Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

Ψήφισμα αλληλεγγύης για την Κούβα


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  Ι.Κ.Α.  ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ’’ Η ΕΝΟΤΗΤΑ’’

Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,    Τ.Κ. 546 31,    Ε.Κ.Θ.    Τηλ: 2310 237694

www.syntaxio.blogspot.com          ---------         e-mail:suntax.ika@gmail.com



 

Η Διοίκηση του Συνδέσμου Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Μείζονος Θεσσαλονίκης ’’ Η ΕΝΟΤΗΤΑ», εκφράζει την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους και το λαό της Κούβας, και καταδικάζει την τεράστια υποκρισία και τους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, της αντικουβανικής μαφίας στο Μαϊάμι και των μισθοφόρων τους μέσα στην Κούβα, που προσπαθούν να μεθοδεύσουν αντιδραστικές εξελίξεις, έως και ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Κούβα.

 Οι χώρες που επέβαλαν και συνεχίζουν, επί 6 δεκαετίες,  το δολοφονικό εμπάργκο εναντίον της Κούβας, που ακόμη και σε συνθήκες πανδημίας της απαγορεύουν την εισαγωγή μιας σειράς ιατρικών ειδών και προμηθειών πρώτης ανάγκης, έρχονται σήμερα και μιλούν για "ανθρωπιστική κρίση" στην Κούβα και δήθεν αγωνιούν για τη "Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα" των Κουβανών.

Όμως η όξυνση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει σήμερα ο λαός της Κούβας, είναι συνέπεια της κλιμάκωσης των μέτρων του εμπάργκο, από τον πρόεδρο Τράμπ, που διατηρεί και συνεχίζει ο σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ.  

Οι δυνάμεις αυτές, που στις χώρες τους έχουν «κουρελιάσει» τα δημοκρατικά δικαιώματα των λαών τους, που δολοφονούν λαούς σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Παλαιστίνη, που οι ρατσιστικές δολοφονίες μαύρων από αστυνομικούς είναι καθημερινό φαινόμενο, που μέσα στην πανδημία ψήφισαν νόμους για την ποινικοποίηση της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης, οι ίδιες δυνάμεις, σήμερα, «αγωνιούν» για τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού της Κούβας.

Τη στιγμή που στις ΗΠΑ έσκαβαν μαζικούς τάφους για τα θύματα της πανδημίας και της ιδιωτικοποιημένης Υγείας , που  στην ΕΕ, με τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς από τον κορονοϊό, οι κυβερνήσεις αξιοποιούν την πανδημία για το χτύπημα των μισθών, των συντάξεων και των εργασιακών δικαιωμάτων , που στη χώρα μας η κυβέρνηση σχεδιάζει το κλείσιμο και άλλων δημόσιων μονάδων υγείας, εκτός από εκείνα που έκλεισαν (12) την προηγούμενη δεκαετία, το νησί του Φιντέλ και του Τσε πήρε μέτρα προστασίας της υγείας των κατοίκων του. Ανέπτυξε 5 εμβόλια ενάντια στον κορονοϊό και έστειλε ιατρική βοήθεια σε μια σειρά χώρες σε όλο τον πλανήτη.

 

H Κούβα δίνει τη μάχη της ζωής και του αύριο και θα νικήσει. Οι αγώνες του κουβανικού λαού, κόντρα σε όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, αποτελούν σύμβολο για τους αγώνες των εργαζομένων διεθνώς.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τα εκατομμύρια των εργαζόμενων σε όλο τον κόσμο, που χαιρετίζουν και εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους στον λαό της Κούβας, για τη σταθερή διεθνιστική και ανθρωπιστική του προσφορά, στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, του Πολιτισμού.

 

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου