεί μέρος των ανταποδοτικών τελών που πληρώνουν οι δημότες σε ιδιώτη, εξασφαλίζοντάς του μία σίγουρη επένδυση και μεγάλα κέρδη.

 

                                                                                         21-7-2021

ΛΑΪΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου