Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021

Με συμπόρευση, οργάνωση και δράση ανοίγουμε τον δρόμο για το πραγματικά προοδευτικό

 

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ανακοίνωση ενόψει της ΔΕΘ και του μεγάλου συλλαλητηρίου των εργατικών συνδικάτων

 

Η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ μπροστά στη ΔΕΘ καλεί τον λαό της Θεσσαλονίκης να συμμετάσχει μαζικά στη συγκέντρωση των εργατικών σωματείων, το Σάββατο 11/9, στις 6 μ.μ., στην πλατεία ΧΑΝΘ. Σε αγωνιστική συμπόρευση και κινητοποίηση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζουν διαδοχικά οι κυβερνήσεις προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων.

Με ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος ήταν πολύμορφες και αγγίζουν όλες τις πτυχές της ζωής μας:

Βρισκόμαστε στην καρδιά του 4ου κύματος της πανδημίας με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία, με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, εξασφάλισε στους tour operators, στους εφοπλιστές και στους αερομεταφορείς την "αναστολή" και των ελάχιστων μέτρων προστασίας του λαού που είχε πάρει κάτω από την πίεση του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Τα μόνα "μέτρα" που είχε να εξαγγείλει ήταν ο βρώμικος διαχωρισμός των εργαζομένων, η επίθεση στα εργασιακά τους δικαιώματα και η πελατεία στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Για ένα ακόμα καλοκαίρι ζήσαμε τις επιπτώσεις της τραγικής υποχρηματοδότησης της δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης αφού κάηκαν πάνω από 1 εκατ. στρέμματα δάσους. Φάνηκε για ακόμη μια φορά ότι το κράτος μπορεί να είναι "επιτελικό" για τους επιχειρηματικούς ομίλους αλλά γυμνό για τις λαϊκές ανάγκες. Κάπως έτσι φτάσαμε μήνες μετά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου να μην έχουν ολοκληρωθεί βασικές εργασίες στο Σέιχ Σου και να μην υλοποιείται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προστασίας και οικολογικής ανόρθωσης.

Εχουν περάσει δύο μήνες από τη νομοθέτηση του αντεργατικού εκτρώματος που έφερε τη 10ωρη δουλειά, την απλήρωτη εργασία, έθεσε καθοριστικά εμπόδια στη δράση των συνδικάτων των εργαζομένων. Και σαν να μην έφταναν αυτά, έφερε για ψήφιση το νομοσχέδιο που παραδίδει τα αποθεματικά της Επικουρικής Ασφάλισης στο τζογάρισμα και στα αρπακτικά των ασφαλιστικών και άλλων επιχειρηματικών ομίλων.

Νιώθουμε ήδη στην τσέπη μας τις αυξήσεις στις τιμές βασικών αγαθών, στα καύσιμα, στους λογαριασμούς του ρεύματος, στα ενοίκια, ως αποτέλεσμα της πολιτικής "απελευθέρωσης" της Ενέργειας και της στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων με πακτωλό χρημάτων στο πλαίσιο της λεγόμενης επεκτατικής πολιτικής.

Βρίσκεται σε εξέλιξη το νέο έγκλημα κατά του λαού του Αφγανιστάν, που μετά από 20 χρόνια κατοχής και επεμβάσεων με ευθύνη των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, προκαλεί ξανά αιματοχυσίες και πολυπληθή ρεύματα προσφύγων και επαναφορά σκοταδιστικών δυνάμεων στην εξουσία. Προετοιμάζεται το έδαφος για νέα, μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους αιματοβαμμένους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Ολα τα παραπάνω είναι αποτελέσματα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και της πολιτικής στήριξης της κερδοφορίας των λίγων. Αυτά θα προσπαθήσουν να κρύψουν η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα ενόψει της φετινής ΔΕΘ, να θολώσουν τα νερά, να μας πείσουν ότι αν δεχθούμε αδιαμαρτύρητα τις επιλογές τους μπορεί να περισσέψει κάτι και για εμάς από το μεγάλο φαγοπότι των επιχειρηματικών ομίλων.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά δεν είναι θέμα "διαχειριστικής ανικανότητας" αλλά συνειδητής εφαρμογής, από όλες τις κυβερνήσεις διαχρονικά, της ενιαίας κατεύθυνσης: Πακτωλός χρηματοδοτήσεων και διευκολύνσεις για επενδύσεις στους κλάδους της οικονομίας όπου διαμορφώνεται ικανοποιητικό ποσοστό κέρδους και ψίχουλα - όταν αυτά περισσεύουν - για τον λαό.

Τα 40 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης, τα οποία θα κληθεί να πληρώσει έμμεσα και άμεσα ο λαός μέσα από τη φορολόγησή του και συνοδεύονται από αντιλαϊκά προαπαιτούμενα, δεν θα κατευθυνθούν σε δαπάνες αναγκαίες για τη βελτίωση των όρων ζωής του, όπως για τη γενναία χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας, την κατασκευή νέων σχολικών κτιρίων για να σταματήσει το αίσχος των κοντέινερ στις αυλές των σχολείων και των τμημάτων με 27 και 28 μαθητές, τη χρηματοδότηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας της περιοχής μας.

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό

Αυτό απέδειξαν η δράση και η πρωτοβουλία του λαού απέναντι στις πυρκαγιές, η παλικαρίσια στάση των υγειονομικών μέσα στην πανδημία και οι αγώνες τους μέσα από τα σωματεία τους, η μαζική λαϊκή καταδίκη του αντεργατικού νομοσχεδίου Χατζηδάκη, η μαχητική απάντηση της νεολαίας στα σχέδια της κυβέρνησης για υποβάθμιση των σχολείων και των πανεπιστημίων.

Αυτή η μαχητική δράση πρέπει να συνεχιστεί με τη μαζική παρουσία του λαού της Θεσσαλονίκης και των υπόλοιπων περιοχών στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στη ΔΕΘ.

Η ελπίδα βρίσκεται εδώ, στη συμμετοχή όλο και περισσότερων εργαζομένων στα σωματεία τους, αυτοαπασχολούμενων και μικρομεσαίων αγροτών στους φορείς και τους συλλόγους τους, βάζοντας στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο, που είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, τα κόμματά τους, οι κατευθύνσεις της ΕΕ!

Διεκδικώντας την ανατροπή όλων των αντεργατικών νόμων της τελευταίας δεκαετίας, ταυτόχρονα με την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, αυξήσεις στους μισθούς, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία με ποιοτική πρόσβαση σε μονάδες πρόληψης, σχολεία με ολιγομελή τμήματα, ολοκληρωμένη αντιπυρική, αντισεισμική και αντιπλημμυρική θωράκιση των πόλεων και των δασικών εκτάσεων. Το μόνο εμπόδιο στην ικανοποίηση αυτών των δίκαιων αιτημάτων είναι η λειτουργία της οικονομίας, ολόκληρης της κοινωνίας, με μοναδικό κριτήριο να κερδίζουν όλο και περισσότερο μια χούφτα παράσιτα.

Με τη δράση μας, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, δίνουμε απάντηση στα αντιλαϊκά σχέδια και ανοίγουμε τον δρόμο για μια κοινωνία όπου πραγματικά κουμάντο θα κάνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και ο λαός της χώρας μας!

Το πραγματικά νέο σήμερα είναι ο επιστημονικός κεντρικός σχεδιασμός της οικονομίας στο έδαφος της εργατικής εξουσίας και της κοινωνικής ιδιοκτησίας των μέσων παραγωγής. Το πραγματικά προοδευτικό είναι η κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, η αξιοποίηση του συνόλου των παραγωγικών δυνάμεων και δυνατοτήτων της περιοχής μας και όλης της χώρας για την κάλυψη των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών».

Ριζοσπάστης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου